Erteleme Sanatı - John Perry Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Erteleme Sanatı kimin eseri? Erteleme Sanatı kitabının yazarı kimdir? Erteleme Sanatı konusu ve anafikri nedir? Erteleme Sanatı kitabı ne anlatıyor? Erteleme Sanatı PDF indirme linki var mı? Erteleme Sanatı kitabının yazarı John Perry kimdir? İşte Erteleme Sanatı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: John Perry
Çevirmen: Elvan Kıvılcım
Yayın Evi: Sel Yayıncılık
İSBN: 9789755706801
Sayfa Sayısı: 118
Erteleme Sanatı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
İyi haber: Artık her şeyi ertelediğiniz için kendinizi kötü hissetmek zorunda değilsiniz. Dünyada ertelemeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş sizin gibi çok insan var ve bu insanlar aslında pek çok şeyin altından kalkıp gayet de başarılı olabiliyorlar.
John Perry de parlak ve esprili bir üslupla yazılmış bu kitapta, ertelemenin bir kusur değil, aksine faydalı bir şey olduğunu, hatta bir “sanata” dönüşebileceğini gösteriyor.
Siz de teslim tarihleriyle arası iyi olmayan, hemen işe koyulmak yerine kaytarmayı seçen, faturaları ödemek yerine internette gezinen veya önemli işler dururken sürekli başka şeyler icat eden biriyseniz, bu kitap hayatınızı değiştirebilir.
Burada önerilenleri yapmayı ertelemek ise elbette en doğal hakkınız...
Erteleme Sanatı Alıntıları - Sözleri
- "... Ama hangisi önce gelir? Erteleme mi, mükemmelliyetçilik mi? Bence mükemmelliyetçilik ertelemeye yol açıyor."
- "Yarın ortadan kaybolabilecek hiçbir işi bugünden yapma."
- Mükemmelliyetçilik ertelemeye yol açar.
- "İnsanlar doğuştan rasyonel hayvanlardır."
- İnternete gireceğim ve dolayısıyla ister istemez şeytana uyup gezinmeye başlayacağım zamanlarda işe yarayan bir taktik öğrendim.Herhangi bir doğal olayın araya gireceğinden emin olduğum bir anda seansıma başlamaya özen gösteriyorum.Ya çoktan acıkmışken veya pek yakında eşimin acil bir şey için işimi böleceğinden emin olduğumda ya da idrar torbamın dolmasının ilk belirtilerini hissetmeye başladığımda internete giriyorum.
- Çok açık ki müziğin duygularla doğrudan bağlantısı var.
- “Never put off until tomorrow what you can do the day after tomorrow.” —MARK TWAIN
- ...aslında bütün ertelemeciler mükemmel kendi kendini aldatma becerilerine sahiptir.
- Bu fikir bağlamında en önemli başarsızlığın ertelemedir.
- Ama görevlerin eriyip gitmesinin başka yolları da vardır. Bunları belki de başkaları yapar.
- Yarın ortadan kaybolabilecek bir işi asla bugün yapmayın
- Ertelemeciler neden tüm bunları yapar? Çünkü böyle işler daha önemli görevleri yapmamanın bir yoludur.
- Alın size daha iyi bir öğüt:"Yarın ortadan kaybolabilecek bir işi asla bugün yapmayın."
- Dahası, erteleme kusursuz bir çalışma gerektirmeyen bir görevi mükemmel olmayan bir şekilde halletmek için kendime olanak tanımamın da yollarından biriydi
- Ertelemelerle başa çıkmanın en iyi yolu ertelemeci olmayan insanlarla çalışmak belki de.
