İstanbul Valiliğinin Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine dayanarak yaptığı açıklamaya göre, bu gece beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 27 Ekim sabah saatlerinden itibaren kuvvetlenmesi bekleniyor.

Kent genelinde metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşeceği tahmin edilirken, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Eyüpsultan ve Şile ilçelerinde yağış miktarının metrekareye 21 ila 75 kilogram arasında olması öngörülüyor.

Kuvvetli yağışların yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Rüzgârın hızı saatte 70 kilometreye ulaşabilir

Yağışla birlikte kuzey yönlerden esecek rüzgârın saatte 40 ila 60 kilometre hıza ulaşacağı, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde saatte 70 kilometreye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar düşecek

27 Ekim’de yağışla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Sel ve ulaşımda aksamalara karşı uyarı

Valilik, kuvvetli yağış ve rüzgâr nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.