Süleyman'ın Anahtarı - Jose Rodrigues dos Santos Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Süleyman'ın Anahtarı kimin eseri? Süleyman'ın Anahtarı kitabının yazarı kimdir? Süleyman'ın Anahtarı konusu ve anafikri nedir? Süleyman'ın Anahtarı kitabı ne anlatıyor? Süleyman'ın Anahtarı PDF indirme linki var mı? Süleyman'ın Anahtarı kitabının yazarı Jose Rodrigues dos Santos kimdir? İşte Süleyman'ın Anahtarı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Jose Rodrigues dos Santos
Çevirmen: Hakan Tansel
Orijinal Adı: A Chave de Salomao
Yayın Evi: Pegasus
İSBN: 9786053435341
Sayfa Sayısı: 496
Süleyman'ın Anahtarı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"Rab hileli teraziden iğrenir, Hilesiz tartıdansa hoşnut kalır. Küstahlığın ardından utanç gelir Ama bilgelik alçakgönüllülerdedir."
-Hz. Süleyman-
İsviçre, Cern… Tanrı Parçacığı'nı arayan bilim adamları, CIA'in Bilim ve Teknoloji Müdürü Frank Bellamy'nin cansız bedenini bulurlar. Cesedin elinde, anahtarın Tomás Noronha olduğunu söyleyen bir not vardır. Portekiz, Lizbon Yeni Üniversitesi… Tarihçi Noronha artık CIA'in bir numaralı hedefidir. Dünyanın en güçlü istihbarat teşkilatının kendisini öldürmek istediğini anlayan Tomás Noronha eğer hayatta kalmak istiyorsa Frank Bellamy'nin ölümünün ardındaki gizemi çözüp masumiyetini kanıtlamalı ve çok gizli bir proje olan Kuantum Gözü'nün yerini bulmalıdır.
Bu doludizgin arayışta başta Einstein ile onun karşıtları olmak üzere yirminci yüzyılın bütün büyük fizikçileri bir araya gelecek ve Tomás Noronha'ya zihin, madde ve varoluşun gizemi arasındaki şaşırtıcı bağlantıları ortaya çıkarmasında yardım edecektir.
Ruh var mıdır? Ölümden sonra hayat var mıdır? Gerçeklik nedir?
Tanrı'nın Formülü'nde Tanrı'nın varlığına dair bilimsel ispatların peşinde olan José Rodrigues dos Santos bu devam romanında da gerçeklik, evren ve bilinç üzerinden kuantum fiziğinin en derinlerine dalmaktan çekinmiyor.
"Türün ustasından yeni bir şaheser. İnsanoğlunun en büyük gizemlerinden biri olan varoluşa dair ufuk açıcı bir anlatı. 'Neden varız?' bu romanın temel sorusu."
-Le Quotidien du Luxembourg-
"José Rodrigues dos Santos okuyucusunun karşısına yeni bir sürükleyici macerayla çıkıyor. Felsefe, bilim ve din yeniden bir arada. Okumaya başlayınca durmak istemeyeceksiniz."
-Nice Matin-
"Etkileyici bir dille yazılmış son derece sürükleyici bir roman olan Süleyman'ın Anahtarı okuyucularını insanlık tarihinin en büyük gizemlerinin cevaplarından da öteye götürüyor. José Rodrigues dos Santos her zamanki gibi en karmaşık felsefi ve bilimsel fikirleri, gerçek teorilerle son derece açık bir şekilde anlatıyor."
-Le Courrier Français-
"José Rodrigues dos Santos çağımızın en usta macera yazarlarından biri. Süleyman'ın Anahtarı bilimsel gizemleri herkesin anlayabileceği bir dille gözler önüne seriyor."
-Metro-
"Ezoterik ve mükemmel… Bilgi dolu ve başarılı bu romanın temelinde elbette ki sadece gerçek bilimsel teoriler var."
-Figaro Magazine-
"José Rodrigues dos Santos bir kez daha ne kadar başarılı bir macera yazarı olduğunu kanıtlıyor. Romanını kurgunun ötesine taşıyıp zihin, madde ve varoluşun gizemi arasındaki şaşırtıcı bağlantıları ortaya çıkaran gerçek bilimsel bilgilerle donatıyor."
-Ouest France-
(Tanıtım Bülteninden)
Süleyman'ın Anahtarı Alıntıları - Sözleri
- "...bir ağaç, onu duyacak kimsenin bulunmadığı bir ormanda yıkılırsa, gürültü çıkarır mı?"
- Kadınları tanımadığınız anlaşılıyor. Kadınlar ayakkabıları erkeklerin arabaları sevdikleri gibi severler.
- "...İnsanlar kolayca etki altında kalabiliyor çünkü inanmak istedikleri şeylere inanıyorlar."