Erteleme Sanatı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Tek oturuşta bitirebileceğiniz Erteleme Sanatı asıl olarak “öz-farkındalığa varma”, “ertelemeciliğe rağmen üretken olmayı başarabilme” amacıyla yazılmış. Kitabı okurken sık sık “Ben de ertelemeci miyim?” sorusunu sordum kendime ve kitabı baz aldığımda cevabım “Bazen evet.” oldu. Ama bu durumdan rahatsız olmadım. Çünkü üretkenlik noktasında beni geride bırakmayacağı sonucuna vardım. Yani kitabın amacı gerçekleşti. Özellikle ağır bir roman ya da deneme okuduktan sonra biraz dinlenmek istiyor ama okumaya ara vermek istemiyorsanız Erteleme Sanatı sizin için biçilmiş kaftan. Kitapta önerilen motivasyonunuzu artıracak birkaç şarkıyı da ekliyorum. Rolling Stones - Start Me Up Aretha Franklin - Respect Jonny Crash - Tennessee Flat Top Box The Music Man - Seventy-Six Trombones Katrina and the Waves - Walkin' on Sunshine Lacy J Dalton - Black Coffee Keyifli okumalar ve dinlemeler dilerim. (MELTEM ÇETİNER)
Uzun zaman önce bir toplu alışverişte aldığım ve kitapligimin bir kosesinde doğru zamanı bekleyen kitap son zamanlarda yapmam gerekenleri son ana kadar yapmama eğiliminde olmam hasebiyle- bunlardan biri de kitapligimi duzenlemek- kendini göstermiş oldu. Arka kapağındaki özetteki şu ilk cümle hemen oturup okumaya başlamama sebep oldu: "İyi haber: Artik her şeyi ertelediğiniz için kendinizi kötü hissetmek zorunda değilsiniz." . . . Konu olarak gerçekten ertelemenin çok yaygın olduğunu, gerçek yaşamın içinde insanların farkında olmadan çoğu zaman pskolojik olarak birer erteleyici olduğundan bahsederek başlıyor. Ve bölüm bölüm hayatın içinden örneklerle bu durumdan kurtulamıyorsak nasıl avantaja cevirebilecegimiz, depresyona girmeden işlerimizi savsaklayarak da olsa nasıl bitirebilcegimiz konusunda yol gösteriyor. Eğlenceli ve akıcı bir anlatımı var. Satır aralarına sıkıştırdığı şarkı önerileri listemdeki yerini aldı bile . . Tesadüf mü desem tevafuk mu siz hangi kelimeyi benimsiyorsaniz artık yukarıda belirttiğim gibi son zamanlarda nükseden erteleme hastalığından duyduğum rahatsızlıktan ötürü, belki vicdan rahatlatmak amaçlı, YouTube da videolar araştırıyordum tekrar planlı olabilmek zamanı verimli kullanabilmek için. Ve hikmetaniloztekin in " 6 Adımda y Yeni Hayatını Planla" başlıklı videosuna denk geldim. Birebir aynı program önerileri olmasa da kitapta erteleme huyunu yenmek isteyenler için önerilen birkaç yönteme benzer ve de alternatif olabilecek yöntemlerden bahsetmiş Hikmet Anıl Bey. Kitap ve videonun yakın zamanlarda karşıma çıkması benim için ne yapacağım konusunda daha yol gösterici oldu. Benzer bi sorun yaşayan varsa en azından bu videoya göz atın derim. . . Benim gibi üşengeçler için video linkini buraya bırakıyorum https://youtu.be/Bd4d4kOwc-M (Soulmatebooks)
Bu kitabı okurken kitapta adı geçen şarkıcı ve şarkılardan oluşan bir kitapla aynı isimde spotify dinleme listesi hazırladım.Sizlerle paylaşmak isterim.Şu kadarını söyleyeyim bir hazine keşfetmiş gibi oldum. https://open.spotify.com/playlist/5TofFqHWgqCEVcrsBCwrVu?si=jxIk4preTr6FHPfvmduXKA Erteleme Sanatı kitabını okumayı ertelemek hoş olmazdı.Okurken eğlendiğim,öğrendiğim bir kitap oldu.Ama aslında bu kitap erteleme huyunuzdan vazgeçmeniz için yazılmış değil.Sadece bunun aslında neden kaynaklandığını ve ne yapabiliriz nispeten bu huyumuzla mutlu olmak için biraz bunlar ele alınmış.Mükemmeliyetçi olmak da bazen erteleme sebebiymiş.Hepimize tanıdık gelebilir bu ve erteleyici olmak belki de sandığımız kadar kötü değildir.Bu kitapla beraber sistematik erteleyici ve yatay düzenleyici olduğumu öğrendim.Müzikle erteleme huyumuzun nasıl üstesinden gelebiliriz?Bu kısmı okumak benim için oldukça eğlenceliydi. Hani doktora gideriz doktor hastalığımızı teşhis eder ya bu kitapta da sistematik erteleyici olduğumu fark ettiğimden beri günlük hayatımda bir şeyler değişmeye başladı.Yani başta da söylediğim gibi yazar bu kitabı erteleme huyunuzu bitiririm kaygısıyla yazmamış.Ama yaptığı tespitler bende işe yaradı.Ertleyeceğimi fark ettiğim an dönüp erteleyeceğim o işi yapmaya çalışıyorum.Bu kitaba başladığımdan beri kaç işimi bitirdim.Mesela gece vakti oturup bu saatte inceleme yapmak da ilk başta iç sesimin sonra yazarsın demesi ve beynimin erteliyorsun bipi çalması üzerine oturup yazıyorum.Teşekkürler john Perry. Bu kitap farkındalık yaratacak türden.Eğer erteleme huyunuz varsa ve bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa yalnız olmadığınızı bilmek ve yazarın tespitlerinde kendinizi görmek için lütfen bu kitaba bir şans verin. Dipnot:Akrasia ve kazien.Kitapta tanımı geçen bu terimleri araştırmak gerekir. (Seda)
Erteleme Sanatı PDF indirme linki var mı?
