Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi - Tolga Uslubaş Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi kimin eseri? Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi kitabının yazarı kimdir? Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi konusu ve anafikri nedir? Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi kitabı ne anlatıyor? Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi PDF indirme linki var mı? Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi kitabının yazarı Tolga Uslubaş kimdir? İşte Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Tolga Uslubaş

Editör: Yavuz Selim Erdoğan

Tasarımcı: Ferhat Çınar

Yayın Evi: Venedik Yayıncılık

İSBN: 9786054766109

Sayfa Sayısı: 464

Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu eser, belli bir tarih dönemindeki siyasi gelişmeleri değil, sanatsal, felsefi, bilimsel, sosyal, dini gelişmeleri de bünyesinde barındırıyor. Harita ve resimlerin yanında medeniyetler, devletler, olaylar, insanlar gibi pek çok konuda verilen kısa bilgiler birbirini tamamlıyor. İnsanlık tarihinin öyküsel bir özetini sunan "Dünya Tarihi", yerleşik uygar toplumların oluşumundan dünya savaşlarına, Avrupa monarşilerinin ortadan kalkışından, İslam`ın yükselişine kadar dünyayı şekillendiren olayları çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Türkiye tarihinin önemli mihenk taşlarına da yer veren eserde, binlerce yıllık tarih bir nefeste okumakla kalınmıyor, tarihsel olayların birbirine bağlılığı ve nedenleri de kolayca anlaşılıyor.

Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi Alıntıları - Sözleri

  • Türklere ait en eski kültür merkezi olan Afenesyevo kültür merkezi, Altay- Sayan Dağlarının kuzeybatısında yer almaktadır. MÖ 3000 li yılların başlarında ait eski bir kültür olan kültüre ait izleri ve özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz: -Türklerin sosyal hayatının ilk örneğini yansıtır -at ehlileştirilmistir koyun beslenmiştir -toprak kaplar, bakır ve tunçtan silah ve süs eşyaları ise mevcuttur.
  • İnsanlık tarihinin en uzun dönemi olan ilk çağ kavimler göçü ile kapanırken tüm Orta çağ boyunca etkin olacak feodalizm kökleşmeye başlamıştı.
  • Ortaçağ tarımının zayi noktası olan, atlara ve sığırlara kışlık yem sağlama sorunu, yonca ve şalgam gibi bitkilerin yetiştirilmesiyle çözüldü. Ayrıca yonca, köklerinde azot biriktirerek toprağın veriminin artmasına da yardımcı oldu.
  • 11 Eylül 2001 saldırısı: New York'taki Dünya Ticaret Merkezi gökdelenlerine ve Washington'daki Pentagon binasına yönelik kamikaze saldırılarının yapılanmasının ardından ABD'nin Afganistan'ıve ardından İrak'ı işgal etmesi olayıdır. Afganistan'da Taliban yönetimi etkisini yitirmiştir. 2006 yılında ise Saddam'in idamı gerçekleşmiştir. Bu olay sonucunda ölen ve kaybolanların sayısı 2749 olarak açıklanmıştır.
  • Avarları; Bizanslılar Uarhunit ( Avar-Hun), Çinliler juan- Juan ( Cücenler), Türkler ise Aparlar olarak adlandırıyordu.
  • Leonardo da Vinci, yaşamanın anlamak olduğunu söylüyordu.
  • Her insan, başkalarının özgürlüğüne saygı göstermek şartı ile istediğini yapabilme serbestliğine sahipti.
  • Her Sümer vatandaşı asker sayılıp, lüzumunda silah altına çağrılırdı.

Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi İncelemesi - Şahsi Yorumlar

