İtalya Seyahati - Johann Wolfgang Von Goethe Kitap özeti, konusu ve incelemesi
İtalya Seyahati kimin eseri? İtalya Seyahati kitabının yazarı kimdir? İtalya Seyahati konusu ve anafikri nedir? İtalya Seyahati kitabı ne anlatıyor? İtalya Seyahati kitabının yazarı Johann Wolfgang Von Goethe kimdir? İşte İtalya Seyahati kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Johann Wolfgang Von Goethe
Çevirmen: Gürsel Aytaç
Yayın Evi: İletişim Yayıncılık
İSBN: 9789750516658
Sayfa Sayısı: 367
İtalya Seyahati Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Gürsel Aytaç çevirisi, Thomas P. Saine önsözü, Roberto M. Dainotto'nun sonsözüyle, Yazar ve dönem kronolojisiyle.
İtalya Seyahati Alman edebiyatının en büyük ustası Goethe'nin rüyalarının ülkesi İtalya'ya yaptığı yolculuğun gezi notlarını bir araya getiriyor. Johann Wolfgang von Goethe 3 Eylül 1786 gecesi sabaha karşı kimseye haber vermeden gizlice Weimar'daki evinden çıkar ve çocukluğundan beri hayalini kurduğu İtalya'ya gitmek üzere yola koyulur. Genç yaşta yazdığı Genç Werther'in Acıları ile yakaladığı şöhretten ve sürdürdüğü bakanlık görevinden yorgun düşen Goethe, bu kaçışın körelen yaratıcılığına çare olacağını umut eder. Tanınmamak için adını değiştirir ve en yakınlarına bile nerede olduğunu haber vermez. Birkaç ay süreceğini düşündüğü bu seyahat, neredeyse iki yıl sürer. Goethe yolculuk boyunca İtalya'nın coğrafyasına, insanlarına, kültürüne ve gündelik yaşamına dair derinlemesine gözlemlerde bulunur. Büyük ölçüde otobiyografik izler taşıyan bu gezi notlarında, yazarın gösterişli bir hayattan sade bir varoluşa uzanan kişisel dönüşümüne de tanıklık ederiz.
"Goethe'nin eserleri o kadar ileri ki, Alman dili hâlâ ona yetişmeye
çalışıyor."
-FRANZ KAFKA-
"Goethe yalnızca en büyük Alman şairi değildi, aynı zamanda en
büyük Almandı."
-KARL MARX - FRIEDRICH ENGELS-
(Tanıtım Bülteninden)
İtalya Seyahati Alıntıları - Sözleri
- Buradaki akıllılık, genel olarak anlaşıldığı anlamda değil meseleden zevk alma, hayatın içinden fışkıran bir zevk ve keyif paylaşımı.
- Yola çıkarken insanın aklına hep eski ayrılışlar, daha sonraki son ayrılış da geliyor ve şimdi şu nokta ister istemez eskisinden daha çok düşündürüyor: Bizler yaşamak için çok fazla hazırlık yapıyoruz.
- Başkanın bugünkü oturum için açtığı soru, güzel sanatların daha çok yararına olmuş şey, buluş mu yoksa taklit mi olduğu idi.
- Bu keyifsizliğimle tarihi düşününce şöyle diyesim geliyor: İnanç, sanatları yeniden yükseltti, ama buna karşılık boş inanç onlara hakim oldu ve onları defalarca berbat etti.
- Daha önce de hayatımda fark ettiğim şeyi burada çok canlı hissediyorum.Yani, iyiyi isteyen insanın, başkalarına karşı aynı bencil, küçük, kötü insan gibi faal ve cevval davranması gerektiğini.Ama bu anlamda hareket etmek güçtür.
- Alman sanat anlayışı ve oradaki sanat hayatı üzerine şunlar söylenebilir: Çalındığı duyuluyor ama ahenk yok.
- İnsan nasıl da erken bilip geç uygulayan bir yaratık !
- Ruhumda neredeyse fazla eskiyen o tek düşünceyi uygulamak için sağımda solumda neleri feda etmiyorum ki!
- Çünkü insan, üzerinde keşke daha çok dursaydım dediği o tamamlanmamış şeylere her seferinde acıyor.
- Bir şey hakkında binlerce kez söz edildiğini işitmiş olsak da, o şeyin özelliği bize bizzat doğrudan doğruya baktığımızda ifade eder.
- Söylediğin gibi ben gerçekten tasavvurlarımda şimdiye bağlanmışım ve dünyayı gördükçe, insanlığın günün birinde bilge, akıllı, mutlu bir kitle olabileceğine ümidim o kadar azalıyor.
