Genç Bir İşadamına - Emre Yılmaz Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Genç Bir İşadamına kimin eseri? Genç Bir İşadamına kitabının yazarı kimdir? Genç Bir İşadamına konusu ve anafikri nedir? Genç Bir İşadamına kitabı ne anlatıyor? Genç Bir İşadamına PDF indirme linki var mı? Genç Bir İşadamına kitabının yazarı Emre Yılmaz kimdir? İşte Genç Bir İşadamına kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Emre Yılmaz
Yayın Evi: Angora Kitapları
İSBN: 9789752870154
Sayfa Sayısı: 226
Genç Bir İşadamına Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
''Yazdıklarından bazıları Murphy Yasaları gibi duvarlara asılacak.''
Sibel Kilimci / Mart - 1996
''...İşadamı dünyasını, sadece sosyete dergilerinden ve televizyonlardaki paparazzi programlarından dış görüntüleriyle izleyenlere... İçerden bilgi sızdıran bu kitap, farklı bir pencere açıyor. Kelimelerle karikatürler çiziyor. Kitap çok daha renkli ve cesur ifadelerle örülmüş.''
Güneri Civaoğlu / Milliyet / 30 Nisan 1996
''...Her satırında, insan zekasının, yaratıcılığının, aklının yapabilirliğini, edebilirliğini soluyup bir yandan keyif duymak mümkün. Ama öbür yanıyla kaldığını göreceksiniz...''
Murat Birsel / Yeni Yüzyıl / 29 Mart 1996
''...1994 yılında tüm işlerini tasfiye ederek doğal yaşamı seçen ve ''Genç Bir İşadamına'' adlı kitabıyla iş dünyasını eleştiren Emre Yılmaz, ''iş köleliğine hayır!'' diyor.''
Global Managament / Mayıs - Haziran 1996
''Emre Yılmaz, bu kitabında yuppie'liği çok hoş, ironik biçimde sorguluyor. Son derece yalın bir dille bölüm bölüm her konuya değiniyor. Bir işadamının iş hayatı, yüzyıl fikirleri, özel hayatı ayrıntılı biçimde anlatılıyor. Kitap; basit, kimi zaman argo ifadelerle gerçeği pat diye insanın yüzüne vuruyor. Bence kişilerin kendilerini sorgulaması açısından çok önemli bir kitap...''
Leyla Alaton / Esquire / Şubat 1996
''Farklı çevrelerden insanların, ortak beğenisini kazanan bu kitabın, 'iş dünyasındaki günahların, yıkımların sergilenmesini isteyen, demokrasi kültürünü hazmetmemiş iş dünyası temsilcileriyle; iş dünyasının insanı tüketen yanının sergilenmesinden keyif alan sosyalistlerin ve aydınların buluşma noktası' olabileceğini düşünüyorum...''
Sezai Kaynak / Esquire / Şubat 1996
(Arka Kapak'tan)
Genç Bir İşadamına Alıntıları - Sözleri
- Egoistlerin en büyük hilesi, nezakettir.
- İş kölelerinin çalışma dışında yaptıkları herşey onları tekrar çalışmaya döndürebilmek için ustaca tazgahlanmış hilelerdir.
- Yaşamak günah işlemektir..
- Hiçbir şey bekleme. Hiçbir şey ümit etme.
- En büyük hile dürüstlüktür.
- "Tekrar ediyorum.EN BÜYÜK HİLE DÜRÜSTLÜKTÜR."
- Sanıldığının tersine en zenginler, bir alt zengin sınıftan daha kötü yaşarlar. Çünkü gündelik işlerinin üzerine bir de harcayamadıkları ve çokluğundan da hiçbir zaman tüketemeyecekleri bir serveti yönetme dertleri eklenmiştir.
- Beni öldürmeyen güçlendirir diyen sakat kalmanın ne demek olduğunu bilmiyor herhalde..
- "Yalan söylerken korkma. Yalanına inanmamaktan kork."
- Zorunluluğun başladığı her yerde ise ilişki bitmiştir.
- İş adamlığını üçten alıp beşe satmak zannetme.Onu yapan adama tüccar denir.Her tüccar ise işadamı değildir.Fabrika yöneticiliği, banka müdürlüğü de iş adamlığı değildir. İş adamlığı bir meslek değildir.Bir tavırdır.Şahsiyettir.
