İMKB İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen programa, Midyat Belediye Başkan yardımcısı M. Tevfik Baysal, eşi Müzeyyen Baysal, Eğitim Bir-Sen Midyat Şube Başkanı Abdulkadir Altay, Din Bir-Sen Başkanı Tevfik Acar, Diyanet-Sen temsilcisi Murat Kaplanoğlu, MİGİDER Başkanı Vildan Kaplanoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Hafız molla Süleyman Kurşun ise programa onur konuğu olarak katıldı.
Davetlileri kapıda gül suyu ve lokum ikram ederek karşılayan dernek üyeleri, gelen vatandaşlara renkli kâğıtlara yazdıkları Hadis-i Şerifler hediye etti. Ayrıca davetlilere Türkçe açıklamalı Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
Program, Murat Kaplanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Kaplanoğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim katılımcılar dikkatli bir şekilde dinledi. Bazı vatandaşların etkilenip duygulandığı gözlendi. Ardından Hafız molla Süleyman Kurşun; kâinatın efendisi Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatı ve ahlakı hakkında bilgi verdi.
Birbirinden güzel ilahilerin okunmasıyla devam eden programda vatandaşların duygulandığı gözlendi. Yaklaşık 2 saat süren programın sunuculuğunu Abdulkadir Altan yaptı.
Yorumlar
0 yorumYorum yazmak için tam sürüme geçin