HERKES TARİH KİTABI YAZMAMALI!!!: Kitabı hiç beğenmedim. Yarısına kadar kendimi zorlayarak geldim ama daha fazla devam edemeyeceğim. Kitap bir tarih kitabından beklenecek hiçbir şeyi karşılamıyor bence. Beğenmeme nedenlerime gelecek olursak: 1. Kitap yazım yanlışları, bozuk ve anlaşılmaz cümleler ile dolu. Okurken yoruldum. 2. Kitap kısa bölümlerden oluşuyor ancak bazı yerlerde gereksiz ayrıntılar mevcut, bazı yerlerde en önemli şeylere ya hiç değinilmemiş ya da en sonda bir cümle ile geçiştirilmiş. 3. Örnek verecek olursak bir bölümde bir hükümdarın ne şekilde öldüğüne dair bir sürü magazinel bilgi mevcut (gerek var mı buna bir “tarih” kitabında?!?) 4. Diğer bir örnek olarak Sümerleri anlatırken gereksiz bir sürü ayrıntıdan sonra en sonda bir cümle ile “Sümerlerin asıl ünü çivi yazısını kullanmalarından gelir” denmiş. Tarihte bilinen ilk yazının Sümerler tarafından icat edildiği hemen herkesçe bilinen bir gerçektir!!! Tarihimizdeki en önemli şeylerden biridir!!! Kitapta buna vurgu yapılmadığı gibi sanki başka bir uygarlıktan yazıyı öğrenmişler gibi “kullanmaları” deniyor. Dünyayı değiştiren bir icattan bahsediyoruz!!! 5. Bir tarih kitabında olması gereken en önemli şey eksik: KAYNAKÇA! Hangi kaynaklara dayanarak yazıldı bu tarih? Roman mı bu kitap? Verilen bilgileri kendimiz de araştırmak istesek nereye bakacağız? 6. Bütün bunlar kitapta yazan tüm bilgilerin doğruluğundan da kuşku duymama yol açtı açıkçası. 7. Yazarın hakkında herhangi bir şey bulamadım. Kitapta özgeçmişi yok, hatta hiçbir yerde yok. İnternette aratınca sadece “bir tarih yazarı” olarak geçiyor, altına yazdığı kitaplar konulmuş ama bu adam kimdir nedir necidir nerde okumuştur hangi bölümden mezun olmuştur bilmiyoruz. 8. Diyeceğim o ki tarih okumak istiyorsanız kim oldukları ve özgeçmişleri belli olan gerçek tarihçilerin eserlerini okuyun. Bu kitapla zaman kaybetmeyin. (DRESY)

Genel bir tarih bilgisi sizlere sunuyor. Derinlemesine akademik bir eser değil ama genel kültür olarak işinize çok yarar. Bir bakmışsınız Fatih'in İstanbul'u fethindesiniz, bir bakmışsınız ki Fransız Devrimlerindesiniz. Siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel olaylara da değinmiş. İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze değin gelişen önemli olayları, kısa ama etkileyici bir anlatımla okurlarına adeta servis edilmiş. (Fatih Beyazkaya)

Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi PDF indirme linki var mı?

Tolga Uslubaş - Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Tolga Uslubaş Kimdir?

Tolga Uslubaş Kitapları - Eserleri

  • Türkiye Tarihi
  • Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi
  • Şu İlginç Tarihimiz
  • Geçmişten Günümüze Osmanlı
  • Geçmişten Günümüze Dünya İlk Çağlardan Günümüze Dünya Tarihi
  • İlk Çağlardan Günümüze Dünya Tarihi Ansiklopedisi
  • Böyleydi Osmanlı'nın Ramazanı
  • Tarih Seti - Türkiye tarihi, Dünya tarihi, Osmanlı tarihi