John Perry - Erteleme Sanatı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Erteleme Sanatı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı John Perry Kimdir?
Stanford Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Perry, mantık, metafizik, dil felsefesi ve zihin felsefesi alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Perry’nin bu kitapta yer alan “Structured Procrastination”
(Sistematik Erteleme) adlı makalesi 2011 yılında Nobel Ödülü’nün bir parodisi olan “Ig Nobel Edebiyat Ödülü”nü almıştır.
John Perry Kitapları - Eserleri
- Erteleme Sanatı
- Introduction To Philosophy
John Perry Alıntıları - Sözleri
- "... Ama hangisi önce gelir? Erteleme mi, mükemmelliyetçilik mi? Bence mükemmelliyetçilik ertelemeye yol açıyor." (Erteleme Sanatı)
- "İnsanlar doğuştan rasyonel hayvanlardır." (Erteleme Sanatı)
- "Yarın ortadan kaybolabilecek hiçbir işi bugünden yapma." (Erteleme Sanatı)
- Alın size daha iyi bir öğüt:"Yarın ortadan kaybolabilecek bir işi asla bugün yapmayın." (Erteleme Sanatı)
- Ama görevlerin eriyip gitmesinin başka yolları da vardır. Bunları belki de başkaları yapar. (Erteleme Sanatı)
- Ertelemelerle başa çıkmanın en iyi yolu ertelemeci olmayan insanlarla çalışmak belki de. (Erteleme Sanatı)
- Ertelemeciler neden tüm bunları yapar? Çünkü böyle işler daha önemli görevleri yapmamanın bir yoludur. (Erteleme Sanatı)
- Çok açık ki müziğin duygularla doğrudan bağlantısı var. (Erteleme Sanatı)
- Dahası, erteleme kusursuz bir çalışma gerektirmeyen bir görevi mükemmel olmayan bir şekilde halletmek için kendime olanak tanımamın da yollarından biriydi (Erteleme Sanatı)
- ...aslında bütün ertelemeciler mükemmel kendi kendini aldatma becerilerine sahiptir. (Erteleme Sanatı)
- İnternete gireceğim ve dolayısıyla ister istemez şeytana uyup gezinmeye başlayacağım zamanlarda işe yarayan bir taktik öğrendim.Herhangi bir doğal olayın araya gireceğinden emin olduğum bir anda seansıma başlamaya özen gösteriyorum.Ya çoktan acıkmışken veya pek yakında eşimin acil bir şey için işimi böleceğinden emin olduğumda ya da idrar torbamın dolmasının ilk belirtilerini hissetmeye başladığımda internete giriyorum. (Erteleme Sanatı)
- Bu fikir bağlamında en önemli başarsızlığın ertelemedir. (Erteleme Sanatı)
- Yarın ortadan kaybolabilecek bir işi asla bugün yapmayın (Erteleme Sanatı)
- “Never put off until tomorrow what you can do the day after tomorrow.” —MARK TWAIN (Erteleme Sanatı)
- Mükemmelliyetçilik ertelemeye yol açar. (Erteleme Sanatı)