Gataca - Franck Thilliez Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Gataca kimin eseri? Gataca kitabının yazarı kimdir? Gataca konusu ve anafikri nedir? Gataca kitabı ne anlatıyor? Gataca PDF indirme linki var mı? Gataca kitabının yazarı Franck Thilliez kimdir? İşte Gataca kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Franck Thilliez

Çevirmen: Hakan Tansel

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053439370

Sayfa Sayısı: 488

Gataca Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Evrim Bir İstisnadır, Yok Oluşsa Bir Kural…

Biri yaralı diğeri sürgün iki polis

Vahşice suçlar işlemiş on bir solak psikopat

Bir maymun tarafından dövülerek öldürülen

bir genetik bilimci

30.000 yıl önce gerçekleşen bir katliamın keşfi

Hepsinin birbiriyle bağlantısı var

Merak ediyorsan

Gataca’ya hoş geldin!

“Genetik biliminin büyüleyici dünyası nefes kesici.”

20 minutes

“[E] Sendromu’nu beğendiyseniz bu kitapta çıtanın çok daha yükseklere çıktığını göreceksiniz.”

Femmes d’aujourd’hui.

Gataca Alıntıları - Sözleri

  • Tabiat iyiyi kötüden ayırt etmeyi bilmiyor, sadece inanılmaz derecede karmaşık bir denklemi çözmeye uğraşıyordu. Kesin olan şey, insanı yaratarak, muazzam bir risk aldığıydı.
  • "Hiçbir işe yaramadıkları söylenerek hipopotamlar katlediliyor.Ardından, yüzlerce balık türü yok oluyor. Neden? Çünkü hipopotam dışkıları yüzlerce kilometrelik nehirleri daha verimli kılarak planktonların ve dolayısıyla balıkların çoğalmasına hizmet ediyor.Her ögenin ekosistemde bir rolü, bir varlık sebebi var... Hiçbir şey lüzumsuz değil ve her şey inanılmaz derecede hassas."
  • Peygamberdeveleri, yaban arıları, somonlar... Hatta parazit ve virüsler bile bu mantığı izliyor, var olmayı sürdürmek için bizi kolonileştiriyorlar.
  • “Her halükârda, genetik kodları yayımlanan bir kitaba saklamak son derece kurnazca. Bir sırrın yok olmasını engellemenin en iyi yolu”
  • Evrim bir istisna, kaideye yok oluştur.
  • Polis bazı biyologların kafayı taktıkları meseleleri yavaş yavaş kavrıyor, saplantılarını algılıyordu: kendisinin katillerin ruhlarına nüfuz etmeye çalışması gibi onlar da yaşamın neden ve nasılını anlamak istiyorlardı.

Gataca İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Gataca polisiye türünde; genetik, nöroloji, antropoloji, paleontoloji, moleküler biyoloji gibi bilimler ve evrimi; şaşırtan bağlantılar ile heyecanlı bir kurgu çerçevesinde işleyen etkileyici bir kitaptı. Hayalet Bellek ve E Sendromu kitaplarının devam kitabı olan Gataca, "Şiddetin kökenleri nelerdir ve şiddet genler aracılığı ile aktarılan bir eğilim midir?" sorularını dikkat çekici bilimsel bilgiler ve zengin bir kurgusal içerikle harmanlayarak akıcı bir anlatımla resmediyor. Cinayet masasına geri dönen Komiser Franck Sharko, Genetik Bilimci Eva Louts'un cinayetini araştırmakla görevlendirilir. Primatoloji Merkezi'nde bir şempanzenin kafesinde vahşi bir şekilde işlenen bu cinayet, görünenin ardında hangi sırları barındırmaktadır? Lucie Hennebelle beklenmedik bir haber ile nedensiz öfke nöbetlerine kapılan solak katiller ve vahşi cinayetlerin ardında cevaplanmamış pek çok sorunun peşine düşer. Aynı zamanda buzulların erimesi ile keşfedilen mağarada 30.000 yıl boyunca saklı kalan bir katliam açığa çıkar. Mağaranın duvarlarında tersten çizilmiş bir resim neye işaret etmektedir? İnsanların ilk atası Kromanyonlar, Neandertallerin yok olma nedenleri,genetiği etkileyen unsurlar, teknolojinin ulaşmadığı ilkel toplumlar, bağışıklık sistemi,DNA molekülü, üç beyin teorisi,genom, yanallık, evrimsel gelişim sürecinde avantaj sağlayan özelliklerin korunması,tarih boyunca yok olmuş türler ve yok olma nedenleri gibi konuları temposu yüksek, merak uyandıran bir kurgu ile işleyen bu kitap önerimdir. (Aylin Büyüksavaş)

Aa: 10 numara gerçekten okunması gereken bi polisiye öncesinde "E SENDROMU" nu okumak lazım ama ........................................................... (Habip Aksu)

