İstanbul Portresi - Kayahan Demir Kitap özeti, konusu ve incelemesi
İstanbul Portresi kimin eseri? İstanbul Portresi kitabının yazarı kimdir? İstanbul Portresi konusu ve anafikri nedir? İstanbul Portresi kitabı ne anlatıyor? İstanbul Portresi PDF indirme linki var mı? İstanbul Portresi kitabının yazarı Kayahan Demir kimdir? İşte İstanbul Portresi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Kayahan Demir
Yayın Evi: Timaş Yayınları
İSBN: 9786050835540
Sayfa Sayısı: 240
İstanbul Portresi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"İnsan neden unutur ve neden unutulmuşu hatırlar?
Peki bir şehrin portresi resmedilebilir mi?
Sanal âlemde işlenen bir cinayet... İstanbul'un çeşitli noktalarına bırakılan üç cansız beden...
Doğu ve Batı resim sanatının öncüleri Vincent van Gogh ile Osman Hamdi Bey’i bir araya getiren akıl almaz olaylar silsilesi ve İstanbul'un kadim sokaklarında cirit atan Kaplumbağa Terbiyecisi kostümlü bir katil zanlısı...
İstanbul Pera Müzesi’nde başlayan macera, Paris Louvre ve Berlin Alte Nationalgalerie Müzelerine kadar uzandıktan sonra Eskihisar Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nde son bulacak!
İyilerin ve kötülerin iç içe geçtiği, Doğu ve Batı medeniyetlerinin harmanlandığı çok bilinmeyenli bir denkleme hazır olun!
Şifre Bilimci Milas Ulukan ve Şifreli Dosyalar ekibinin başrolde olduğu soluk soluğa okunacak polisiye türünde bir İstanbul masalı..."
İstanbul Portresi Alıntıları - Sözleri
- Vicdan, insanın pusulasıdır. - Vincent van Gogh
- Kirpiklerin ıslak, ağlıyor musun? Hiç değişmemişsin..
- İnsanlık, felaketler karşısında daha ne kadar kulağını tıkayacaktı?
- “insan bu dünyadan bedenen gittiği zaman değil, unutulduğu zaman ölüyordu. “
- Her yere dikilen beton binalar, şehirlerin kimlik olgusunu resmen öldürüyor. İşin en acı tarafı ise kimsenin bu cinayetin farkında olmaması.
- “İnsan yaşadığı yeri cennete ya da cehenneme çevirmekte özgür.”
- Insanin kendi nefsini terbiye etmesi kaplumbağaları terbiye etmekten daha zordur !zira insanın en büyük düşmanı,nefistir .
- İnsanlar uluduğunda köpekler susar...Köpekler uluduğunda ise insanlar kulaklarını tıkar.
- "Hemen sonra 'İnsanlar için ne acı bir gerçek,' diye düşünmeden edemedi dedektif. 'İnsan yaşadığı yeri cennete ya da cehenneme çevirmekte özgür.'"
İstanbul Portresi İncelemesi - Şahsi Yorumlar
İnsan neden unutur ve unutulmuşu hatırlar? Kayahan Demir’in kaleme aldığı İstanbul Portresi, polisiye, tarih ve gizemin en iyi biçimde harmanlanmış hali. Milas Ulukan ve Şifreli Dosyalar ekibinin başrolde bulunduğu bu kitabımızda sanal ortamda işlenen bir cinayet konu alınıyor. Bu cinayetler, üç farklı müzede Osman Hamdi Bey için sunulan gerçeklik gözlüklerinde fark ediliyor. Üzerinden çok fazla zaman geçmeden ise bu cinayetler birebir yaşanıyor ve kamera kayıtlarına tek yansıyan görüntüler ise kaplumbağa terbiyecisi kılığına girmiş bir silüet. Ekip tüm bu gizemi çözmeye çalışırken yazarımız sayesinde İstanbul tarihi, Osman Hamdi Bey, ve Vincent Van Gogh hakkında bir çok bilgiyi öğreniyoruz. Akışın içindeki bu bilgiler okuyucuyu hiç sıkmadan verildiği için kolaylıkla okuyup sevebileceğiniz bir kitap (Zeynep Genç)
Öncelikle bu yazarımızın okuduğum üçüncü kitabı , ilk iki kitabında konunun işlenişine ve mesajlarına hayran kalmıştım . Ama bu kitap aralarında en beğendiğim eser oldu çünkü bu kitapta verilmek istenen mesajlar Osman Hamdi Bey ve Vincent Van Gogh üzerinden mükemmel bir şekilde işlenmiş. Olayın kurgusu çok yerinde , bir sonraki sayfaya geçerken neler olacak diye çok meraklanarak okuyorsunuz . Yazar ayrıca bize Osman Hamdi Bey gibi sadece Kaplumbağa Terbiyecisi adlı eseriyle tanınan ama İlk Türk Müzeci olduğunu , İstanbul Arkeoloji Müzesinin onun öncülüğünde kurulduğunu da öğrendim . Böylesine faydalı işler yapan bir sanatçı ve arkeologu tanımak beni oldukça mutlu etti. Ayrıca kitapta da güncel olaylara gönderme yapılması da ayrı bir güzellikti. Kitap gerek konu bakımından gerek mesaj bakımından çok iyi işlenmiş. Yazarımıza buradan sevgilerimi gönderiyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Alıp okuduğunuz zaman pişman olmayacağınıza eminim. Keyifli okumalar… (Zeynep G.)