- İnsan hiçbir yerde kendini hiç kimsenin tanımadığı bir kalabalıkta olduğundan daha yalnız hissetmez.
- Seyahatte hoş olan şu: Sıradan bir şey de yeniliği ve bizi şaşırtışıyla bir macera değeri kazanıyor.
- Ben bu seyahati kendimi kandırmak için değil, kendimi gördüklerimle tanımak için yapıyorum.
- Alman mentalitesi ve zevk almaktan çok öğrenme isteği beni harekete geçirmeseydi, bu hafif ve eğlenceli hayat okulunda bir süre daha kalır ve daha çok yararlanmaya bakardım.
İtalya Seyahati İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Hafif, rahatlatıcı, yolculuğa çıktığınızda okumalık bir eser. Goethe'nin Pisa Kulesi ile ilgili yorumuna şaşırmıştım. İletişim Yayınları bu eseri Türkçeye kazandırarak çok güzel bir şey ortaya koymuş bence. Goethe'nin her zamanki babacan ve duygu dolu kişiliği, seyahat kitabına da yansımış. (Şilan Jakab)
Geothe üslübu ve betimlemeleri ile muazzam izler bıraktı zihnimde... seyehatname anı hatırat her daim okurum belli bir dönem mekan gözetmeksizin.. ki bu kitap derinden çarptı beni.. doğum gününe üç gün kala ortadan kaybolan bir ceketi ile çıkıp avrupayı gönlünce gezen bir seyyah geothe... tavsiye ederim arkadaşlar... (Mahfuz Sahaf)
Yarım bıraktığım nadir kitaplardan biridir. Belki de Goethe denildiği zaman aklımıza büyük beklentiler gelmesindendir. İtalya'yı ve o dönemi onun gözünden tanımak istiyorsanız önerebilirim. Bu kitabı okuduğunuzda Goethe'nin ne kadar çok meyve aşığı olduğunu görebilirsiniz. Adını hatırlamadığım bir kaleyi resmederken askerler tarafından görülmesi ve kendisinin ajan sanılması ve durumu toparlamaya çabalaması kitabın benim için en keyif veren bölümü idi. (Hakan Gözübüyük)
İtalya Seyahati PDF indirme linki var mı?
Johann Wolfgang Von Goethe - İtalya Seyahati kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İtalya Seyahati PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Johann Wolfgang Von Goethe Kimdir?
Johann Wolfgang von Goethe (28 Ağustos 1749, Frankfurt - 22 Mart 1832, Weimar), Alman edebiyatçı. Aynı zamanda çeşitli doğa bilimleri alanlarında araştırmalar yapmış ve yayınlar çıkarmıştır. 1776 yılından itibaren, Weimar dukalığının bakanı olarak çeşitli idari ve siyasi görevlerde bulunmuştur.
Goethe, şiir, drama, hikâye (düzyazı ve dörtlük şeklinde), otobiyografik, estetik, sanat ve edebiyat teorisi, ayrıca doğa bilimleri olmak üzere birçok esere imza atmıştır. Bununla birlikte, zengin bir içeriğe sahip olan mektup çeşidi, önemli edebi eserlerindendir. Fırtına ve Coşku (Sturm und Drang) döneminin en önemli öncüsü ve temsilcisi olmuştur. 1774 yılında Genç Werther'in Acıları adlı eseri ile bütün Avrupa'da ün yapmıştır. Daha sonra, 1790 yılından itibaren, Friedrich Schiller ile birlikte ortak ve dönüşümlü bir şekilde, içeriksel ve biçimsel olarak, Antik kültür anlayışı üzerinde yoğunlaşarak, Weimar Klasik'in en önemli temsilcisi olmuştur. Goethe, aynı zamanda, yurtdışında da Alman Edebiyatı'nın temsilcisi olarak kabul edilmiştir.
Değeri, ölümünden sonra azalmaya başladığı sıralarda, Goethe, 1871 yılından itibaren, Alman ulusal kimliğiyle, Alman Kraliyet'inde taçlandırılmıştır. Sadece eserlerine yönelik değil, aynı zamanda örnek alınacak yaşantısına yönelik de bir hayranlık oluşmuştur. Goethe, bugüne kadar, en önemli Alman edebiyatçı olarak kabul edilmiş, eserleri ise dünya edebiyatı zirvesinde yerini almıştır.
Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Johann_Wolfgang_von_Goethe
Johann Wolfgang Von Goethe Kitapları - Eserleri
- Faust
- Gönül Yakınlıkları
- Genç Werther'in Acıları
- Yarat Ey Sanatçı
- Doğu-Batı Divanı
- Renk Öğretisi
- Aforizmalar
- İtalya Seyahati
- Alman Göçmenlerin Sohbetleri
- Goethe Der ki...
