Boleyn Kızı - Philippa Gregory Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Boleyn Kızı kimin eseri? Boleyn Kızı kitabının yazarı kimdir? Boleyn Kızı konusu ve anafikri nedir? Boleyn Kızı kitabı ne anlatıyor? Boleyn Kızı kitabının yazarı Philippa Gregory kimdir? İşte Boleyn Kızı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Philippa Gregory
Çevirmen: Canan Sakarya
Orijinal Adı: The Other Boleyn Girl
Yayın Evi: Artemis Yayıncılık
İSBN: 9789944485401
Sayfa Sayısı: 820
Boleyn Kızı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Mary Boleyn, on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde VIII. Henry'nin gözlerini kamaştırır. Gördüğü ilgiyle tüm varlığı alt üst olan Mary, hem altın prensine aşık olur, hem de gayrıresmi kraliçe olarak her geçen gün artan rolüne. Ancak öyle bir an gelir ki, kralın kendisine olan ilgisi gittikçe sönmeye başladığında, ihtiraslı planlar yapmakta olan ailesinin piyonuna dönüştüğünü fark eder ve en yakın arkadaşından uzaklaşmaya ve rekabat etmeye zorlanır, kızkardeşi Anne Boleyn'den. İşler iyice çığrından çıktığında ailesine ve kralına baş kaldırması gerektiğinin farkına varır ve kaderinin iplerini kendi eline alır.
Son derece zengin biçimde işlenmiş, etkileyici bir aşk, seks, ihtiras ve intikam masalı. Boleyn Kızı, Avrupa'nın en heyecanlı ve gösterişli saraylarından birinin tam kalbinde yaşamış, sıradışı eğilimleri ve ihtirasları olan, içindeki sesi dinleyerek varlığını sürdürebilmiş bir kadını tanıştırıyor dünya okuruna.
Boleyn Kızı Alıntıları - Sözleri
- "Bir an aklımdan sevgilinin mükemmel olmayışı gerçek aşkın güzel bir sınanması diye geçirdim."
- "Ruhsuz değilim,” dedim çekinmeden. “Üzgünüm. Öyle üzgünüm ki, yataktan çıkmadan yüzümü yastıklara gömüp ağlamak istiyorum.”
- "İki kraliçe görmüştüm, kraliçe olmak ikisini de mutlu etmemişti."
- "Ah, trajediler kraliçesi! Kalbin kırıkken gülümseyebilirsin çünkü sen bir kadınsın."
- "O kendini acılarla harap edecek türden bir kadın değil. Çok güçlü bir iradesi var."
- "O kendini acılarla harap edecek türden bir kadın değil. Çok güçlü bir iradesi var."
- “Hep yalnız kalmak zorunda mıyım?” dedi Anne. “Yalnız yürümek, yalnız dua etmek, yalnız uyumak zorunda mıyım?”
- "Sıradan olmak büyük rahatlık."
- Genç kalpler kolay iyileşir
- "Ah, trajediler kraliçesi! Kalbin kırıkken gülümseyebilirsin çünkü sen bir kadınsın."
- "Ben yenilgiye hazırlanmam," dedi lafı dolandırmadan "Bu kendi kendime ihanet etmek olur.
- Biliyor musun, sıradan bir insan olmak da insana mutluluk verebilir
- Kalbimden başka ortaya koyacak bir servetim yok
- "Biliyor musun, şu dört sene içinde hakikaten ağladığını hiç görmedim." "Ve görmeyeceksin," dedi hoşnutlukla. "O kendini acılarla harap edecek türden bir kadın değil. Çok güçlü bir iradesi var."
- "Kalbimden başka ortaya koyacak bir servetim yok."