#okudumbitti: Anlatacaklarım çok, söyleyeceklerim kısa. Bu kitapla ilgili günlerce nefes almadan konuşabilirim. Hayalet Bellek’le başlayan maceramız E-Sendromu’yla devam etti ve Gataca ile ne yazık ki son buldu. Ne yazık ki diyorum, çünkü Thilliez’in birçok kitabı olmasına rağmen dilimize çevrilen bu üç taneden ibaret. Fransız edebiyatına, bilime, polisiyeye, gerilime merakınız varsa geç kalmayın ve yazarla mutlaka tanışın derim. 2009’da işlenen bir cinayeti tarihteki ilk insanlarla bağdaştırın desem, bana deli dersiniz muhtemelen. Ama Thilliez deli değil, fazlaca zeki ve araştırmacı. Bir polisiye sever olarak bu kitabın bana bir ilki yaşattığını söyleyebilirim. Polisiyede en eski tarih olarak 1950’leri okumuştum yanılmıyorsam. Fakat Gataca; bizi bundan 30 bin yıl öncesine orta Paleolitik döneme, Neandertallere, Homo Sapienslere ve Kramanyonlara yani Cro-magnon diye bildiğimiz ilk insanlara götürüp tarihte işlenen ilk cinayete tanıklık ettiriyor. Bunun kazanımı bir yana dursun, yine binlerce yıl öncesinde var olup hala varlığını devam ettiren ilkel kabilelere düşüyor yolumuz. Bittimi? Bitmedi. Dna’ların, genetik kodlamaların, genomların ve yanallığın içine düşüyoruz. Kısaca bilgi üstüne bilgi, kazanım üstüne kazanım ekliyoruz. Kurguya değinmiyorum. Zira bu kitap anlatmakla bitmez. Genetik umut mudur yoksa kabus mu? Evrim bir istisnadır, yok oluşsa bir kural. (Elif Acar)

Gataca PDF indirme linki var mı?

Franck Thilliez - Gataca kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Gataca PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Franck Thilliez Kimdir?

Franck Thilliez Kitapları - Eserleri

  • E Sendromu
  • Gataca
  • Hayalet Bellek

Franck Thilliez Alıntıları - Sözleri

  • "Hiçbir işe yaramadıkları söylenerek hipopotamlar katlediliyor.Ardından, yüzlerce balık türü yok oluyor. Neden? Çünkü hipopotam dışkıları yüzlerce kilometrelik nehirleri daha verimli kılarak planktonların ve dolayısıyla balıkların çoğalmasına hizmet ediyor.Her ögenin ekosistemde bir rolü, bir varlık sebebi var... Hiçbir şey lüzumsuz değil ve her şey inanılmaz derecede hassas." (Gataca)
  • İnsan aslında en basit şeylerin bile o kadar fena olmadığını , onlardan uzaklaşınca fark ediyordu. (E Sendromu)
  • Yakında, bir reklamın sadece görüş ve duyuş alanınıza girmesi bile, etkilenmenize yeterli olacak. Göz ve kulaklarınız ona dikkat etmese de, reklam, bellek devrelerini uyararak satın alma sürecini tetikleyecek şekilde değerlendirecek. (E Sendromu)
  • "Bu miten beyinmizin, güzömüzün gördülkerini tam alarok çerivmediğini, encöden edinimliş billigerin ektisiyle, harlferin sırısayla uğramşadan, zösükleri bir bütün halidne tınadığını götsermek için yalızmıştır." (E Sendromu)
  • Tabiat iyiyi kötüden ayırt etmeyi bilmiyor, sadece inanılmaz derecede karmaşık bir denklemi çözmeye uğraşıyordu. Kesin olan şey, insanı yaratarak, muazzam bir risk aldığıydı. (Gataca)
  • İnsan, aslında en basit şeylerin bile o kadar fena olmadığını, ondan uzaklaşınca fark ediyordu. (E Sendromu)
  • Hayat giderek daha zorlayıcı ve zahmetli oluyor. Evinize sığınıp ekranın karşısında gevşiyorsunuz. Zayıflamış, neredeyse uyumuş bir bilinçle,beyninizi bir musluk gibi görüntüye açıyorsunuz. İşte o anda, mükemmel hedef haline geliyorsunuz ve istedikleri her şeyi kafanıza zerk ediyorlar (E Sendromu)
  • Peygamberdeveleri, yaban arıları, somonlar... Hatta parazit ve virüsler bile bu mantığı izliyor, var olmayı sürdürmek için bizi kolonileştiriyorlar. (Gataca)
  • Bazen unutkanlığndan kaçmak, kurtulmak istiyordu. Ama unutkanlığını unutmak, dünyanın en zor işiydi. (Hayalet Bellek)
  • Evrim bir istisna, kaideye yok oluştur. (Gataca)
  • Kendinden bir şey getirip bırakmadan ve daha önce orada bulunan bir şeyi alıp götürmeden bir yere gidip gelinemez, bir odaya girip çıkılamaz. (E Sendromu)
  • Gerçeği basit güzelliklerde aramak gerekiyordu. (Hayalet Bellek)
  • Polis bazı biyologların kafayı taktıkları meseleleri yavaş yavaş kavrıyor, saplantılarını algılıyordu: kendisinin katillerin ruhlarına nüfuz etmeye çalışması gibi onlar da yaşamın neden ve nasılını anlamak istiyorlardı. (Gataca)
  • Her şey anılarda yatıyor. Bir cenazeye ağlamamıza, bir çocuk odasına girdiğimizde kalbimizin çarpmasına onlar sebep oluyor. (Hayalet Bellek)
  • “Her halükârda, genetik kodları yayımlanan bir kitaba saklamak son derece kurnazca. Bir sırrın yok olmasını engellemenin en iyi yolu” (Gataca)
  • İnsan, aslında en basit şeylerin bile o kadar fena olmadığını, onlardan uzaklaşınca fark ediyordu. (E Sendromu)