Tolga Uslubaş Alıntıları - Sözleri

  • "Ettiğiniz yeminleri size iade ediyorum. Gidiniz, ordular toplayınız ve bizim üzerimize geliniz. Bana bir kere daha zafer kazanma imkanı sağlamış olursunuz." (Geçmişten Günümüze Osmanlı)
  • 1 Haziran 1985 - Türk, Amerikan ve Alman bilim adamları, 21 yıllık kazının sonucunda dünyada en eski köyün Diyarbakır’da bulunduğunu ortaya çıkardılar. (Türkiye Tarihi)
  • Her Sümer vatandaşı asker sayılıp, lüzumunda silah altına çağrılırdı. (Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi)
  • Türklere ait en eski kültür merkezi olan Afenesyevo kültür merkezi, Altay- Sayan Dağlarının kuzeybatısında yer almaktadır. MÖ 3000 li yılların başlarında ait eski bir kültür olan kültüre ait izleri ve özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz: -Türklerin sosyal hayatının ilk örneğini yansıtır -at ehlileştirilmistir koyun beslenmiştir -toprak kaplar, bakır ve tunçtan silah ve süs eşyaları ise mevcuttur. (Geçmişten Günümüze Dünya Tarihi)
  • 1910 lu yıllarda İttihatçı hükümet, sokak köpeklerine karşı bir yoketme kampanyası başlattı. Her köpeğe karşılık küçük bir miktar para verilerek köpekler Çingeneler tarafından özel dev kerpetenlerle yakalanarak feryat figan içinde kafeslere yerleştirildiler. Daha sonra 'hayırsız ada' olarak bilinen Sivriada'ya götürüldüler. İttihatçı hükümetin aşırı batıcı ve modernist politikalarına kurban giden köpeklere 1912 yılında kurulan ilk hayvanseverler derneği olan "İstanbul Himaye-i Hayvanat Cemiyeti" sahip çıktı. (Şu İlginç Tarihimiz)
  • Hayal kırıklıkları, pişmanlıklar, başka türlü yaşamak isteyeceğim bir sürü olayla dolu yıllar! (Türkiye Tarihi)
  • Yalnızca öğretmen yetiştirmekle yetinilmedi. Aynı zamanda bulunduğu çevreyi araştıran, geliştiren ve çevrenin kalkınmasını da üstlenen kurumlar haline gelmeye başladı. Böylece kırsal yörede toplumsal, ekonomik ve kültürel kalkınmayı amaçladı. (Türkiye Tarihi)
  • ''Devrim'' adındaki ilk Türk üretimi otomobil Cemal Gürsel'e armağan edildi. (Türkiye Tarihi)
  • "Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır!" Gazi Mustafa Kemal Atatürk (Türkiye Tarihi)
  • Kültürün dini hayata kattığı renklilik bir gerçek ise de, ibadet hayatının geçmiş kültürden medet umar hale gelmesi dini şuuru zedeleyen ciddî bir tehlike. (Böyleydi Osmanlı'nın Ramazanı)
  • 31 Aralık 1981 - Televizyon yayınları, yılbaşı gecesi, renkli olarak yapıldı. (Türkiye Tarihi)
  • Fransız Kralı Napolyon'a karşı Akka Kalesi'ni başarı ile savunan büyük Türk kumandan. (Geçmişten Günümüze Osmanlı)
  • Öyle ya Asr-ı Saadetten uzaklaşılan her gün doğruluğun, dürüstlüğün, şefkat ve ihlâsın yitirildiği gündür ve insana hep, " Nerede o eski günler" terennümünü yaptırır. (Böyleydi Osmanlı'nın Ramazanı)
  • "Hastalıkların insanlarda birer birer ortaya çıktığını sanmak yanlıştır. Hastalıklar, insandan insana bulaşmak suretiyle geçer. Bu bulaşma gözle görülmeyecek kadar küçük fakat canlı tohumlar vasıtasıyla olur." diyerek, bundan beş yüz sene önce mikrobun tarifini yaptı. (Geçmişten Günümüze Osmanlı)
  • Alınan üç idam kararıyla, Polatkan ve Zorlu'nun cezası 16 Eylül'de, Menderes'in cezası ise 17 Eylül'de infaz edilmiştir. (Türkiye Tarihi)
  • Sultan Süleyman Han devrinde, Osmanlı Devleti'nin kara, deniz ordusu dünyada birinciydi. Kültür ve sanat faaliyetleri doruk noktasındaydı. (Geçmişten Günümüze Osmanlı)
  • Eskiler "Her gelen gün geçen günleri aratır" der... (Böyleydi Osmanlı'nın Ramazanı)
  • Türkiye'ye logaritmayı ilk sokan Gelenbevi İsmail Efendi'dir. (Geçmişten Günümüze Osmanlı)
  • "Devlet bizi bu kaleyi teslim etmek için vezir yapmadı. Ben Cezzar Ahmet Paşa, şehitlik mertebesine ulaşmadan bir karış toprak vermem!.." (Şu İlginç Tarihimiz)
  • Ve o terennüm dillerinde olmasa da gönüllerinden bir kerecik de olsa geçti: " Ah nerede o eski ramazanlar!.." (Böyleydi Osmanlı'nın Ramazanı)