Hedef Turan - Sinan Ateş Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Hedef Turan kimin eseri? Hedef Turan kitabının yazarı kimdir? Hedef Turan konusu ve anafikri nedir? Hedef Turan kitabı ne anlatıyor? Hedef Turan PDF indirme linki var mı? Hedef Turan kitabının yazarı Sinan Ateş kimdir? İşte Hedef Turan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Sinan Ateş

Yayın Evi: Kripto Yayınevi

İSBN: 6054125586

Sayfa Sayısı: 224

Hedef Turan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Tarih içerisinde Pantürkizm de denilen Turancılığın ne olduğu ve kapsamı hakkında Türkiye kamuoyu kasıtlı olarak yanlış bilgilendirilmekte. Bu yanlış bilgilendirme sonucu kendi milletinin güçlenmesine, yücelmesine karşı olan bir insan tipi ortaya çıkmış du-rumda ki bunu anlamak mümkün değil. Bir milletin evladı nasıl olur da kendi milletinden olana karşı dostluk beslemekle suçlanır? Bunda nasıl bir tehlike görür? Bir ailede kardeşin kardeşi sevmesi kadar doğal ne olabilir? Garip olan kardeşlerin düşmanlık gütmesidir.

Sinan Ateş bu kitaptaki yazılarıyla yıllar boyunca edebiyata, fikre, siyasete, tarihe, şehirlere, özetle hemen her şeye bakıyor. Fakat çok özel bir bakışla. Mustafa Kemal'in üslubu ile "en evvel ve her şeyden evvel", Türk milliyetçiliğinin gözüyle, Türk milliyetçiliğinin gönlüyle ve Türk milliyetçiliğinin zihniyle bakıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Hedef Turan Alıntıları - Sözleri

  • "İnatla girmeyin soy sop faslına, itse it, kurtsa kurt döner aslına."
  • "Köpek, suyu içerken gürültü çıkarır, korkunca havlar, darbe alınca da inler. Oysa kurt suyu sessizce emer, ay ışığında aşkını ulur, ölüm karşısında şikâyet etmez."
  • Başbuğ Alparslan Türkeş der ki: Ülküsüz insan ruhsuz ceset gibidir, çamurdan farksızdır. İnsanları insan yapan; fikirleri, idealleri, ülküsü ve heyecanlarıdır. Asil duygularıdır. Asil inançlarıdır.
  • "Atatürk'ü Atatürk yapan değerler dışlanarak Atatürkçü olunabilir mi?"
  • "Burada belki inandıklarımın hepsini yazmayacağım ama inanmadıklarımı asla yazmayacağım."
  • "... şu anda durumun hangi boyutta olduğunu inkâr etmenin bize bir faydası yok."
  • "Milletlerin tarihî dostları ve düşmanları olmaz, sadece menfaatleri olur."
  • Ord. Prof. Dr. Fuat Köprülü'nün Atatürk' e Türkiyat Enstitüsü'nün ambleminin nasıl olması gerektiğini sorduğu zaman Atatürk: Fuat Bey! Karlı Tanrı Dağları'nın önünde meş'ale tutan bir BOZKURT olsun, bu meş'ale genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilminin ifadesi olsun. Ergenekon'dan çıkmamızın kılavuzu olan bozkurt, Türklüğün Anadolu topraklarındaki yeni devletinin kurtuluşunu ifade etsin der.
  • "... bunu söylemek cehaleti bile utandırmaktır."
  • Bir milletin evladı nasıl olur da kendi milletinden olana karşı dostluk beslemekle suçlanır? Bunda nasıl bir tehlike görür? Bir ailede kardeşin kardeşi sevmesi kadar doğal ne olabilir? Garip olan kardeşlerin düşmanlık gütmesi değil midir?