- İnsanları önce bir tart.İnsan sarrafının mahareti , tanışmalarının daha ilk anlarından itibaren karşındakinin dikkatlice inceleyerek onu çok küçük detaylarda yakalamaktır. Çünkü insanlar gerçek şahsiyetlerini sanıldığı gibi öyle büyük işlerde değil, gevşedikleri,önemsemedikleri küçük işlerde zırhlarından kaçırırlar.
- Doğru, yalanı kovalayabilir ama yakalayamaz..
- "Büyük kararlar kalple alınır; küçük kararlar akılla."
- Kurt, kurdu avlamaz. Kurtlar arasında sürünün başı kim olacak, ilk yağlı lokmayı kim kapacak kavgası olur o kadar.
Genç Bir İşadamına İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kitabı bitirdim ancak okumaya değer mi, değmez mi veya tavsiye edilmeli mi? Bu sorulara kafamda net bir cevap oluşturamadım. Bunun sebebi de açık aslında; vican ve yetiştirilme tarzı. Yani kitapta verilen ögütlerin tamamı benim hayatıma ters düşen şeyler. Kitabın girişinden de anlayabileceğimiz üzere, iş adamı olmak isteyen, o ruhunu bi' yavaşça yere bıraksın bakalım. Dinini, kutsal kitabını, toplumda kabul görmüş iyi-kötü kavramlarını, dostlarını şöyle elinin tersiyle itmeden bu işlere hiiiç bulaşmamak gerek. Dönüşü olmayan bu yola girmekte ısrarcı mısınız? Madem okuduklarım yaşam tarzıma zıt düştü, bu incelemeyi neden yazıyorum? Çünkü zıtlıklar olmasaydı inandığımız şeylerin değeri de olmazdı. Kötülük dediğimiz kavram olmasaydı iyilikten söz edebilir miydik? Ayrıca hayata dair sağlıklı bir sorgulama yapabilmek ve art niyetli insanları kolay analiz edebilmek için her türden fikirlere açık olmalıyız. Bakış açısını genişletebilmenin en etkili yollarından birisi farklı fikirlere açık olmaktır. Tabii ki her bilgiyi hemen kabul etmek yerine bol bol araştırma yapıp enine boyuna incelemek gerekir. Hadi ruhunu şeytana sat diyen herkese, yettim abi diye koşmamalı. Yazar, (başarılı!)işadamı olmak isteyenlere, hayatının her alanında yapması gerekenleri tek tek aktarmış. İş hayatı, sosyal hayat, siyaset, aşk, evlilik, insan ilişkileri, kişilik planlama, ev dekorasyonu, mal mülk yönetimi, çevrecilik vs... Mesela yalan söylerken yüzünüz kızarıyorsa geçmiş olsun, daha çok toysunuz. İşadamı olmanın en temel özelliklerinden birisi, söylediğin yalana kendin bile inanacaksın. Yalanların artık kendi gerçeklerin olacak. Yalanın ortaya çıkması hiç önemli değil, önemli olan tutarlı olabilmek. Sonuçta yalanı başka bir yalanla rahatlıkla kapatabilirsin. Kitapta yazılanların gerçeklerden uzak şeyler olduğunu asla düşünmüyorum. Tam tersi çoğu bilgi gerçek. Ancak sorun şu ki, bir insanı öldürebiliyor olmak öldürmeyi gerektirmez. Bu kadar hırs, kin, öfke neden, niye tavsiye ediliyor? İşte o kısım benim kafama yatmayan nokta. (Semih)
Hayatın Gerçekleri: Ekonomik hayatında kendi yolunu çizmek isteyenlerin nelerle karşılaşabileceğini tüm yaşanmış gerçek tecrübeleriyle ve yaptığı şeyler üzerine sosyolojik etkilerini, gelişmelerini ve sonuçlarını aforizmik ifadelerle anlatan gizemli adamdır. Tüm hayatın içinde yaşanan acıları o an unutmadan üstünden geçmeden not alan bir dili var kitabın. Çok büyük çekilen acıların ufak veya büyük sebeplerini düşünen ve onları anlamaya çalışan, bununla kalmayıp gerçeklerin üzerine gidip kendince bir formül bulmaya çalışan bir adamın kitabıdır. (Mücahit Dinç)
Genç Bir İşadamına PDF indirme linki var mı?
Emre Yılmaz - Genç Bir İşadamına kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Genç Bir İşadamına PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Emre Yılmaz Kimdir?
