Hafıza Koleksiyoncusu - Kayahan Demir Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Hafıza Koleksiyoncusu kimin eseri? Hafıza Koleksiyoncusu kitabının yazarı kimdir? Hafıza Koleksiyoncusu konusu ve anafikri nedir? Hafıza Koleksiyoncusu kitabı ne anlatıyor? Hafıza Koleksiyoncusu PDF indirme linki var mı? Hafıza Koleksiyoncusu kitabının yazarı Kayahan Demir kimdir? İşte Hafıza Koleksiyoncusu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Kayahan Demir
Yayın Evi: Genç Timaş
İSBN: 9786050833003
Sayfa Sayısı: 176
Hafıza Koleksiyoncusu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
*Unutma yetisi, insanlığa verilmiş bir ödül müdür yoksa ceza mı?
Bir tarafta hafızası en büyük düşmanı olan namıdiğer Hafıza Koleksiyoncusu, diğer tarafta ise unutkanlar ordusu…
İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde başlayan aksiyon, İstanbul Üniversitesi’nde doruğa ulaşacak ve Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’da son bulacak!
Şifreler ve esrarengiz sembollerle örülü macera, bizi eski bir resim tablosunun penceresinden, 15. yüzyıl İstanbul, Bursa, Rodos ve İtalya’sına götürüyor.
Cinayete kurban giden bir tarih profesörü, zehirli bir ustura ve asırlar öncesine ait gümüş bir sikke…
İstanbul’un eşsiz güzelliği eşliğinde, cinayetin izlerini yüzyıllar öncesinde arayan Şifre Bilimci Milas Ulukan’ın gerçeğe ulaşabilmesi için tarihin gizemli dünyasına girmesi gerekecektir. Zira tarih gerçeğin ta kendisidir!
Hafıza Koleksiyoncusu Alıntıları - Sözleri
- "Kitap okumak bir tür hobi değil, ihtiyaçtır."
- "Sevginin değil, saygının tükendiği yerde savaş başlar!"
- "Duygu ve hisler bizim en büyük düşmanımızdır. Gerçeklerin de katili..."
- "İnsan tarihini çok iyi bilmeli; ama asla tarihe takılı kalmamalı..."
- "Dozunda korku temel ihtiyaçtır."
- "Sessiz insanlar, en gürültülü zihinlere sahiptir." Stephen King
- "Kitap okumak bir hobi değil, ihtiyaçtır."
- "Yeri geliyor sadece geçmişi ve geleceği düşünüyordu. Üzüntünün ve endişenin kalın duvarlarla ördüğü ve kişiyi içine hapsettiği geçmişi ve geleceği..."
- Ruhumun kuşu, kafesinde sabırlı ol, Bu beden, eyvah! Nasıl da hızlı yaşlanıyor. Şimdiden duyduğum çıngırak sesleri, Kervan yola çıkmaya hazır, diyor. Yakında hiçlik diyarına ulaşacak Ve sen, nihayet etin boyunduruğundan kurtulacaksın, hamdolsun.
- "Şuraya bak, eğitim hayatımın insan hayatından hiçbir farkı yok... Sürekli yanlışlar doğruları götürüyor. Doğruları görmek varken, neden hep yanlışları görürüz ki?"
