Yaşar Gürsoy kimdir? Yaşar Gürsoy kitapları ve sözleri
Türk Yazar ve Gazeteci Yaşar Gürsoy hayatı araştırılıyor. Peki Yaşar Gürsoy kimdir? Yaşar Gürsoy aslen nerelidir? Yaşar Gürsoy ne zaman, nerede doğdu? Yaşar Gürsoy hayatta mı? İşte Yaşar Gürsoy hayatı...
Türk Yazar ve Gazeteci Yaşar Gürsoy edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Yaşar Gürsoy hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Yaşar Gürsoy hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Yaşar Gürsoy hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1968
Doğum Yeri: İstanbul
Yaşar Gürsoy kimdir?
1968 Mayıs ayında İstanbul'da doğdu.
Lise öğrenimini Şehremini Lisesi'nde tamamlamaya çalışırken, ikinci sınıfta Güneş Gazetesi'ndeki staj sonrasında (1984) muhabirliğe başladı.
Gazetecilik mesleğini sırasıyla;
Türkiye (1985), Hürriyet (1987), Günaydın (1991), Tempo Dergisi (1993), A Takımı, Kanal D (1998) ve BRT (2000)'de sürdürdü.
Faal yazı yaşamına Tempo Dergisi ve internethaber sitesinde hız verdi.“Yaz!” dediler yazdı. Sosyal Bilimler mezunu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, halen ATV Haber Merkezi'nde muhabirlik yapıyor.
2. Basımı yapılan Beyninle Seviş(me) Yaşar Gürsoy'un ilk kitabı.
Yaşar Gürsoy Kitapları - Eserleri
- Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker
- Atatürk ve Berberi
- Allah Kadını Yarattı
- Çankaya'nın Kalemşoru
- Gece Geçmiş ve Düşlerimiz
Yaşar Gürsoy Alıntıları - Sözleri
- Hırsları nedeniyle kendisine sunulanla yetinmeyen bir kadın portresi çizen Cahide Sonku'nun yaşamı; tercihlerinden ötürü vazgeçiş, seçimlerinden ötürü de bir kaybediş öyküsü olmuştu. (Allah Kadını Yarattı)
- "Asıl mesele, yıkılmak üzere bulunan imparatorluktan bir Türk Devleti çıkarmaktır." (Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker)
- Öyle bir düş ki yüreğinin uçurumundan, elinden tutamasın kimse. İzin verme! Sal kendini en derinlere. Umursamaz ol kimi zaman, kimi zaman da mangal yürekli bir matador. (Gece Geçmiş ve Düşlerimiz)
- "Ben size taarruz emretmiyorum; ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar geçebilir!" -Mustafa Kemal Atatürk- (Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker)
- "Bir gün gelecek, ben hayal sandığınız bütün devrimleri başaracağım. Bağlı bulunduğum ulus buna inanacaktır." -Mustafa Kemal Atatürk- (Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker)
- "Uygar insan, kin ve nefret duygularından uzak, sevgiyi kendisine hareket noktası olarak seçmiş insandır." (Atatürk ve Berberi)
- Tesadüf diye bir şey yok. Hayatla kurduğumuz bağda yaydığımız ve aldığımız enerjiler var. Sürekli titreşiyoruz. Duygularla, düşüncelerle, bizden bağımsız taşıdığımız kodların yüküyle, bireysel tercihlerimizle titreşiyoruz. İnsan kırılgan ve değişken bir varlık. Ruh hali de sürekli değişen renklerde ve şiddette ışınlar yayıyor çevreye. (Allah Kadını Yarattı)
- "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve yıkılma vardır. Her ilerleme ve kurtuluşun anası hürriyettir." (Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker)
- "Yeşili görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur. Burasını öyle ağaçlandırınız ki kör bir insan dahi yeşillikler arasında olduğunu fark etsin." -Mustafa Kemal Atatürk- (Atatürk ve Berberi)
- "Ben bu ülkeyi hacısı, hocası, askeri, vatanperveriyle kurtardım. Şimdi de onlarla inşa edeceğim." ...Ne mutlak monarşisi! Ne padişahlığı? Ne diktatörlüğü? Hadi canım sen de! Şaşarım akl-ı perişanınıza!" (Atatürk ve Berberi)
- "Bıktım bu resmi hayattan. " (Atatürk ve Berberi)
- "Giyimine dikkat etmeyen insanın ne kendisine ne de topluma saygısı vardır." (Atatürk ve Berberi)
- 8 Şubat 1928 tarihinde kurulan Türk Kadınlar Birliği, kazanılan hakkı kutlamak için 11 Nisan 1932 günü Sultanahmet'te büyük bir kadın mitingi düzenledi. Ne var ki, katılımcıların çoğunluğu erkeklerdi. (Allah Kadını Yarattı)
- Öyle sal ki kendini en derinlere… Namusun, onurun, şen şakrak kahkahaların, kızgın çığlıkların ve ‘kadınlığınla’ hatırlan… (Gece Geçmiş ve Düşlerimiz)
- Kapının önünde nöbetçi polis vardı. Dolaşıyormuş gibi yaparak caddeye çıktı. Sonra geçen bir taksiyi çevirmesiyle atlaması ve gözden kaybolması bir oldu. Kütüphaneci Nuri, " Dağılalım! Her birimiz farklı yöne koşalım, ağaç altı, hatta çalı çırpı altına bile bakalım... :) (Atatürk ve Berberi)
- "Kimileri çağdaş olmayı dinsiz olmak sanıyor." (Atatürk ve Berberi)
- "Afgan kralını ve Mustafa Kemal Paşa'yı öldürecektim. Tam bir İngiliz olarak yetiştirildim." (Atatürk ve Berberi)
- Türk ordusu! Sana bir şey söylemek isterim. Sana düşündüğünü söyleyecek olanın kim olduğunu bilmelisin...Türk ordusu sen bütün dünya ordularının önündesin ...sana büyük Türk ordusuna diyorum ki bunca uyutucu, bunca avutucu, bunca göz kamaştırıcı görünüşlere gözlerimizi aldırmaksızın silahlarımızı sıkı tutalım. Silahlarımızı büyük Türk ulusunu ezmek isteyenlerin gözlerine gezleyelim. Bunda amaç düşman olsun. Bu amaca giden kurşun Türk 'ün ülkü kurşunudur. Türk ordusu, ulusun ülküsüne kurban vermiş, kurban veren kahraman Türk ordusu ben sana söyledim, gidiş yolunu sana gösteriyorum,ülkü yönünü. Yürü. Türk ordusu buyruğum budur. (Atatürk ve Berberi)
- Bastığın toprağa kurban olayım paşam!! (Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker)
- Doğa şartlarının hiç de cömert davranmadığı bu Orta Anadolu yaylasında bir mucize yaratmak için yola koyulmuştu. Amacı Türk tarımına örnek bir çiftlik kurmak, çorak topraklar üzerine kurulan ve o zamanlar, "Burada başkent olur mu?" diyenlere yemyeşil bir kent çevresi sunmaktı. (Atatürk ve Berberi)