Malatya Valiliği, 14-15 tarihlerinde il genelinde gerçekleştirilen asayiş, narkotik, trafik ve düzensiz göçle mücadele çalışmalarının bilançosunu açıkladı.

Kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi ve aranan şahısların yakalanması amacıyla 158 ekip ve 407 personelin katılımıyla 69 farklı noktada denetim gerçekleştirildi.

Genel asayiş uygulamalarında 16 bin 913 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, 3 bin 515 araç kontrol edildi. Denetimlerde 2 kayıp şahıs bulundu. Hırsızlık suçundan aranan 3, yoklama kaçağı 18 ve ifadeye yönelik aranan 14 kişi tespit edilirken, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalandı.

Uygulamalarda 2 kesici alet ele geçirilirken, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında 10 işlem yapıldı. Ekipler ayrıca 90 park ve bahçe, 63 metruk bina, 31 kıraathane, 31 umuma açık yer, 14 KYK yurdu çevresi ve 210 okul çevresinde denetim gerçekleştirdi.

Trafik ihlali yapan 457 sürücüye 3 milyon TL'yi aşan ceza

Trafik ekiplerinin denetimlerinde 4 bin 373 araç kontrol edildi. Kurallara uymadığı belirlenen 456 sürücüye toplam 3 milyon 46 bin 245 TL idari para cezası uygulanırken, 6 araç trafikten men edildi, 3 sürücünün ehliyeti geri alındı.

Kent genelinde son 24 saatte bir yaralanmalı ve 5 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Uyuşturucu madde ele geçirildi

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarında, Hasan Varol Mahallesi’nde bir şahıstan 8,2 gram, Hasırcılar Mahallesi’nde ise bir şahıstan 3 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi.

Okul ve yurt çevrelerinde denetim

Öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarda 210 okul çevresinde 833 kişi ve 378 araç sorgulandı. Ayrıca 14 yurt çevresinde 148 kişi ve 66 araç kontrol edildi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Öğrenci servislerine yönelik gerçekleştirilen 6 uygulamada ise 139 araç sorgulandı. Kurallara aykırı hareket ettiği belirlenen 14 araca toplam 35 bin 745 TL idari para cezası kesildi.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında kernek mobil göç aracında kernek mobil göç aracında 29 yabancı uyruklu kişinin sistem ve evrak sorgulaması yapıldı. Kontrollerde vize ihlali tespit edilen İran uyruklu bir kişi, işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.