Kalbim Unut Bu Şiiri - Ahmet Telli Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Kalbim Unut Bu Şiiri kimin eseri? Kalbim Unut Bu Şiiri kitabının yazarı kimdir? Kalbim Unut Bu Şiiri konusu ve anafikri nedir? Kalbim Unut Bu Şiiri kitabı ne anlatıyor? Kalbim Unut Bu Şiiri PDF indirme linki var mı? Kalbim Unut Bu Şiiri kitabının yazarı Ahmet Telli kimdir? İşte Kalbim Unut Bu Şiiri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Ahmet Telli
Tasarımcı: Emir Tali
Orijinal Adı: Kalbim Unut Bu Şiiri
Yayın Evi: Everest Yayınları
İSBN: 9789752890527
Sayfa Sayısı: 167
Kalbim Unut Bu Şiiri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Büyük aşklar yolculuklarla başlar
Gidelim istersen suyun
Söğüt dallarını serinlettiği
Irmağın sesine aldanarak
Bir aldanma değil midir
Öncesi unutulan şeyler gibi
Aşklar ve yolculuklar da
Belki anlatır anlatacağı
Bir şey varsa bekleyen
Eprimiş olsa da sözler
Kalbim Unut Bu Şiiri Alıntıları - Sözleri
- Kitap gibi kokuyor her demet çiçek gibi kokuyor şiirler
- sıyrılıp gelmektedir seher Belli ki yakındır. Belli ki yakındır doğayı ve hayatı sarsacak saat
- Meğer ne çok biriktirmişim Unutmam gereken şeyleri
- Yoruldum, yoruldum, yoruldum. Gereklilik kipinde yaşamaktan..
- Hiç kimse bir aşkı. Onarmaya kalkmasın. Kaybedilmeye değer, En güzel anında bitirilmişse eğer.
- Dedi ki o: Yoruldum insan olmaktan İnsan yorulur bazen insan olmaktan
Kalbim Unut Bu Şiiri İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Ben gene kendimi buldum sende Ahmet Telli ... Ne duygulu bir sairsin... Yalnızlık , hasretlik , ayrılık kavramlarını güzel işleyen bir şairdir kendisi. Ahmet Telli den okuduğum ikinci şiir kitabı. Enteresan bir şekilde Ahmet Telli oku beni diye çekiyor beni , çok severek , hissederek okudum yine yeniden farklı bir eserini.... Tavsiye edilebilecek en güzel şiir kitaplarından birisi bence.... (Tuğçe)
Ahmet Telli 'nin okuduğum ikinci kitabı şunu söyleyebilirim ki her şiirinde kendinizden bir parça bulacaksınız, içinizi ısıtacak duygu yüklü dizelerde... Bazı kitaplar vardır, hiç eskimez etkisini hiç yitirmez. Yıllar sonra okuduğunuzda da aynı kalır ne eksilir, ne eskir. Belli bir zamana değil. Tüm zamanlara aittir.İşte aradığınız kitap diyebilirim. Kalpten okumanızı tavsiye ederim... Anısı bizsek eğer bu kentin Unuttuğu türküler bizsek Acıyı rehin bırakıp bir güle Anımsatmalıyız bunları bir bir Sonra yürümeliyiz seninle Sokaklara caddelere çıkmalıyız Belki bir aşktır bu kentin Belleğini geri getirecek olan Burada yağmur yağıyor ama sen Şemsiyeni almadan gel yine Özletiyor bu çılgın sağanak seni Sırılsıklam özletiyor biliyor musun... (Nur7.Ç)
O yalnız kaybetmesini öğrendi ömründe avucundan dökülen kum taneleriydi her şey ne bir serseriydi ne de yılgın bir savaşçı ama kendi kafasıyla düşünen ve hakkında ölüm fermanları çıkanlan biriydi belki Sevince deli gibi severdi pervasız severdi sevince dövüşmek ancak ona yakışırdı ona yakışırdı aşklar ve yolculuklar yoktu bağlandığı herhangi bir şey bulutlar gibi çekilip giderdi seslerin arasından Ne bilir örnrün değerini bir çılgın yalnızca kendini yaşamayı nerden bilebilir ve başarısız eylemler çağında o kaçabilir mi binlerce kez ölmekten (sf. 127) Hep yanıldı ve yenilgilere uğradı ama atıldı yine de yeni serüvenlere Pervasız bir acemi, bir çılgın soyu tükenen bir bilgeydi belki Ama bir şey vardı yine de başansız ihtilallerden kendine kalan ( . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (sf.132,) (Zakire Gök)
Kalbim Unut Bu Şiiri PDF indirme linki var mı?