Hafıza Koleksiyoncusu İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Unutma yetisi, insanlığa verilmiş bir ödül müdür yoksa ceza mı?: Kayahan Demir, kalemini gerçekten sevdiğim bir yazar. Genç Timaş gibi 11+ yaş grubuna hitap eden bir yayınevinde oldukça kaliteli işler çıkardığını düşünüyorum. Hafıza Koleksiyoncusu kendisinden okuduğum ikinci kitap, kalemiyle "Pera Palas'ta Gölge Oyunu" ile tanışmıştım. Polisiye, Tarih ve Gizem türünde ele aldığı bu kitapları çok seviyorum. Özellikle Milas Ulukan ve Şifreli Dosyalar Ekibi'ni :') Hafıza Koleksiyoncusu'nda, Arkeoloji Müzesinden çalınan bir sikke haberi medyayı salladıktan sonra İstanbul Üniversitesinde çalışan bir tarih profesörünün şüpheli ölümü karşılıyor bizi. Bu şüphelerin ve cinayetin çözülmesi için iş yine dedektifimiz Milas'a ve Şifreli Dosyalar Ekibi'ne düşüyor. Çözülmesi gereken şifreler, kendisine Hafıza Koleksiyoncusu diyen bir katil, içinde ipuçları barındıran tablolar ve tekerrür eden tarih.. Çok keyif alarak ve heyecanlanarak okudum. Kitabın 11+ yaş grubuna hitap etmesi nedeniyle yazım dilini hafif bulacaklar olabilir, ama bunu bilerek okumayı tercih edenler için 10/10'luk bir kurgu ve kitap olduğunu söyleyebilirim. yazar/i14058 kitap/kitap--275007 (Şeyda Arslan)
Kitap, öğrencimin öğretmenler günü hediyesi. Bir yanım, eğitimci olarak neyden bu kadar çok etkilendiğini ve içeriğinin ne olduğunu bilmek isteyerek Bir yanım, en uzak olduğum tarih türünün polisiye ile harmanlanmasından çıkacak sonucu görmek isteyerek okudu. 6.sınıftan başlayarak herkesin rahatlıkla okuyabileceği, anlatımı ile tarihi keyifli ve merak edilir hale getiren yazar, kalemini bana sevdirdi. Gelelim konusuna. Bir tarih profesörünün cesedi yanında bulunan gümüş sikkenin aynı zamanda İstanbul arkeoloji müzesinde çalınan sikke ile aynı olması akıllardaki cinayete kurban gittiği düşüncesini destekler ve bunun üzerine devreye Şifreli dosyalar ekibi girer. Peki ama adını "Hafıza koleksiyoncusu olarak tanıtan katil kimdir? Neden böyle bir cinayet işlemiştir? Okuyunca tüm cevapları öğreneceksiniz . (Pınar Dumanoğlu)
Merhabalar , bu kitap öncelikle benim okuduğum ilk Türk polisiye kitabı. Yabancı polisiyeler okumuştum daha önce ama hiçbir kitabı bu kitap kadar ilginç bulmadım .Kitabı iki gün içinde bitirdim. Çok sürükleyiciydi, kitabı sadece adına bakarak almıştım çünkü adı bile kitabı okumaya teşvik ediyordu. İyi ki de almışım diyorum, üslup çok açık, ortaokul 6. sınıftan itibaren bence herkes okuyabilir ve korkutucu bir şey yok kitapta. Bu arada ben en çok katile şaşırdım hiç beklemiyordum. Yazar ters köşe yapmış anlayacağınız. Tam katili buldum derken başka biri ortaya çıkıyor. Çok güzel kitaptı. Alıp okunmalı bence tereddüt etmeden. En kısa zamanda yazarın diğer kitaplarını da alıp okuyacağım. Keyifli okumalar… (Zeynep G.)
Hafıza Koleksiyoncusu PDF indirme linki var mı?
Kayahan Demir - Hafıza Koleksiyoncusu kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hafıza Koleksiyoncusu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Kayahan Demir Kimdir?
Ocak 1988’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik-Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümlerinden mezuniyetini aldı. Aynı sene aynı üniversitenin “Pedagojik Formasyon” sertifikasına da sahip oldu. 2010 yılında “Vakıflar Genel Müdürlüğü”nün düzenlediği “İstanbul” konulu kompozisyon yarışmasında derece almış olup, 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Yazılı ve Görsel Sanatlar Kulübü’nü kurmuştur. “Çağdaş Esaret Kampı” isimli kitabı 2012 senesinde, “Korku Kampı” isimli kitabı ise 2013 senesinde yayımlandı. Deneme ve “Fantastik-Korku-Gerilim” türlerinde yazdığı çeşitli yazı ve kısa hikâyeleri, çeşitli e-dergi ve edebiyat dergilerinde yayınlanmıştır. Yazdığı bilimsel çocuk kitaplarının yanı sıra, “Yazarlık” ve “Senaryo ve Film Yapımı” üzerine çeşitli kurumlardan da eğitim almış olup, bazı öykülerini uzun metrajlı film senaryosu haline getirmiştir. Halen çalışmalarına devam eden yazar, çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmakta ve yaşamını İstanbul’da idame ettirmektedir.
