Bahadıroğlu: Zamlar birer proje mi?

GÜNDEM

MİSİAD Kızıltepe İlçe Başkanı Cesur Bahadıroğlu, son günlerde artan hayat pahalılığı ve gelen zamlarla ilgili olarak yetkililerin tedbir alması gerektiğini kaydetti.

MİSİAD Kızıltepe İlçe Başkanı Cesur Bahadıroğlu, son günlerde artan hayat pahalılığı ve gelen zamlarla ilgili olarak yetkililerin tedbir alması gerektiğini kaydetti.

Kısa adı MİSİAD olan Milliyetçi İşadamları Derneği Kızıltepe İlçe Başkanı Cesur Bahadıroğlu, Son birkaç gündür Gündem Elektrik ve Doğalgaza Yapılan Zamlardan Kaynaklı Vatandaşın Tepkisine dikkat çekerek, Son 6 ay içerinde hemen hemen fiyatı artmayan hiçbişeyin kalmadığını vatandaşın da haklı olarak gelen yüksek faturalara tepkisini gösterdiğine işaret etti.

'Sayın Cumhurbaşkanımızın Verdiği talimatla 150 kw kotası 210 kw'ta yükseldiğini hatırlatan Bahadıroğlu, açıklamasında şu ifadeye yer verdi:
2019 Mart Ayında Dünyada ve Ülkemizde Covid-19 pandemi sürecinin start vermesi alınan önlemler gelen yasaklar virüsün varyant değişikliği halende devam etmekte.
Sosyal medya platformlarında covid-19'un proje olduğu 19'un ise 2019 yılında başlaması anlamına geldiği, hatta dünyadaki yaşlı ve kronik hastalığı olan insanlara yönelik bir proje olduğu iyiden iyiye konuşuluyor. Malumunuz küresel ısınma ve dünyadaki su seviyesinin azalması,bu konuda yapılan hamleler hatta halende uygulanacak projeler mi desek, Alınacak önlemler mi.Bu zamlar da bu proje yada önlemlerin bir parçası mı? Bilindiği üzere bazı otomobil üreticilerinin dizel araç üretimini iptal etmesi gibi, kısacası ısı yayan her şeye müdahale diyelim mi?.
Yasaklar ve pandemi sürecinde Yapılan Araştırmalara göre 2030 - 2040 ta Dünya'nın 60-65 dereceyi göreceği, getirilen yasaklarla Dünyaya kontak kapatarak zaman kazanılması mı.
Malesef ülke olarak bilinçsiz bir tüketici sınıfımız var. Akaryakıta gelen zamlar gereksiz mecburi durumlar haricinde çalışan araç sayısınımı azaltmak, ve Asıl konuya gelirsek doğalgaz ve Elektriğe gelen zamlar.
Doğalgaz Kullanan bir yerde 6 peteğin aktif olması zamlardan önce 600 - 700 TL fatura gelirken şimdi 1400 - 1500 gelmesi. Hani mantık olarak Kullanılmayan odaların kapatılması yüzde elli bir tasarrufa, aynı şekilde elektrikli ısıtıcı yada soğutucu kullanımında aynı taktikle kullanılmayan odaların kapatılması yada işyerinde 100 tane spot açan bir esnaf zamlardan önce 1500 TL fatura öderken şimdi 3000 TL gelmesi. Burda da 50 adet spot kullanarak faturasını eskisi gibi gelmesi için tasarrufa gitme zorunluluğu gibi. Dünyanın ısındığını su seviyesinin azaldığını bildiğimiz gibi, Alınacak tedbirlerin bizler için alındığını unutmamalıyız. Vatandaş olsun Esnaf olsun yüksek gelen faturalardan etkilenmedi değil, Fakat bağırarak çağırarak sosyal medyada bilinçsiz paylaşımlar yapılacağına bilinçli tüketici olmak, bu işin içinden nasıl çıkabiliriz diye icraatlar yapmamız lazım. Bu Konuyla ilgili yetkili birimlerin Konuya el atmalarını basite alınmayacak bir durum olduğunun bilincinde olmalarını ve vatandaşa yardımcı olmalarını istiyoruz."