- Doğa kendini bilgi diliyle ifade eder.
- ''Ayı seyredecek kimse olmasaydı, kesinlikle ay da var olmazdı."
Süleyman'ın Anahtarı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kuantum fiziği nedir? Şu an Fizikçiler ne sorunlarla uğraşıyor? Tanrı Parçacığı, Hayalet Alan, Çift Yarık Deneyi, Kuantum Mekaniğinin ne işe yaradığı, Shrödinger Dalga Fonksiyonu, 1927’ de gerçekleşen Beşinci Solvay Kongresi, Kopenhag Yorumu, Eşevresizlik Kuramı, Çoğul Dünyalar Varsayımı gibi konular ilginizi çekiyorsa doğru kitabı okuyorsunuz. Macera kitabı havasında olsa da bence güzel bir fizik kitabı olmuş. İkili diyaloglarda bolca bilimsel gelişme konuşuluyor ve bu tüm dikkatinizi kitaba vermeyi zorunlu kılıyor. Gerçekliğin gözleme göre değişmesi, ölümden sonrası gibi sorulara cevap aranıyor. Özellikle doğu mistizmi ve vahdet-i vücut hiç değinilmese de seziliyor. Tanrı’nın Formülü’ne nazaran daha detaylı, tek bir alanda ( Kuantum Fiziği) üzerinde ilerliyor. Çok severek okudum. Yazarın okuduğum 2. kitabıydı. Tüm kitaplarını okumayı düşünüyorum:) Bağlantılı değil ama fizik alt yapınız yoksa Tanrı’nın Formülü’nden sonra okumayı öneririm. Keyifli okumalar. (Günseli Cin)
Tanrının Formülü kitabıyla tanıştığım Prof. Thomas’ın başka bir macerası. Bu kitapta da bir cinayetten geriye kalan şifreyi çözmeye çalışır ama; bu sefer kendisi baş şüphelidir. Yine maceranın içine fizik, teoremler yerleştirilmiş. Ancak bu kitapta, Tanrının Formülü’nde aldığım tadı alamadım. Kurgudaki mantık hataları, fizik kuramların anlaşılması için birkaç kere tekrarlaması benim için bile biraz sıkıcı oldu. -Yani bir cinayetin katil şüphelisi olarak CIA tarafından aranırken, gizemi çözmek yerine saatlerce fizik anlatmazsın.- Yine de akıcı bir şekilde kendini okutuyor genel olarak. Sonunu da çok güzel bağlamış Ayrıca aslen gazeteci olan yazar, fizik kuramlarını anlatmak için derin bir araştırma ve çalışma yapmış. Kitabın sonundaki sayfalarca kaynak makalelerden bunu anlıyoruz. Takdire şayan. Macera, fizik, gizem sevenlere tavsiye ederim. (ceren özcan)
Kitabın sonuna geldiğimde ifadem tam olarak "Woah!" oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse Dos Santos'un kitaplarından birini ilk defa okumaya başlarken bu kadar hoşuma gideceği beklentisi içerisinde değildim. Bu, Dos Santos'un okuduğum ikinci kitabı oldu ve inanılmazdı. Aksiyon deseniz ayrı güzeldi, verdiği bilgiler deseniz ayrı güzel. Kitabın sonu da içimi acıtmadı değil. Tomás karakterine bayıldım. Dos Santos bu işi biliyor arkadaşlar, diğer kitaplarını da okumak istiyorum *-* (Adalia)
Süleyman'ın Anahtarı PDF indirme linki var mı?
Jose Rodrigues dos Santos - Süleyman'ın Anahtarı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Süleyman'ın Anahtarı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Jose Rodrigues dos Santos Kimdir?
1964 Beira, Portekiz Mozambiği doğumlu, Portekiz yazar, öğretim görevlisi ve gazeteci. Mozambik'teki iç savaş sonucu ailesi ile birlikte Portekiz'e göçen Jose, daha 17 yaşında radyo muhabiri olarak çalışmaya başlar.
New Lisabon University'de habercilik üzerine eğitim almıştır. Habercilik bölümünü bitirdikten sonra, Londra'ya gidip BBC'de işe başlayan Jose, birkaç yıl sonra da Portekiz ulusal televizyonunda gece haberlerini sunmaya başlar.
Bir arkadaşının ondan bir dergi için hikaye kaleme almasını istemesiye yazarlığa başlar. Yazdığı hikaye ikinci haftasında 200 sayfaya ulaşınca, ilk romanı da doğmuş oluyor - Karanlık Adası. Üçüncü kitabı olan Codex 632: The Secret of Christopher Columbus ile daha fazla tanınmaya başlayan yazar, A Fórmula de Deus (Tanrı'nın Formülü) ile The Einstein Enigma adlı romanları da bestseller olunca, yazarın ünü sadece Portekiz'de değil, ABD, Latin Amerika ve Avrupa'da da duyuluyor.