Kayahan Demir Kitapları - Eserleri
- İstanbul Portresi
- Hafıza Koleksiyoncusu
- Kefensizler Mezarlığı
- Pera Palas'ta Gölge Oyunu
- Gaipten Sesler
- Ölüm Şifresi
- Korku Kampı
- Cesaretin Varsa Oku
- Karanlık Kitap
- Sultanın İntikamı - Dedektif Milas
- Saklı İpucu - Şifreli Dosyalar
- Mavi Gezegen Dünyamız
- Dünyamızın Uydusu Ay
- Gezegenlerin Öğretmeni Güneş
- Güneş'in Arkadaşları Yıldızlar
- Güneşin Öğrencileri Gezegenler
- Zeka Oyunları
- Çağdaş Esaret Kampı
Kayahan Demir Alıntıları - Sözleri
- "Hırs işte! İnsanoğluna her şeyi yaptırıyor. Hırs, tümöre benzer! İyi huylusu da vardır, kötü huylusu da..." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- Taktırmalı ve uyurken kendimi izlemeliydim... Tıpkı ruhu bedeninden ayrılmış olan bir insanın kendi cesedini izlemesi misali... (Ölüm Şifresi)
- "Sevginin değil, saygının tükendiği yerde savaş başlar!" (Hafıza Koleksiyoncusu)
- Onlar insanların bilinçaltı dünyasında nefes alan ve korkularından beslenen lanetli yaratıklardı! Onlar hiç kimseydi! *** (Kefensizler Mezarlığı)
- Çok zeki olmak değil, bu zekayı doğru yerlerde kullanabilmek önemlidir! (Korku Kampı)
- "Bazı kitapları okurken yazarın düşüncelerine dalıp gideriz, bazılarını okurken de kendi düşüncelerimize..." -Edgar Allan Poe (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- "Ne zaman bir süre durgunluk olsa, ardından olaylar silsilesi patlak verirdi." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- Hayat çok tuhaftı, insan bir saat sonrasını dahi kestiremiyordu. (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- "Hayat insanı hak ettiği şekliyle kaçınılmaz sona hazırlıyor, bunun üzerine insanlar yaşadıkları gibi ölüyordu." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- sen de bizdensin ve bizden olacaksın !! (Kefensizler Mezarlığı)
- "Yeri geliyor sadece geçmişi ve geleceği düşünüyordu. Üzüntünün ve endişenin kalın duvarlarla ördüğü ve kişiyi içine hapsettiği geçmişi ve geleceği..." (Hafıza Koleksiyoncusu)
- İnsanoğlu işte! Hep elinde olmayana özeniyor. (Gaipten Sesler)
- Bir kez yalan söyleyen de artık yalancıdır. (Korku Kampı)
- "İnsanı yaşlandıran yıllar değil, yaşadıklarıdır." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- “Hayatın sırlarını çözen, Ölümün sırlarını da çözmüş olur.” (Cesaretin Varsa Oku)
- "Güzel şeyler zorluklardan çıkar. Kolaylıkla elde edilen şeylerin kalitesi tartışılır gerçekten..." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- Yani bir insana çağdaş yollarla bir şey yaptırmak isterseniz ve bunu şiddet uygulamadan yapacaksan, bu yöntem birebirdir. (Ölüm Şifresi)
- "Hemen sonra 'İnsanlar için ne acı bir gerçek,' diye düşünmeden edemedi dedektif. 'İnsan yaşadığı yeri cennete ya da cehenneme çevirmekte özgür.'" (İstanbul Portresi)
- "Dozunda korku temel ihtiyaçtır." (Hafıza Koleksiyoncusu)
- "Duygu ve hisler bizim en büyük düşmanımızdır. Gerçeklerin de katili..." (Hafıza Koleksiyoncusu)