T. E. Lawrence kimdir? T. E. Lawrence kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Britanyalı arkeolog, askeri stratejist, casus ve yazar T. E. Lawrence hayatı araştırılıyor. Peki T. E. Lawrence kimdir? T. E. Lawrence aslen nerelidir? T. E. Lawrence ne zaman, nerede doğdu? T. E. Lawrence hayatta mı? İşte T. E. Lawrence hayatı... T. E. Lawrence yaşıyor mu? T. E. Lawrence ne zaman, nerede öldü?

Britanyalı arkeolog, askeri stratejist, casus ve yazar T. E. Lawrence edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında T. E. Lawrence hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. T. E. Lawrence hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte T. E. Lawrence hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Thomas Edward Lawrence, Arabistanlı Lawrence, El Aurens

Doğum Tarihi: 16 Ağustos 1888

Doğum Yeri: Tremadog, Caernarfonshir, Galler, Birleşik Krallık

Ölüm Tarihi: 19 Mayıs 1935

Ölüm Yeri: Bovington Camp, Dorset, İngiltere, Birleşik Krallık

T. E. Lawrence kimdir?

Thomas Edward Lawrence (15 Ağustos 1888 - 19 Mayıs 1935)[1] Britanyalı arkeolog, asker ve diplomat. 1916 - 1918 yılları arasında Arap Ayaklanması ve Sina ve Filistin Cephesi gibi olaylarda Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine karşı üstlendiği rol ile ünlüdür. Buradaki rolü nedeniyle Arabistanlı Lawrence olarak tanınmıştır.[1] Seçkin Hizmet Rütbesi ve İngiliz Yüksek Şövalye Nişanı sahibidir. I. Dünya Savaşı esnasında gerçekleştirdiği icraatlar Arabistanlı Lawrence filmine konu oldu.

T. E. Lawrence Kitapları - Eserleri

  • Bilgeliğin Yedi Sütunu
  • Bilgeliğin Yedi Sütunu
  • Bilgeliğin Yedi Sütunu

T. E. Lawrence Alıntıları - Sözleri

  • Ellerimiz hep kanlıydı, bize yetki verilmişti. Yaralama veya öldürme, geçici acılar gibi görünüyordu. Bizimle yaşam, o kadar kısa ve sancılıydı ki? Yaşamın kederi öylesine büyüktü ki, cezalandırmanın acısı merhametsiz ol­mak zorundaydı ... (Bilgeliğin Yedi Sütunu)
  • Sürekli savaş, kendi yaşamımızı veya başkalarının yaşamını umursamayı bizden söküp almıştı. (Bilgeliğin Yedi Sütunu)
  • Kitap, tarafsızmış gibi görünme niyetinde değildir. (Bilgeliğin Yedi Sütunu)
  • Onlara göre yaşam, bir insana vakfedilen, kontrol edilemeyen, bir yararlanma hakkı, kaçınılmaz bir şeydi. İntihar, olanaksız bir şeydi ve ölüm için kederlenmeye gerek yoktu. (Bilgeliğin Yedi Sütunu)
  • Zafer için yaşayıp, zafer için ölüyorduk... (Bilgeliğin Yedi Sütunu)
  • Bir çöl sakini, inancından dolayı saygınlık kazanamaz. (Bilgeliğin Yedi Sütunu)
  • İçinde yalnız kalacağımız kapalı yerler, kendi doğamızı giz­leyecek kalın giysilerimiz yoktu. Her şeyi ile insanoğlu, tüm samimiyetiyle yine insanlarla birlikte yaşıyordu. (Bilgeliğin Yedi Sütunu)
  • Kendisini yabancıların kullanımına sunan bir kişi, ruhunu vahşi bir efendi ile değiş tokuş ederek bir hayvan gibi yaşamaya başlar. (Bilgeliğin Yedi Sütunu)