"insan neden unutur ve neden unutulmuşu hatırlar?": İstanbul'da sanal alemde gerçekleşen bir cinayet..istanbul'un çeşitli noktalarına bırakılan üç cansız beden...şifre bilimcisi milas ulukan'ı ve ekibi şifreli dosyaları şaşırtır. Olayalar bu şekilde akmaya başlar. Polisiye,tarihî ve gizem derken bu kadar iyi bir kitap beklemediğimi söylemeliyim,Beklentimin çok çok üstünde çıktı. Özellikle tarihle alakalı olması bana bilmediğim bir çok bilgi kazandırdı. Osman Hamdi Bey ve Vincent Van Gogh hakkında çok şey öğrendim. Oldukça akıcı bir kitap,okurken çok keyif aldım. Mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. (Derya kayacı)
İstanbul Portresi PDF indirme linki var mı?
Kayahan Demir - İstanbul Portresi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İstanbul Portresi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Kayahan Demir Kimdir?
Ocak 1988’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik-Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümlerinden mezuniyetini aldı. Aynı sene aynı üniversitenin “Pedagojik Formasyon” sertifikasına da sahip oldu. 2010 yılında “Vakıflar Genel Müdürlüğü”nün düzenlediği “İstanbul” konulu kompozisyon yarışmasında derece almış olup, 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Yazılı ve Görsel Sanatlar Kulübü’nü kurmuştur. “Çağdaş Esaret Kampı” isimli kitabı 2012 senesinde, “Korku Kampı” isimli kitabı ise 2013 senesinde yayımlandı. Deneme ve “Fantastik-Korku-Gerilim” türlerinde yazdığı çeşitli yazı ve kısa hikâyeleri, çeşitli e-dergi ve edebiyat dergilerinde yayınlanmıştır. Yazdığı bilimsel çocuk kitaplarının yanı sıra, “Yazarlık” ve “Senaryo ve Film Yapımı” üzerine çeşitli kurumlardan da eğitim almış olup, bazı öykülerini uzun metrajlı film senaryosu haline getirmiştir. Halen çalışmalarına devam eden yazar, çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmakta ve yaşamını İstanbul’da idame ettirmektedir.
Kayahan Demir Kitapları - Eserleri
- İstanbul Portresi
- Hafıza Koleksiyoncusu
- Kefensizler Mezarlığı
- Pera Palas'ta Gölge Oyunu
- Gaipten Sesler
- Ölüm Şifresi
- Korku Kampı
- Cesaretin Varsa Oku
- Karanlık Kitap
- Sultanın İntikamı - Dedektif Milas
- Saklı İpucu - Şifreli Dosyalar
- Mavi Gezegen Dünyamız
- Dünyamızın Uydusu Ay
- Gezegenlerin Öğretmeni Güneş
- Güneş'in Arkadaşları Yıldızlar
- Güneşin Öğrencileri Gezegenler
- Zeka Oyunları
- Çağdaş Esaret Kampı
Kayahan Demir Alıntıları - Sözleri
- "Hırs işte! İnsanoğluna her şeyi yaptırıyor. Hırs, tümöre benzer! İyi huylusu da vardır, kötü huylusu da..." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- Taktırmalı ve uyurken kendimi izlemeliydim... Tıpkı ruhu bedeninden ayrılmış olan bir insanın kendi cesedini izlemesi misali... (Ölüm Şifresi)
- "Sevginin değil, saygının tükendiği yerde savaş başlar!" (Hafıza Koleksiyoncusu)
- Onlar insanların bilinçaltı dünyasında nefes alan ve korkularından beslenen lanetli yaratıklardı! Onlar hiç kimseydi! *** (Kefensizler Mezarlığı)
- Çok zeki olmak değil, bu zekayı doğru yerlerde kullanabilmek önemlidir! (Korku Kampı)
- "Bazı kitapları okurken yazarın düşüncelerine dalıp gideriz, bazılarını okurken de kendi düşüncelerimize..." -Edgar Allan Poe (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- "Ne zaman bir süre durgunluk olsa, ardından olaylar silsilesi patlak verirdi." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- Hayat çok tuhaftı, insan bir saat sonrasını dahi kestiremiyordu. (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- "Hayat insanı hak ettiği şekliyle kaçınılmaz sona hazırlıyor, bunun üzerine insanlar yaşadıkları gibi ölüyordu." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- sen de bizdensin ve bizden olacaksın !! (Kefensizler Mezarlığı)
- "Yeri geliyor sadece geçmişi ve geleceği düşünüyordu. Üzüntünün ve endişenin kalın duvarlarla ördüğü ve kişiyi içine hapsettiği geçmişi ve geleceği..." (Hafıza Koleksiyoncusu)
- İnsanoğlu işte! Hep elinde olmayana özeniyor. (Gaipten Sesler)
- Bir kez yalan söyleyen de artık yalancıdır. (Korku Kampı)
- "İnsanı yaşlandıran yıllar değil, yaşadıklarıdır." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- “Hayatın sırlarını çözen, Ölümün sırlarını da çözmüş olur.” (Cesaretin Varsa Oku)
- "Güzel şeyler zorluklardan çıkar. Kolaylıkla elde edilen şeylerin kalitesi tartışılır gerçekten..." (Pera Palas'ta Gölge Oyunu)
- Yani bir insana çağdaş yollarla bir şey yaptırmak isterseniz ve bunu şiddet uygulamadan yapacaksan, bu yöntem birebirdir. (Ölüm Şifresi)
- "Hemen sonra 'İnsanlar için ne acı bir gerçek,' diye düşünmeden edemedi dedektif. 'İnsan yaşadığı yeri cennete ya da cehenneme çevirmekte özgür.'" (İstanbul Portresi)
- "Dozunda korku temel ihtiyaçtır." (Hafıza Koleksiyoncusu)
- "Duygu ve hisler bizim en büyük düşmanımızdır. Gerçeklerin de katili..." (Hafıza Koleksiyoncusu)