Jose Rodrigues dos Santos Kitapları - Eserleri
- Tanrı'nın Formülü
- Süleyman'ın Anahtarı
- İsa'nın Son Sırrı
- Kodeks 632
- Vatikan
- Yaşam Sinyali
- Şeytanın Eli
- Yedinci Mühür
Jose Rodrigues dos Santos Alıntıları - Sözleri
- Tesadüf diye bir şey yoktur. Tesadüfler Tanrı'nın mesajlarını iletmesi için kullandığı bir araçtır. (Kodeks 632)
- Benzersiz kokuyu derin derin içine çekti. Eski kâğıtlardan çıkan bu toz kokusuna bayılıyordu... (İsa'nın Son Sırrı)
- "Gelişmişlik, gizliliklerinde ve sahip oldukları bilgilerin kalitesinde bulunur." (Vatikan)
- Kötülüğün zaferi için gereken tek şey iyi kişilerin hiçbir şey yapmamasıdır (Şeytanın Eli)
- ''Bir denklem çözülemiyorsa bunun nedeni onun çözülemez olması değil bizim zekâmızın onu çözmeye yetmemesidir.” (Tanrı'nın Formülü)
- Sence Tanrı kadınların peçe takmasıyla, dokuz, on üç ya da on sekiz yaşında evlenmesiyle veya evililik dışı ilişki yaşamasıyla ilgileniyor mu? Sence Tanrı böyle şeylerle uğraşır mı? (Tanrı'nın Formülü)
- Yeni Ahit'in son kitabındaki Deccal, Hitler miydi? (Yedinci Mühür)
- "Kutsal Makam'ın departmalarından pek çoğu gelirlerini açıklamaktan kurtulmak için kendi paralel bütçelerini hazırlamış. Bu paraları sanki kendi kişisel mal varlıklarıymış gibi yönetiyorlar! Böyle bir anlayışla nasıl reform yapılabilir?" (Vatikan)
- ''Ayı seyredecek kimse olmasaydı, kesinlikle ay da var olmazdı." (Süleyman'ın Anahtarı)
- “Kötülüğün zaferi için gereken tek şey,iyi kişilerin hiçbir şey yapmamasıdır.” (Şeytanın Eli)
- "KÖTÜLÜĞÜN ZAFERİ İÇİN GEREKEN TEK ŞEY İYİ KİŞİLERİN HİÇBİR ŞEY YAPMAMASIDIR." (Şeytanın Eli)
- Hayat küçük bir nefesten fazlası değildi. (Kodeks 632)
- , ben bir bilim insanıyım. Mistik olan şeylere inanmam, yani... 'Ruhaniyet benim için varoluşun acımasızlığı ve kendi ölümlülüğümüzün verdiği korku karşısında bizi korumak ve içimizi rahatlatmak üzere uydurulmuş bir şeydir yalnızca.' (Vatikan)
- "Doğa sırlarını sinsiliğinden değil, özündeki yüceliğinden dolayı saklar." (Tanrı'nın Formülü)
- "Veritaten dies aperit - Zaman gerçeği açığa çıkarır." (İsa'nın Son Sırrı)
- Mantık bize delil değil ipucu sunar. (Tanrı'nın Formülü)
- Hepimizin açması gereken yedinci bir mühür, bizi bekleyen bir kader, yolumuzun sonunda bir kıyamet var. Ne kadar başarı elde edersek edelim, ne zaferler kazanırsak kazanalım, ne fetihlere imza atarsak atalım, son istasyonda bize ayrılmış hep bir yenilgi saklıdır. Eğer şanslıysak ve uğraşır didinirsek, çok güzel bir hayat olabilir, hatta gerçek bir mutlu anlar silsilesi bile yaşayabiliriz ama ne yaparsak yapalım, ne denesek deneyelim, ne söylersek söyleyelim eninde sonunda bizi hep o umutsuz ve son bir yenilgi bekler. (Yedinci Mühür)
- "Zaman gerçeği açığa çıkarır." (İsa'nın Son Sırrı)
- Bir kadının silahı ağzıdır. (Kodeks 632)
- Eğer gerçekten bir Tanrı varsa bu,yaratılışın ve kozmik mekaniğin kaynağında bulunan bilinçli zeka,evrenin yasalarını ve doğanın değişmezlerini tasarlamış olan varlık,matematiğin,fiziğin ve kimyanın kaynağı,yaşamı,zekayı,bilinci ve muhtemelen bir çok şeyi yaratmış olan mimar olmalıydı. Spinoza ve Einstein'in Tanrısı.. (Yaşam Sinyali)