Ahmet Telli - Kalbim Unut Bu Şiiri kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kalbim Unut Bu Şiiri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Ahmet Telli Kimdir?
Yaşamı
2 Aralık 1946'da şimdi Çankırı'ya bağlı Eskipazar'da doğan Ahmet Telli, Hasanoğlan ve Kayseri Pazarören, Pınarbaşı öğretmen okullarında eğitim gördü. Öğretmen okulundan sonra dört yıl ilkokul öğretmenliği, daha sonra da Gazi Eğitim Enstitüsü'nü bitirmesinin ardından, Kastamonu, İnebolu, Doğanyurt'ta, Kırıkkale'de ve Ankara Atatürk Lisesi'nde Edebiyat öğretmenliği yaptı.
1981'de Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenken, sıkıyönetimce tutuklanarak görevine son verildi. Aynı yıl, TCK'nın (o zamanlar) 141, 142 ve 146. maddelerinden yargılandı. 141 ve 146'dan beraat etti. Cigerhun'un şiirleri üstüne yazdığı bir yazısından ötürü 142. maddeden kısa bir süre hüküm giydi.
Kitapçılık, yayıncılık yaptı, çeşitli yayınevlerinde yönetici ve editör olarak bulundu. 1993'te mahkeme kararıyla öğretmenliğe döndü ve emekli oldu. İlk şiiri 1961'de yayımlandı.
1972'de Cengiz Tuncer'in Kerkenez adlı romanı üstüne yazdığı ilk yazısına Varlık Dergisi Eleştiri Ödülü ikinciliği verildi. 70'li yıllarda daha çok deneme ve kitap tanıtma yazıları yazdı ve kitaplarını 1979'dan sonra yayınlamaya başladı.
1980'de Hüznün İsyan Olur kitabına Ömer Faruk Toprak Şiir Ödülü (Metin Altıok'la birlikte); Saklı Kalan adlı kitabına da 1982 Yazko Şiir Özendirme Ödülü verildi.
2010 yılında yayınlanan Nida kitabına da 2011 Akdeniz Altın Portakal Şiir Ödülü verildi.
Özellikle 1972'den sonra, birçok edebiyat dergisinde yazıları, şiirleri yayımlandı. Türkiye Yazıları dergisi (Mart 1983, sayı: 72), Kavram ve Karmaşa dergisi (Ocak - Şubat 2002, sayı:22), Gümüş - Deliler Teknesi eki - (Ocak 2007), Bireylikler dergisi (Mayıs - Haziran 2011, sayı:32) şiiriyle ilgili özel sayılar yayımladılar.
1960 sonrası toplumcu gerçekçi şiirimizin ikinci kuşağında yer alan özgün şairlerdendir. Romantik ve başkaldırıcı şiiriyle bir yandan da Attilâ İlhan'a yakın durduğu söylenebilir.
