Ümit Bayazoğlu kimdir? Ümit Bayazoğlu kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Gazeteci, Araştırmacı, Yazar Ümit Bayazoğlu hayatı araştırılıyor. Peki Ümit Bayazoğlu kimdir? Ümit Bayazoğlu aslen nerelidir? Ümit Bayazoğlu ne zaman, nerede doğdu? Ümit Bayazoğlu hayatta mı? İşte Ümit Bayazoğlu hayatı...

Gazeteci, Araştırmacı, Yazar Ümit Bayazoğlu edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ümit Bayazoğlu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ümit Bayazoğlu hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ümit Bayazoğlu hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Ümit Yaşar Bayazıtoğlu

Doğum Tarihi: 24 Nisan 1953

Doğum Yeri: Malkara, Tekirdağ, Türkiye

Ümit Bayazoğlu kimdir?

(Ümit Yaşar Bayazıtoğlu) 24 Nisan 1953’te Tekirdağ Malkara’da doğdu. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu mezunudur. Haftanın Sesi, Nokta, Gergedan, Tempo, EP, Express, Roll, Akşam-lık dergilerinde çalıştı. Bir kız (Ada) babasıdır.

Ümit Bayazoğlu Kitapları - Eserleri

  • Hayat Tatlı Zehir
  • Uzun, İnce Yolcular
  • Hatırda Kalmaz Satırda Kalır

Ümit Bayazoğlu Alıntıları - Sözleri

  • Şen gözlerine neş'e veren bir çiçek olsam Busenle sararsam o güzel sinede solsam. (Hatırda Kalmaz Satırda Kalır)
  • Dante'nin cehenneminde hiç sevap işlemeyenler de en aşağılık günahları işleyenlerle birlikte yanıyorlar... (Hayat Tatlı Zehir)
  • Eskiden yapı yerine çalışmaya gelen ustalar, ceplerinde veya zembillerinde kendi şakul ve ipleriyle gelirlerdi. İp, yapı işçisinin namusuydu. Eğer kendi malı bir ipi yoksa "ipsiz" diye aşağılanır, batırılırdı. İpsiz, düzen tanımayandı. (Hayat Tatlı Zehir)
  • Mekanlara, zamanlara, insanlara hiç özlem duymadan yaşanabilir mi? Yaşanır ama işte öylesine. İnsan dediğimiz özlem duyar. Özlem sevginin başyapıtıdır. Ben geçmişi özlerim, üstelik huzuru ve çilesiyle birlikte. Ben yaşadığım günü bile özlerim. Çünkü gidiyordur artık. Ben gelecek yüzyılı da özlerim. Görmeyeceğimi bilsem bile. (Hayat Tatlı Zehir)
  • Suçların en yürek yakıcısı, ses çıkarmayarak işlenenler... (Hayat Tatlı Zehir)