Yıldız Burkovik kimdir? Yıldız Burkovik kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Psikolog Yıldız Burkovik hayatı araştırılıyor. Peki Yıldız Burkovik kimdir? Yıldız Burkovik aslen nerelidir? Yıldız Burkovik ne zaman, nerede doğdu? Yıldız Burkovik hayatta mı? İşte Yıldız Burkovik hayatı...

Psikolog Yıldız Burkovik edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Yıldız Burkovik hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Yıldız Burkovik hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Yıldız Burkovik hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1962

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Yıldız Burkovik kimdir?

İlkokul eğitimini Osmangazi İlkokulu’ nda 1968-1972 yılında, ortaokul ve lise eğitimini  Kadıköy Kız Lisesi’ nde 1972-1978 yılları arasında tamamlamıştır. 1980 yılında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümüne girdi ve 1984’ de mezun oldu. 1985-1988 yılları arasında İ.Ü. Çapa Tıp Fakültesi Psikoloji Laboratuvarında Psikolojik testler ile ilgili eğitim aldı.

1998 yılından beri Memory Center da Klinik Psikoloji Birim Sorumlusu olarak

çalışmaya devam ederken özellikle çalıştığı alanlar: Stres yönetimi, Kaygı Bozuklukları, Panik Atak, Sosyal Fobi, Korkular  olup, "The Brain Resource Company" direktörlerinden Dr. Kamran Fallahpour tarafından eğitimini aldığı Neuro-Bio Feedback ve Rehacom tekniklerini de gerektiğinde kullanmaktadır. Ayrıca EFT 1-2 Association’s Practitioner Certificate’ i olup (Dr İnci Erkin -AAMET tarafından-) bazı psikolojik vakalarda EFT yi kullanmaktadır. Bunun yanısıra Terapötik Kartlar Eğitimini :Yehuda Shacham-Shulamit Niv (ESPCT) den almıştır. Uygun durumlar da tarafından kullanılmaktadır.

2012 yılında NPIstanbul Hastanesine “Psikoterapi Hizmetleri Koordinatörü” olarak geçmiştir ve bireysel ve grup terapilerine halen devam etmektedir.

2004 yılından itibaren 5 yıl boyunca haftaiçi her akşam Sky Türk TV de canlı olarak yayınlanan PSİKOYORUM programının sunuculuğunu yapmıştır.

2012-13 öğretim döneminde T.C Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Klinik ve Uygulamalı

Yüksek Lisans öğrencilerine Prof Dr Nevzat Tarhan başkanlığında “Grup Süreç ve Uygulamaları” dersi vermiştir.

T.C Üsküdar Üniversitesi  Bireysel Rehabilitasyon Modeli olan Yeni Gençlik Projesindeki modüllerden biri olan  “Sebatkarlık” konusunda Psikolog Cumhur Avcil ve Psikolog Ayşegül Soysal ile birlikte çalışmaktadır.

İlk kitabı 2004 yılında basılmış olan “Sosyal Fobi”dir. İkinci kitabı Uzm Dr Oğuz Tan ile birlikte yazılmış olan “Korkacak Ne var” ve 3. Kitabı 2009 yılında yayına çıkan “Kaygılanacak Ne Var” dır.

Yıldız Burkovik Kitapları - Eserleri

  • Sosyal Fobi
  • Kaygılanacak Ne Var

Yıldız Burkovik Alıntıları - Sözleri

  • Kitabı okuyup fikir sahibi olan var mı? (Sosyal Fobi)
  • Endişe, akılda dolaşan ince bir korku akıntısıdır, ne kadar uzun süre akarsa o kadar derin izler bırakır (Sosyal Fobi)
  • "Arzu, o bitmeyen yarış, Kara toprak sona varış, Ömür dediğin bir karış, Deli olmak işten değil...'' (Kaygılanacak Ne Var)
  • “Savaş sırasında gidilmesi gereken güvenilir bir yer seçildiği gibi fobi anında da beyin derhal ‘güvenilir bir yere git’ emrini verir. Bu emri alan kişi daima kendisini güvende hissettiği yere -ki bu yer, genelde kişinin evidir- gidiyorsa, kendisine yönelik bir tehdit olduğunu düşündüğü her durumda güvenilir bir yere/eve kapanır ve mümkün olduğunca oradan çıkmaz.” (Sosyal Fobi)
  • “Sosyal fobikler aşırı mükemmelliyetçi oldukları, hata yapmaya asla tahammül edemedikleri için eleştirilmektense geri planda kalıp susmayı tercih ederler.” (Sosyal Fobi)
  • Kendisiyle barışamayan kişi olumlu taraflarına dâhi kusur bulmaya çalışır ve bunu başarır. Zamanla takıntılı ve kuruntuya meyilli bir kişi haline gelir. Gerçeği çarpıtarak algılar ve avantajlarını dâhi dezavantaja dönüştürür. (Sosyal Fobi)
  • Bu durumun (sosyal fobi) ne kadar acı verici olduğunu, kimse farketmesin diye hayat boyunca nelerden vazgeçildiğini, yerinde saymanın mutsuzluğunu en iyi yaşayanlar bilir. (Sosyal Fobi)
  • Her birimizin kimi yer etmiş, kimi yer etmekte olan çeşitli korku ve kaygıları vardır. Bunlar bizim hayatımızı, mutluluğumuzu çalıyorlar. Oysaki olayların diğer yönünü de görebilsek, asla kendimizi katmadan; yaşananların, yaşamın getirdiklerinin farkında olsak, yaşadıklarımızdan ders çıkarabilsek ve çıkardığımız dersleri, tecrübelerimizi aklımızın bir köşesinde tutsak hayatımız ne kadar da kolaylaşır. (Sosyal Fobi)