Ödülleri
1980 Ömer Faruk Toprak Şiir Ödülü Hüznün İsyan Olur kitabı ile (Metin Altıok’la paylaştı)
1982 Yazko Şiir Özendirme Ödülü Saklı Kalan kitabı ile
2011 Altın Portakal Şiir Ödülü Nida kitabı ile
Ahmet Telli Kitapları - Eserleri
- Belki Yine Gelirim
- Kalbim Unut Bu Şiiri
- Çocuksun Sen
- Su Çürüdü
- Hüznün İsyan Olur
- Saklı Kalan
- Yangın Yılları
- Bakışın Senin
- Nidâ
- Barbar ve Şehla
- Dövüşen Anlatsın
- Ben Hiçbir Şey Söylemedim
- Vedâ Divânı
- Sulara mı Yazıldı
- Buradayım Sözümde
- Neylersin
- SöyleSen
- Dinlersen Anlatırım
- Belki Yine Gelirim
- GörSen
- Yüzünün Doğusu Gül
- Nida Odağında Ahmet Telli Şiiri
- Hüznün İsyan Olur
- Yangın Yılları
- Çocuksun Sen
Ahmet Telli Alıntıları - Sözleri
- Yıllar seni gittikçe aykırı, gittikçe muhalif kılıyordu artık (GörSen)
- Sevdiğimiz kitapları kitaplığımızın ayrı bir köşesine koyup, onlara yeniden dönme isteği kimde olmamıştır ki? Son sayfası çevrildiğinde, bir ayrılık gibi dokunur kimi kitaplar. Onlar artık bizim bir parçamızdır. Yaşamışızdır, anılar edinmişizdir. (Ben Hiçbir Şey Söylemedim)
- Birisi kitap okuyor otobüste İlk durakta vuracaklar onu (Vedâ Divânı)
- Kapağı açılmayan kitaplar Unutulmuş aşklar gibidir Kitaplardan söz edelim Ve onların gizli kalmış Sessiz tadlarından (Yüzünün Doğusu Gül)
- Biz ki acılarla olgunlaştık Biliriz kederi, kahrı ve zulmü Aşkı ve hicranı da biliriz Nice onmaz denilen yarayı Acılarla sargılamadık mı (Saklı Kalan)
- ..."bu kitapları okumak için iyi ki yaşıyorum" (Buradayım Sözümde)
- Yaralarınla soluk al Yaralarınla yaşa (Yangın Yılları)
- Son sayfası çevrildiğinde, bir ayrılık gibi dokunur kimi kitaplar. Onlar artık bizim bir parçamızdır. Yaşamışızdır, anılar edinmişizdir... (Ben Hiçbir Şey Söylemedim)
- O güzel atlılar O güzel atlara binip Çekip gittiler ~ Yaşar Kemal~ (Su Çürüdü)
- Unutma ki tek ölçü yaşamaktır intihar değil İntihar ihanetin öbür adıdır (Yangın Yılları)
- "Hüzün şiiri besleyen bir kaynak, şairin cansuyu mudur?" (SöyleSen)
- Sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimliksiz Belki yine gelirim, sesime ses veren olursa birgün (Vedâ Divânı)
- Elimde bir bardak demli çay ve gökyüzünde yıldızlar... (Saklı Kalan)
- . Son sözüm: 'Beni sevmeseniz de olur' . (Dinlersen Anlatırım)
- "Düştü gönlüm Sen gibi bir zalime" (Nidâ)
- Kal desem kalırdın biliyorum Ama sen orada kal istersen (Barbar ve Şehla)
- ... Çünkü ıssızlıktır şair (Nidâ)
- Çocuksun sen ve bu dünya sana göre değil (Çocuksun Sen)
- Kahraman olmak çoğunluğun dışında biri, kendisi olmak demektir. (GörSen)
- Taylardı mesafeleri hiçe sayan ve yolcusunu hayal ettiği yerde bırakıp yola revan olan. Reddin hayata bağışladığı müthiş gerçek Yıldız şavklarında oynaşan ırmağın değişmenliği Ve kalp atışlarını sarıp sarmalayan alev Bütün bunlar sabırsız bir tayın coğrafya bilgisidir de denebilir Taylar: göğün bulutu, yeryüzünün yalnızlığı firar duygusunun kışkırttığı büyük öfke Kalbim şimdi bir tayın kalbidir. (Nida Odağında Ahmet Telli Şiiri)