Maraz - Hande Altaylı Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Maraz kimin eseri? Maraz kitabının yazarı kimdir? Maraz konusu ve anafikri nedir? Maraz kitabı ne anlatıyor? Maraz PDF indirme linki var mı? Maraz kitabının yazarı Hande Altaylı kimdir? İşte Maraz kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Hande Altaylı
Yayın Evi: Remzi Yayınevi
İSBN: 9789751413451
Sayfa Sayısı: 200
Maraz Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Bazen hayatın sigortası atar; ışıklar söner ve her yer karanlığa gömülür. Sesler seslere, nefesler nefeslere karışır; doğrular yalana bulanır.
Gözbebekleri büyür, gözbebekleri küçülür…
Maraz, hiç beklemediği bir anda kendi karanlığında kalan genç bir kadının, Aslının hikâyesi. Aniden tuzla buz olan bir evlilik ve sonrasında büyük bir hızla tersine dönmeye başlayan dünya…
"... Çocukken dünya kocaman bir oyun bahçesiydi ve senindi. Bilinmezdi, heyecanlıydı ve hayal kurabildiğin ölçüde sana aitti. Geleceği bilmiyordun ama onu gönlünce şekillendirebileceğine inancın vardı. Her şey ama her şey bir ihtimaldi. Dünyayı güzel kılan da, işte o ihtimallerdi.
"Yaşlanmak ise ihtimallerin azalmasıydı.
Sahip olamayacağını bilerek bakmaktı etrafa, geçmiş olsun demekti. Asla o kitaptaki adam ya da kadın olamazdın artık. Sınırlı mutluluklar dönemine hoş geldiniz yazan görünmez bir tabelanın altından geçerdin!"
Maraz Alıntıları - Sözleri
- “Durmak istemiyordu; durmak, hatırlamak demekti.”
- “Tam da Tanpınar’ın söylediği gibi: Ah kelimeler… Ve onlara inanmanın saadeti.”
- “Ölmek yok olmak değil ki.”
- “Ölüm korkusu denen şey, ilk o gün düşmüştü içine ve bir daha da çıkmamıştı.”
- “Zaten yeryüzündeki her şey çok saçma, aynı zamanda da çok mantıklıydı.”
- “Dünya hızla dönüyordu ve bu gezegende yaşayanlar meşgul insanlardı.”
- “Müspet yahut menfi her şey, hayatın kendindendir. Kader, zannımca lügatlardaki en lüzumsuz kelime ama nedense herkes pek sever.”
- “Annemi gördüm ben! Onun gibi biri olmaktansa, hayat boyu yalnız kalmayı yeğlerim.”
- “Dünya ne kadar değişirse değişsin bazı şeyler hep aynı kalıyordu.”
- “Hayat sefil bir şakadır.”
Maraz İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Her şey yolunda gidiyor sanırken uğradığı ihanetle hayatı altüst olan Aslı'nın hikayesi.. Günlük konuşma tarzı anlatımıyla sıkmadan okutuyor kendini. Karakter betimlemeleri de çok başarılı. Kalın romanlar, edebi eserler arasında yormayan, okunacak bir kitap arıyorsanız kesinlikle doğru tercih olur. (duyguluokur)
Yine bir Hande Altaylı romanı yine harika geçen birkaç saat. Kitaptaki Ali karakterinin anlatılma tarzını inanılmaz beğendim. Hepimizin çevresinde bu tip insanlar var ve kitabı okurken işte dedim çevremdeki bazı insanları birebir anlatmış. Ben asla bu kadar net bir şekilde anlatamazdım. Ayrıca Aslı karakteri gerçekten çok sağlam ve güçlü olmuş. Özellikle Ali gibi sümüksü bir karakterin yanında daha fazla "ben buradayım" diye bağırıyor. Yalnızca kitapta arkadaşlar arasındaki iletişim hoşuma gitmemişti fakat biraz düşününce tam da bu şekilde arkadaşlıkların günümüzdeki arkadaşlık tanımına çok uyduğunu fark ettim. Kısacası: Alın ve Okuyun. İlişkiler, evlilikler, aile içi huzursuzluk, arkadaşlık ilişkileri, komşuluk gibi pek çok konuyu size baştan düşündürtecek bir kitap. (Irmak Koyunseven)
Maraz PDF indirme linki var mı?