Hedef Turan İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Eski Ülkü ocakları eğitim ve kültür başkanımız Doç. Dr. Sinan Ateş beyin kitabını şimdi okumak nasip oldu. Yeni bilgiler öğrendik sayesinde. (yasemin)

Dikkat spoiler içerir. Gazi Üniversitesi mezunu, Bursalı, SonKale.org sitesinin yöneticilerinden ülkücü bir öğretmen olan yazarın Türk milliyetçiliği hakkında, çeşitli siteler, gazeteler ve dergilerde yazılan yazılarının birleştirilmiş hali olan oldukça güzel bir araştırma eseri. Yazar burada özellikle PKK teröründen dolayı Türk Kürt çatışmasına farklı bir anlam yüklüyor ve genelin aksine şiddetin çözüm olmayacağını belirtiyor. Atatürk'ün kurt sevgisi, Başbuğ Türkeş'in Kürtlere bakış açısı, ülkü ocakları, Necati Sepetçioğlu, Nihal Atsız gibi yazarların eksikliği, internet ve yeni nesilin aymazlığı, Van depreminden sonra sosyal ve kültürel olarak yaşanan tartışmalar, Arap baharı, AKP döneminde açılan kiliseler, öğretmenlere hak ettikleri değerin verilmemesi gibi pek çok konu tartışılıyor. Farklı bir bakış açısı arayanların keyifle okuyacağı bir kitap. (Serdar Poirot)

Kısa Bir Hedef Turan İncelemesi: Kitap ismindeki gibi “Türk Milliyetçiliği Üzerine Zor Zaman Yazıları”nı anlatıyor. Turan hayallerimi bir kez daha alevlendiren bu kitap o kadar akıcı ki elinize alır almaz bitebilir. Kitap daha çok güncel konular üzerinde durmuş ve yaşadığımız zamanlarda olan ama fark edemediğimiz önemli şeylerden bahsetmiş. Ve kesinlikle insana çok şey katıyor. MHP ve Devlet Bahçeli’den çok fazla bahsediliyor. Acaba yazarımız Sinan Ateş bu kitabı bugünlerde yazsa onlardan bu kadar övgüyle bahsedebilir miydi ki... Kitabın güncel konulardan yoğun olarak bahsetmesinin yanında ATSIZ’dan, Türkeş’ten bahsetmesi de çok hoşuma gitti. Hatta diyebilirim ki: “Türkçülüğe bakış açım biraz değişti.” Son olarak, kitabın son iki sayfasındaki mektup beni çok etkiledi. Çok doğru bir noktaya parmak basılmış. Keşke daha çok kişi okuyabilse onu. Yanlış bilinenler doğruya kavuşsa. Okuyun okutun! (Esra)

Hedef Turan PDF indirme linki var mı?

Sinan Ateş - Hedef Turan kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hedef Turan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sinan Ateş Kimdir?

İlk orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamlamıştır.

2002-2006 yılları arasında lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'nde tamamlamıştır.

2007-2009 yılları arasında yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde tamamlamıştır.

2010-2018 yılları arasında doktora eğitimini Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü'nde tamamlayarak doktor unvanını almıştır.

Bursa Ülkü Ocakları Ortaöğretimden yetişmiştir. 2000-2002 Bursa Ülkü Ocaklarında Lise Başkanlığı,

2002-2003 Gazi Eğitim Fakültesi Başkanlığı 2003-2004 Ankara Ülkü Ocakları Üniversiteler Masası Başkan Yardımcılığı,

2005-2006 Ülkü Ocakları Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2007’den Genel başkan olarak atandığı 2019 yılına kadar Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın danışmanlığı görevini üstlenmiştir.

Sinan Ateş Kitapları - Eserleri

  • Hedef Turan
  • Türkiye'de Din Politikaları ve Din - Siyaset İlişkisi
  • Kür Şad Destanı
  • Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935