- Seçme Şiirler
- Seçme Mektuplar
- Dünyanın Derdi Bitmez
- Wilhelm Meister'in Seyahat Yılları I-II
- Wilhelm Meister’in Çıraklık Yılları
- Clavigo Kardeşler
- Hermann'la Dorothea
- Kurnaz Tilki
- Kalbin İnceliği Aşka Dahildir
- Yaşamımdan Şiir ve Hakikat
- Roma Ağıtları
- Briefe Aus Der Schweiz
- Komşu Çocuklar
- Marienbad Ağıdı
- Masal
- Yeşil Yılan Ak Zambak
- Elli Yaşında Bir Erkek
- Iphigenie Tauris'te
- Seçmeler
- Hayata Yön Veren Sözler
- İtalya Seyahati I
- Demir Elli Şövalye
- İtalya Seyahati II
- İtalya Seyahati III
- Faust 2. Cilt
- Der Großkophta
- Kültürlerarası Şiir
- Stella
- Egmont
- Urfaust
- Elective Affinities
- Faust, Der Tragödie Zweiter Teil
- Faust ve Hayat Dersi
Johann Wolfgang Von Goethe Alıntıları - Sözleri
- Ruhumda neredeyse fazla eskiyen o tek düşünceyi uygulamak için sağımda solumda neleri feda etmiyorum ki! (İtalya Seyahati)
- Ben bu seyahati kendimi kandırmak için değil, kendimi gördüklerimle tanımak için yapıyorum. (İtalya Seyahati)
- Sevgi yönetmez; sadece biçim verir; (Yeşil Yılan Ak Zambak)
- Waldsassen Manastın, Bavyera’ya varır varmaz hemen insanın karşısına çıkıveriyor. (İtalya Seyahati I)
- Mutlaka okumaya zaman ayırmalısınız, yoksa tercih edilmiş bir cahillikle baş başa kalırsınız. (Hayata Yön Veren Sözler)
- Yeni bir yurd, yeni bir munasibet seni seslese, taleyin bu ve bundan sonraki nemetlerini sukurler qarsilayaraa hamisindan faydalan. (Hermann'la Dorothea)
- Bana kimlerle arkadaşlık ettiğini söyle, ben de sana kim olduğunu söyleyeyim. Neyle uğraştığını bilirsem, senden ne olabileceğini de bilirim. (Aforizmalar)
- Kurumayın, sakın kurumayın, Ebedi aşkın gözyaşları! Çünkü ancak gözlerin yarı kurumuş pınarları Çorak ve ölü gösterebilir dünyayı! Kurumayın, sakın kurumayın, Mutsuz aşkın gözyaşları! (Yarat Ey Sanatçı)
- "Henüz kalbin acının gizemiyle örtülü." (Iphigenie Tauris'te)
- Ben hiçbir şeyim, ama gerçek her şeydir. - Abraham Lincoln (Hayata Yön Veren Sözler)
- İşte insanlar böyledir! Ve hepsi de birbirlerine benziyorlar: hemcinsleri bir felakete uğrayınca, buna ağızlarını açıp bakmaktan zevk duyuyorlar! (Hermann'la Dorothea)
- Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen, bir yanı hala çocuk kalmıştı. (Gönül Yakınlıkları)
- Camları resimlenmiş pencerelerdir şiirler! (Yarat Ey Sanatçı)
- İnsanların ne kadar kötü olduklarını görmek beni hiç şaşırtmıyor fakat bu yüzden hiç utanmadıklarını görünce çok şaşırıyorum. (Seçme Mektuplar)
- "Köle oluruz sonunda Kendi yarattığımız yaratıklara." (Faust)
- Bir başkasının fikrini dinleyeceksem, bu güzel bir biçimde ifade edilmiş olmalıdır; kendi içimde yeterince karmaşığım zaten. (Aforizmalar)
- • “Arzularımız, bizden asıl istediğimiz şeyi bile gizlerler.” . (Hermann'la Dorothea)
- "Hepimiz Gogol'un paltosundan çıktık." F.M.Dostoyevski (Hayata Yön Veren Sözler)
- İçsel hakikatten dış gerçekliğe geçiş, aradaki karşıtlık yüzünden daima acılıdır. (Elli Yaşında Bir Erkek)
- EtkinIiğimi artırmadan ya da doğrudan doğruya canIandırıp yaşamıma bir şey katmadan bana yaInızca biIgi veren her şeyden nefret ediyorum. (Goethe Der ki...)