Hande Altaylı - Maraz kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Maraz PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Hande Altaylı Kimdir?
Yazar 1971 yılında Edremit’te doğdu. Galatasaray Lisesi’nin bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi okudu. Çeşitli ajanslarda reklâm yazarlığı yaptı ve şarkı sözleri yazdı. İlk romanı Aşka Şeytan Karışır, 2006 yılında yayınlandı ve o yılın en çok satan kitapları arasında yer aldı. İkinci romanı Maraz, 2009 yılında okuyucuyla buluştu
Hande Altaylı Kitapları - Eserleri
- Kahperengi
- Aşka Şeytan Karışır
- Delice
- Maraz
Hande Altaylı Alıntıları - Sözleri
- Unutulmuş biri olmak kötüydü, unutulmuş ama unutamamış biri olmak ise korkunçtu. (Kahperengi)
- “Durmak istemiyordu; durmak, hatırlamak demekti.” (Maraz)
- “Dünya ne kadar değişirse değişsin bazı şeyler hep aynı kalıyordu.” (Maraz)
- En kötü zamanlarda dahi, hayat kendini hatırlatmanın ilginç bir yolunu bulurdu. Bazen tek bir kuş sesi ya da inceden yağan bir yağmur yeterdi insanı ipten almaya. (Delice)
- "Ölmek her şeyin sonuysa, ben de öldüm işte" "Öldüm de gömülmedim." (Kahperengi)
- “Zaten yeryüzündeki her şey çok saçma, aynı zamanda da çok mantıklıydı.” (Maraz)
- İnsanlar uyuyunca, dünya da uyuyordu; yoksa rahat yoktu koca gezegene. (Delice)
- "Birini sevince, herkes onu senin gözünle görüyor sanıyorsun." (Delice)
- "Kalpteki nefret, kalpteki acıdan hafiftir. En azından yaşatır adamı!” (Delice)
- "Sigara verin lan bana!" (Kahperengi)
- Hepsi geçer bunların... şimdi seviyorum dersin; ölüyorum, bitiyorum dersin... sonra gün gelir, kalbinin yerini bile unutursun (Delice)
- "Hafıza, insanın çoğu zaman dostu değil düşmanıydı." (Delice)
- “Yürümüş, yürümüş ama hiç bir yere gidememişti. Belki de dünyanın yuvarlak olması daima başladığın yere, yani kendine döneceğin anlamına geliyordu.” (Kahperengi)
- “Dünya hızla dönüyordu ve bu gezegende yaşayanlar meşgul insanlardı.” (Maraz)
- Hayat, doğrularla yanlışlar arasında bir sarkaç gibi sallanıp dururken, insanlar da onunla birlikte bir o yana, bir diğer yana savrulur. (Kahperengi)
- Artık acı çekmenin inceliklerini biliyorum. Teslim olacaksın, buyur edeceksin, paşa paşa çekeceksin çekeceğini... (Aşka Şeytan Karışır)
- “Ölüm korkusu denen şey, ilk o gün düşmüştü içine ve bir daha da çıkmamıştı.” (Maraz)
- Her şeyin mümkün olduğu bir âlemde yaşadığını uzun zaman önce öğrenmişti. (Kahperengi)
- Hayat, doğrularla yanlışlar arasında bir sarkaç gibi sallanıp dururken, insanlar da onunla birlikte bir o yana, bir diğer yana savrulur. (Kahperengi)
- “Annemi gördüm ben! Onun gibi biri olmaktansa, hayat boyu yalnız kalmayı yeğlerim.” (Maraz)