Boleyn Kızı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Yazarın bu okuduğum üçüncü kitabı. Onun kalemini, edebiyatını zaten çok güçlü buluyorum. Bizim Osmanlı Devleti'nin ihtişamlı zamanlarında İngiltere'nin hatta Avrupa'nın durumunu anlatan güzel bir tarihi roman. Bizim Harem nasıldı ne değildi diye tartışanlar bence eş zamanlı dönemde Avrupa nasıldı bir de ona bakmalılar. Bugüne kadar Harem'e bu gözle bakmamıştım. Ama düşünün ki devletin devamı için erkek bir veliahta ihtiyaç var, bizim harem nedeniyle eğitimli cariyeler ve sonrasında hasekiler ile bu durum sorun olmamış neredeyse. Oysa İngiltere için ne kadar sancılı ve tuhaf bir süreç. Kral'ın metresi Mary evli bir kadınken Kral'ın çocuklarını doğurabiliyor ve kendisi Kraliçesine saygılı tahtta gözü yok diye ardından kardeşi bu oyuna sürülüyor. Tarihi yargılayamak gibi bir özelliğim yok ancak kitabın kalınlığına bakmayın olaylar bir su gibi akacak. Yalnızca bizim Haremi bilip bilmeden eleştirenler, bence bir de o dönem eş zamanlı imparatorluklarına bakmalı. Sevgili yazar, ne yazsa okurum dediğim seçki yazarlarım arasında yerini çoktan aldı bile. (İlknur Sultan)
İngiliz tarihine ekstra bir ilgi duymamı sağlayan ilk kitap bu oldu. Daha sonra yazarın Tudors hanedanlığını anlatan bütün kitaplarını okudum. Yazarın akıcı ve sade dili, serinin en kalın kitaplarından biri olan Boleyn Kızı'nın dahi okunmasını epey kolaylaştırıyor. İlgi duyup okumak isteyenler için yazarın Tudors hanedanlığı serisinin okunma sırası şu şekilde: 1. Mahkum Prenses 2. Boleyn Kızı 3. Boleyn Mirası 4. Kraliçenin Soytarısı 5. Bakirenin Aşığı 6. Öteki Kraliçe (Ece)
Yazarın ilk okuduğum kitabıdır.. İlk okuduğum zaman çok araştırmamış ve kurgusal olarak düşünmüştüm ama tarihsel bir yönü olduğunu farkedince yazara ilgim daha fazla arttı.. Bence okunmalı eğlenceli ve entrikalı bir kitap ama herkese hitap etmeyebilir. Ben yazarın kalemini beğendim. Anlatılmak istenen çok güzel işlenmiş kitapta ve akılda kalıcı.. Kraliyet ailesinin hayatını yakından anlatmış. Kral Henry ve özel hayatı diyebiliriz.. Bu gibi kitapları okudukça keşke tarih kitapları bu tarz üslupla daha fazla yazılabilse diyorum.. Yazarın diğer kitaplarınıda okudum ve beğendim. (Gülnur tetik)
Boleyn Kızı PDF indirme linki var mı?
Philippa Gregory - Boleyn Kızı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Boleyn Kızı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Philippa Gregory Kimdir?
Phillipa Gregory Kenya'da doğdu. İki yaşındayken ailesi İngiltere'ye göç etti. Okulda bir "isyancı"ydı, fakat sonunda üniversiteye gitmeye karar verdi ve Sussex Üniversitesi'nde eğitim gördü. Edinburgh Üniversitesi'nde 18. yüzyıl edebiyatı doktorasını tamamlamadan önce BBC radyosunda iki yıl çalıştı. Durham, Teesside, Open üniversitelerinde ders verdi ve 1994 te Kingston Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yaptı.
Gregory ayrıca bir çocuk romanı olan ve çok beğenilen Minik Ejderha adlı kitabıyla dünyaca tanınmıştır.