Sinan Ateş Alıntıları - Sözleri

  • "... şu anda durumun hangi boyutta olduğunu inkâr etmenin bize bir faydası yok." (Hedef Turan)
  • "Köpek, suyu içerken gürültü çıkarır, korkunca havlar, darbe alınca da inler. Oysa kurt suyu sessizce emer, ay ışığında aşkını ulur, ölüm karşısında şikâyet etmez." (Hedef Turan)
  • Çağdaş bir vatandaş yetiştirmeye aracılık eden bir Millet Mekteplerinde eğitim faaliyetleri sabit ve seyyar olarak uygulanır. Böylelikle A ve B dershanelerinde, halk okuma odalarında, köy yatı dershanelerinde yapılır. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • Millet Mektepleri öncesi 1927-1928 yılları arası Halk Dershaneleri olarak açılan bu kurumlar 1928-1935 yılları arası Millet Mektepleri, 1936-1950 yılları arası ise Ulus Okulları adıyla faaliyetlerini sürdürmüştür. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • (A) ve (B) Dershanelerinde okuma-yazma bilmeyen Arap harflerini bilenler öğretim görür. (A) dershanesinde öğretim Kasım ve şubat ayları arasındadır. Katılıma göre erkek, kadın veya karma şekilde 15-40 arası öğrenci sayısından oluşur. Öğrencilerin yaş sınırı ise 16-45 arasındadır. Cuma günleri hariç her gün 1 saat ders yapılır. Dönem sonu yapılacak sınavda başarılı olana mezuniyet belgesi verilir. B dershanelerinde öğretime başlayanlara günlük yaşamda gerekli bilgiler verilirdi. Söz konusu bu dershaneler dil, ticaret ve sanat dersleri de vermiştir. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • Millet Mekteplerinde 1928-1935 yılları arasında erkekler için 33560, kadınlar için 12853 toplamda 47828 (A) dershanesi açılmıştır. Bu dershanelerde ders alan öğrenci sayısı 2.092.392 kişi olup 970.140 öğrenci belge almıştır... 116.119 kişi ise açıktan (A) dershanesi sınavlarına girerek belge aldı. (B) dershanelerinde ise devamlı öğrenci 380. 955, belge alan 240.982, dışarıdan sınavlara girerek belge alan 26.914 kişidir. s. 91-92. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • " Mustafa Kemal Paşa Konya'da Türk Ocağında yaptığı bir konuşmada, milliyet fikrini dağıtmaya çalışanların başarılı olamayacağını belirtti. Milliyetçilik düşüncesinin baskın geleceğine dair inancının temel nedeni ise "tarih, vukuat, hadisat ve müşahedat"ın sürekli milliyetçiliğin hakim geldiğini gösterdiğini söyledi; karşıt düşünce ve eylemlerin mevcut olmasına rağmen milliyet duygusunun baki kaldığını belirtti. " |Sinan ATEŞ (Türkiye'de Din Politikaları ve Din - Siyaset İlişkisi)
  • Ord. Prof. Dr. Fuat Köprülü'nün Atatürk' e Türkiyat Enstitüsü'nün ambleminin nasıl olması gerektiğini sorduğu zaman Atatürk: Fuat Bey! Karlı Tanrı Dağları'nın önünde meş'ale tutan bir BOZKURT olsun, bu meş'ale genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilminin ifadesi olsun. Ergenekon'dan çıkmamızın kılavuzu olan bozkurt, Türklüğün Anadolu topraklarındaki yeni devletinin kurtuluşunu ifade etsin der. (Hedef Turan)
  • Töre hayatta kalırsa millet hayatta kalırdı. (Kür Şad Destanı)
  • " Tüm tebaanın eşitliği anlayışının tam yasal mahiyet kazanmasını sağlayan 1876 ' Kanuni Esasi ' ile din hürriyeti ve serbestliği devlet güvencesi altına alınarak devlet hayatı dini hükümlerden ziyade beşeri bir esasa bağlı kılınmış; böylece yarı dini düzen yasallaşmıştır. Diğer yandan Kanuni Esasi'nin tam laik yapısı da bulunmamaktadır Madde 2'de "Devlet-i Osmaniye'nin dini, Din-i İslam'dır." ve madde 4'te ise "Devlet reisi aynı zamanda, Halife sıfatıyla, İslam dininin hamisi ve en yüksek ruhi reisidir" ibarelerinin bulunması, dini vasfın tümüyle terk edilmediğini göstermektedir. " |Sinan ATEŞ (Türkiye'de Din Politikaları ve Din - Siyaset İlişkisi)