1960 istanbul doğumlu yazar robert kolejini bitirdikten sonra italya ve amerikada tarih okumuş, harvard universitesinde yakın doğu tarihi masteri yapmıştır. columbia universitesinde mba de yaptıktan sonra 1985 yılında yurda dönerek babasının işlerinin başına geçmiştir.1995 yılında bütün işlerini tasfiye ederek yazarlığa başlamış. iş dünyasından ne kadar tiksindiğini anlatan genç bir işadamına adlı 22.baskısına sahip olduğum eserinden sonra cesaretini bir nebze daha arttırarak şeytanın fısıldadıklarını yazmış,bir fenomen olmayı başarmıştır da... şimdi nerelerdedir, iki atımlık barutu mu vardır artık bizi niye kendinden mahrum etmiştir sorularıyla anılır.
Emre Yılmaz Kitapları - Eserleri
- Şeytan'ın Fısıldadıkları
- Genç Bir İşadamına
Emre Yılmaz Alıntıları - Sözleri
- Kurt, kurdu avlamaz. Kurtlar arasında sürünün başı kim olacak, ilk yağlı lokmayı kim kapacak kavgası olur o kadar. (Genç Bir İşadamına)
- bastırılan nefret insanı hasta yapar. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)
- Doğru, yalanı kovalayabilir ama yakalayamaz.. (Genç Bir İşadamına)
- Hiçbir şey yapmamaya başlamak kendinle baş başa kalmaktır ve herkesin kendi canını en çok sıkan bizzat kendisidir. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)
- İş kölelerinin çalışma dışında yaptıkları herşey onları tekrar çalışmaya döndürebilmek için ustaca tazgahlanmış hilelerdir. (Genç Bir İşadamına)
- Yaşamın tersi ölüm değil, can sıkıntısıdır. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)
- Hiçbir şey bekleme. Hiçbir şey ümit etme. (Genç Bir İşadamına)
- Beni öldürmeyen güçlendirir diyen sakat kalmanın ne demek olduğunu bilmiyor herhalde.. (Genç Bir İşadamına)
- “Üniversite mezunu bir genç, iş hayatına başlamadan önce fal baktırmaya gitmiş. “On beş sene eziyet çekeceksin çocuğum,” demiş falcı. “Ya sonra? Ya sonra?” diye ümitlenmiş çocuk. “Sonra” demiş, “Alışıyorsun.” (Şeytan'ın Fısıldadıkları)
- "Tekrar ediyorum.EN BÜYÜK HİLE DÜRÜSTLÜKTÜR." (Genç Bir İşadamına)
- -Kendi canımdan başka kimsenin canını sıkmak istemem. Zor olan bu. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)
- Egoistlerin en büyük hilesi, nezakettir. (Genç Bir İşadamına)
- "Yalan söylerken korkma. Yalanına inanmamaktan kork." (Genç Bir İşadamına)
- İnsanları önce bir tart.İnsan sarrafının mahareti , tanışmalarının daha ilk anlarından itibaren karşındakinin dikkatlice inceleyerek onu çok küçük detaylarda yakalamaktır. Çünkü insanlar gerçek şahsiyetlerini sanıldığı gibi öyle büyük işlerde değil, gevşedikleri,önemsemedikleri küçük işlerde zırhlarından kaçırırlar. (Genç Bir İşadamına)
- Yaşamak günah işlemektir.. (Genç Bir İşadamına)
- İş adamlığını üçten alıp beşe satmak zannetme.Onu yapan adama tüccar denir.Her tüccar ise işadamı değildir.Fabrika yöneticiliği, banka müdürlüğü de iş adamlığı değildir. İş adamlığı bir meslek değildir.Bir tavırdır.Şahsiyettir. (Genç Bir İşadamına)
- Sana yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkalarına yapma. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)
- Bastırılan sevgi insanı sadece mutsuz yapar. Bastırılan nefret ise çok daha kötüdür - insanı hasta yapar. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)
- Sanıldığının tersine en zenginler, bir alt zengin sınıftan daha kötü yaşarlar. Çünkü gündelik işlerinin üzerine bir de harcayamadıkları ve çokluğundan da hiçbir zaman tüketemeyecekleri bir serveti yönetme dertleri eklenmiştir. (Genç Bir İşadamına)
- Zorunluluğun başladığı her yerde ise ilişki bitmiştir. (Genç Bir İşadamına)