ASKON Başkanlar Kurulu Yassıada'da buluştu

GÜNDEM

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) 12. Dönem Başkanlar Kurulu Toplantısını Yassıada'da gerçekleştirdi. Toplantıya katılım gösteren ASKON Mardin İl Başkanı Hatip Çelik, Mardin'de yapılan çalışmaları anlattı, İstihdamın arttırılmasına yönelik üzerine çalıştıkları projelere değindi.

“Milli Kalkınmanın Güçlü Adı” Temasıyla yeni dönemin ilk Başkanlar Kurulu Toplantısı Genel Başkan Orhan Aydın'ın katılımı ve milli ekonominin güçlendirilmesine yönelik yaptığı açılış konuşmasıyla gerçekleştirildi.

Eski adıyla Yassıada, nam-ı diyar Yaslı ve bugünkü adıyla da Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak tanımlanan mekanda 12. dönemin ilk toplantısını düzenlediklerini kaydeden Genel Başkan Orhan Aydın, ASKON’u kurulduğu günden beri milli ekonominin güçlenmesine yönelik çalışmalara katkıda bulunduğunu, Türkiye çapındaki 8 bin üyesi, 10 milyar doların üzerinde ihracat kapasitesine sahip 20 bine aşkın işletmesi ve 1 milyondan fazla istihdamıyla ülkenin en güçlü yerli ve milli ekonominin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna işaret etti.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgun, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Şevki Şar, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'ın da katılım gösterdiği toplantıda konuşan ASKON Mardin İl Başkanı Hatip Çelik, Mardin'de yapılan çalışmarı anlattı.

Başkan Çelik, Mardin'de Makroekonomik istikrarın güçlenmesi ve kalıcı hale getirilerek istikrarın sürmesi, katma değerli üretimin teşvik edilmesi ve böylelikle de yıllık 1 milyar doları aşan Mardin'in gıda üretimi sanayisindeki ihracat rakamlarının arttırılarak istihdama da yansıması için çalıştıklarını kaydetti.  

Kadim şehir Mardin'in geride bıraktığımız yılda ihracat rakamlarında kendine ait rekoru kırdığına dikkat çeken Çelik, “Mardin Turizmde 2019 yılı rakamlarında 750 bin konaklamalı olmak üzere günü birlik ziyaretlerle birlikte 3 milyon ziyaretçi rekoru kırmıştır. Mardin olarak; tarih kültür ve inanç turizmi bağlamında yıldızı her geçen gün parlayan kadim şehrimizin turizme yönelik olaral sahip olduğumuz 20 bin yatak sayımızı gelecekte 100 bine çıkararak yılda bir milyon konaklamalı turist hedefine ulaştırmaktır. Mezopotamya’nın kuzeyinde bereketli hilalin uçsuz bucaksız ovalarına sahip Mardin’in hububat merkezidir. Mardin'in GAP sulama kanalının gelmesi ile birlikte Türkiye’nin gıda ihtiyacını karşılayacak önemli merkezlerden biri haline getirmektir. Dünya'nın tahıl ambarı olarak adlandırılan bu mümbit topraklarında yetişen ürünlerin işlendiği ve 250 fabrikanın olduğu OSB’de 6 bin kişiye istihdam sağlanmaktadır. İnşallah 2. OSB'nin de faaliyete girmesiyle birlikte istihdam ve gıda üretimi sanayisinde ciddi bir sıçrama olacaktır. Mardin ASKON olarak potansiyelimizin farkındayız. Üye İşadamlarımız ve Mardin heyetimizle birlikte katılım gösterdiğimiz Çırağan Sarayı'ndaki 12. Genel Kurulumuzda sahip olduğumuz bu zenginliklerimizi ve gelecekle ilgili hedeflerimizi dile getirdik. Eşgüdümlü çalışma olanakları ve imkanlar üzerine diğer illerdeki mensup üyeler ve işadamlarımızla yakın çalışma ve ortaklaşma imkanları üzerine de görüş alışverişinde bulunduk." dedi.

ResimResimResim