Philippa Gregory Kitapları - Eserleri
- Boleyn Kızı
- Kraliçenin Soytarısı
- Bakirenin Aşığı
- Mahkum Prenses
- Boleyn Mirası
- Beyaz Kraliçe
- Öteki Kraliçe
- Kızıl Kraliçe
- Nehirlerin Kadını
- Beatrice - Kötü Tohum
- Beyaz Prenses
- Julia - Günahkar Çocuklar
- Kralyapanın Kızı
- Meridon - Son Varis
- Karanlık Düzen
- Karanlık Rahibe
- Kralın Laneti
- Fırtına Habercileri
- Üç Kardeş Kraliçe
- Aptalın Altını
- Kraliçenin Terbiyesi
- Minik Ejderha
Philippa Gregory Alıntıları - Sözleri
- Seven bir kadının acısı dinmiyordu demek ki. (Beatrice - Kötü Tohum)
- “Aklı başında bir adam güneşten kaçıp karanlığa gömer mi kendini? Saf altını arkasında bırakıp uyduruk yıldızlara teslim olur mu? En iyi şarapların tadına varıp sonra da kötüsünü ister mi?” (Bakirenin Aşığı)
- Tanrı huzurunda verilen sözler, imza atılan anlaşmalar kadar geçerlidir. (Boleyn Mirası)
- "Hayır hiçbir zaman veda etmez. Sevgisi bittiğinde, sinsice sahneden çekilir" (Boleyn Mirası)
- Bir kadın isteği kadar dindar, bilge, hazırcevap, güzel ya da akıllı olsun, budalanın tekiyle evlendiği takdirde, kocası ölene dek o sadece "Bayan Budala" dır. (Öteki Kraliçe)
- “Bilgi sahibi olmak bile suçtu bugünlerde.” (Nehirlerin Kadını)
- "Ah, trajediler kraliçesi! Kalbin kırıkken gülümseyebilirsin çünkü sen bir kadınsın." (Boleyn Kızı)
- Hiçbir kadına kazanmayı başardıgı bir şeyden vazgeçmesi tavsiyesinde bulunmam. Benim kadınlara vereceğim ögüt çok çalışmaları, çok kazanmaları ve kazandıklarını muhafaza etmeleridir. Hiçbir kadın çıkaelarını kendi elleriyle başkasına temsil etmemeli. Akıllı bir kadın, kendini erkeklerle eşitmiş gibi yetiştirmeli ve yasalar onların haklarını korumalı. Kıskanç bir koca tarafından dolandırılmalarına izin verilmemeli. (Üç Kardeş Kraliçe)
- "Zayıf erkeklerden hiç haz etmiyorum." (Kraliçenin Soytarısı)
- Bazen istemediğimiz şeyleri yapmak zorundayızdır. Bazen üzgün ya da kızgın olduğumuz zamanlarda mutlu görünmemiz gerekir. (Beyaz Prenses)
- "Kalbini saklaması için bir yabancıya teslim etmek! Ve bir erkeği ölene dek seveceğine söz vermek..." Durdu. "Eh, erkekler kendilerini bu tür sözlerin yükümlülüğü altında hissetmiyor nasılsa. Bu sefer iyi niyetli bir kadının durumu ne oluyor?" (Kraliçenin Soytarısı)
- Sanki Tanrı, insanın insana savaşını lanetliyor gibiydi. (Kızıl Kraliçe)
- Ama bir çocuğu çok sevince, dünya küçük mutluluklar ve küçük huzur adacıklarına dönüşüveriyordu. (Beatrice - Kötü Tohum)
- Hayat,maalesef cılız bir umudun peşine düşenlerin bile zafer kazandığı,henüz yolun çok başındaki gencecik bir adamın asla ölümün soğuk yüzüyle tanışmadığı masallara benzemiyor. (Mahkum Prenses)
- Yine de bana, dünyada ne istediğini bilen ve bu yolda korkmadan ilerleyen bir kadından daha güçlü hiçbir şey olmadığını öğretti. (Beyaz Prenses)
- Herkes inancı neyi gerektiriyorsa onu yapsa ve biz de insanları kendi ibadetleriyle baş başa bıraksak ne çıkar? (Bakirenin Aşığı)
- Çünkü birisinin, “ Korkma,” demesine ihtiyacım vardı. “ Korkma bunu tek başına göğüslemek zorunda değilsin.” (Beatrice - Kötü Tohum)
- Çok şey gören ve kimseye güvenmemeyi öğrenen koyu renk gözlerindeki bakış sertleşti. (Öteki Kraliçe)
- “Çok acımasız bir dünyada yaşıyoruz.” (Julia - Günahkar Çocuklar)
- İnsanlar nasıl oluyor da bir şeyleri kırıp dökerek dünyanın daha iyi bir yere dönüşeceğine inanıyor? (Boleyn Mirası)