Yunus Ozan kimdir? Yunus Ozan kitapları ve sözleri
Eğitim yöneticisi Yunus Ozan hayatı araştırılıyor. Peki Yunus Ozan kimdir? Yunus Ozan aslen nerelidir? Yunus Ozan ne zaman, nerede doğdu? Yunus Ozan hayatta mı? İşte Yunus Ozan hayatı...
Eğitim yöneticisi Yunus Ozan edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Yunus Ozan hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Yunus Ozan hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Yunus Ozan hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1978
Doğum Yeri: Gümüşhane
Yunus Ozan kimdir?
1978 yılında Gümüşhane iline bağlı Köse İlçesinin Övünce Köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi İstanbul Bağcılar Lisesinde okudu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde lisans eğitimi aldı. 2000 yılından itibaren ise Bağcılar İlçesinde çeşitli okullarda Sosyal Bilgiler öğretmenliği yaptı. 2008 yılında uzun yıllar öğretmenlik de yaptığı Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitim yöneticiliği yapmaya başladı. Bu arada Yeditepe Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans yaptı. 2010 yılından itibaren ise Yavuz Selim İlköğretim Okulunda eğitim yöneticiliği yapmaktadır.
Çeşitli gazetelerde yayınlanmış makaleleri ve Yüzükteki Esrar 1 Sultanın Kılıcı, Yüzükteki Esrar 2 Sultanın Emaneti ve Yüzükteki Esrar 3 Sultanın Fermanı adında üç kitabı bulunmaktadır. Osmanlı Devleti’nin son on yılını anlatan ‘Hüzün Yılları’ adıyla yayınlanacak kitabı üzerinde çalışmaktadır.
Evli, Mustafa Kerem ve Muhammet Yasir adında iki oğlu var.
Yunus Ozan Kitapları - Eserleri
- Sultanın Kılıcı
- Mete Han
- Tomris Hatun
- Atmaca
- Yüzükteki Esrar 3 - Sultanın Fermanı
- Şehadet
- Bilge Kağan
- İyilik Meleği
- Sultanın Emaneti
- Osman Gazi
- Selahaddin Eyyubi
- 1921
- Tanrının Kılıcı Attila
- 1453
- Yıldırım Bayezid
- Emir Timur
Yunus Ozan Alıntıları - Sözleri
- "Savaş, Türk'ün düğünüydü ve o gün Sakarya boyunda olanlar, Türk'ün bin yıldır Anadolu yaylasında oynadığı zeybeği bir kez daha izliyordu." (1921)
- "İsteyen herkes alp olamaz evlat. O, bozkırda hak edilerek alınan bir unvandır. Yanlız iyi ata binmek, iyi kılıç kullanmak, attığını vurmak da yetmez. Alp olmak için sabır, fikir, gerektiğinde şükür de lazımdır..." "Alplar gerektiğinde öldürür; ancak gayeleri yaşatmaktadır. Çadırda doğarlar ve at üstünde ölürler. Doru bir atları; sarsılmaz, kırılmaz pusatları vardır" (Tomris Hatun)
- "Tomris adı gibi demirdir. Eğilip bükülmez, ruhu da bedeni de çeliktendir. Düşmanlarıyla karşılaştıklarında gözünü budaktan esirgemez; attığını vurur, kılıcı keskindir. Adını savaş meydanında kazanan alp bir kadındır. Geleneğimizi bilirsin evlat; er kişiye ad verilmez. Er kişi kadın olsun, erkek olsun adını kendi alır. Tomris Hatun, işte adını kendi alanlardır." (Tomris Hatun)
- "Tomris adı gibi demirdir. Eğilip bükülmez, ruhu da bedeni de çeliktendir. Düşmanlarıyla karşılaştıklarında gözünü budaktan esirgemez; attığını vurur, kılıcı keskindir. Adını savaş meydanında kazanan alp bir kadındır. Geleneğimizi bilirsin evlat; er kişiye ad verilmez. Er kişi kadın olsun, erkek olsun adını kendi alır. Tomris Hatun, işte adını kendi alanlardır." (Tomris Hatun)
- "-Biz; dostlarımızla dost, düşmanımız la düşman olamaya devam edeceğiz. Peygamber efendimizin emaneti Kudüs'ün boynundaki haçlı ilmeğini çıkarıp atıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Buna benim ömrüm yetmezse, sancağı sen devralacaksın. Sen yapmazsan, senin oğlun. Bu müslümanların yapmak zorunda oldukları bir savaş. Biz tarafız evlat. Hakkın ve hakikatin tarafıyız. Seksen yıl önce kılıçtan geçirilen, sürülen, kovulan, gözü yaşlı, mazlum Kudüslü Müslüman ve Yahudilerin haklarına savunmak, ellerinden zorla alınanları onlara geri vermek bizim görevimiz..." (Selahaddin Eyyubi)
- 'Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin' (Yüzükteki Esrar 3 - Sultanın Fermanı)
- "Ancak savaş başladıktan dakikalar sonra gördü ki Türkler için hiçbir stratejinin faydası yoktu. Çünkü onlar yürekten dövüşüyorlardı." (Osman Gazi)
- "Eğer dikkat edersen görürsün ki; acundaki onca bey arasında en iyileri Türk beyleriydi." (Tomris Hatun)
- "Aklı öldürürsen, ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür..." (1453)
- "Konstantiyye, bir gün mutlaka feth olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur." (1453)
- "Efendiler, "Bütün cihan şunu bilmelidir ki Türk milleti, büyük millet meclisi ve onun hükümeti uşak muamelesine tahammül edemez. Her medeni millet gibi varlığın, istiklal ve hürriyetin tanınması talebinde kesin olarak kararlıyız. Bütün davamız bundan ibarettir. Bütün Dünya bilmelidir ki biz savaş taraftarı değiliz. Yunanlılar yada bir başkası bizi bu haklı davamızdan vazgeçireceğini sanıyorsa yanılmaktadır." (1921)