  • Halk Derslikleri harf inkılabı sonrası "Millet Mektepleri" adında teşkilatlanıp halka yeni harfleri öğretme görevi üstlenir. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • "... bunu söylemek cehaleti bile utandırmaktır." (Hedef Turan)
  • "Milletlerin tarihî dostları ve düşmanları olmaz, sadece menfaatleri olur." (Hedef Turan)
  • Çin'de Türk olmak yasaktı. (Kür Şad Destanı)
  • Türk milletinin dili Türkçedir. Türk Dili dünyada en güzel, en zengin ve kola olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sevip onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk Dili, Türk milleti içi kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sonsuz anılarını, çıkarlarını, kısacası; bugün kendisini millet yapan her niteliğinin, dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk Dili, Türk ulusunun yüreğidir, beynidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • II. Meşrutiyet'in ilanı sonrası gündeme harf ve imla konusu tekrar gelmiştir. Harf ve imlayı düzeltmek için resmi ve özel girişimler olmuştur. İlk özel girişim 12 Kanun- ı Evvel(Aralık) 1908 tarihinde kurulan Türk Derneği tarafından gerçekleştirildi...Dernek kısa sürede dağılmasına rağmen El-Kitabü Lügati't-Türkiyye ve Anton Tıngır'ın Sarf-ı Tahlil-i Lisâni Türkî adlı eserlerini ve yedi sayı çıkabilen Türk Derneği Dergisini yayınladı...İlk resmi girişim 1909'da Maarif Nezareti'de kurulan İmla Komisyonu tarafından yapıldı. Yarı resmi girişim ise Recaizade Mahmut Ekrem öncülüğünde kurulan 1911 tarihli Islah-ı Huruf Cemiyetince yapılır. Maarif Nazırı Şükrü Bey zamanında "Sarf, Lügat ve İmla Encümenleri" ve 1914'te "Islahat-ı İlmiye Encümeni" adı altında dört encümen daha kuruldu. s. 20-21. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • " Mustafa Kemal dini Türk milletinin ve devletinin ilerlemesi önündeki engelleyici bir faktör olarak değerlendirmedi. Din kisvesi altında bazı grupların toplumu yanlış yönlendirmeye çalıştığını ve böylelikle şeriat iddialarıyla halkın vicdani ve manevi saflığından istifade ettiğini söyleyerek tarihteki olayların ışığında " Milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar hep din kisvesi altındaki küfür ve melanetten gelmiştir" yorumunda bulundu. Her türlü siyasi ve sosyal hareketin din ile karıştırıldığının vurgusunu yapan Mustafa Kemal; "Halbuki Elhamdülillah, hepimiz Müslümanız, hepimiz dindarız. Artık bizim dinin icabını öğrenmek için şundan bundan derse ve akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur" sözleriyle de dini eğitim ve örgütlenmelerin bir düzenlemeye tabi tutulacağının sinyallerini verdi. " |Sinan ATEŞ (Türkiye'de Din Politikaları ve Din - Siyaset İlişkisi)
  • "Atatürk'ü Atatürk yapan değerler dışlanarak Atatürkçü olunabilir mi?" (Hedef Turan)
  • Bir milletin evladı nasıl olur da kendi milletinden olana karşı dostluk beslemekle suçlanır? Bunda nasıl bir tehlike görür? Bir ailede kardeşin kardeşi sevmesi kadar doğal ne olabilir? Garip olan kardeşlerin düşmanlık gütmesi değil midir? (Hedef Turan)
  • “Ancak anladık ki yaşamak hakkını haiz olan bir milletin varlığını anlatmak ve yaşadığını hissettirmek için lisan ve onun nakil vasıtalarında tekâmül esastır. İşte yeni Türk harfleri de bu esasın hissettirdiği ihtiyaçtan doğdu. Yazıldığı gibi okunan ve okuduğu gibi yazılan bir yazı hayatın ve medeniyetin yazısıdır. Biz Türkler bu hakikati anlatmakta bile geç kaldığımıza göre kârlı olduğumuz uhutulmamalıdır.” (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)