Tanrı’nın Kırbacı Atilla - William Dietrich Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Tanrı’nın Kırbacı Atilla kimin eseri? Tanrı’nın Kırbacı Atilla kitabının yazarı kimdir? Tanrı’nın Kırbacı Atilla konusu ve anafikri nedir? Tanrı’nın Kırbacı Atilla kitabı ne anlatıyor? Tanrı’nın Kırbacı Atilla PDF indirme linki var mı? Tanrı’nın Kırbacı Atilla kitabının yazarı William Dietrich kimdir? İşte Tanrı’nın Kırbacı Atilla kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: William Dietrich
Çevirmen: Faruk Özdem Yıldırım
Yayın Evi: Panama Yayıncılık
İSBN: 9786054401888
Sayfa Sayısı: 480
Tanrı’nın Kırbacı Atilla Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Her şey gayri meşru bir olayla başlar. Batı Roma İmparatoru III. Valentinian'ın kız kardeşi Honoria'nın bir uşakla yatakta basılması, bir skandala neden olur. Bu düşüncesizliği nedeniyle hapsedilen Honoria, içinde bulunduğu durumdan kurtuluş umudu olarak dünyanın en korkulan savaşçısı olan Atilla'yı görür.
Çaresizlik içinde, Hunların Kralı'na elçi göndererek yardımını ister. Bu yardım çağrısını bir evlenme teklifi olarak kabul eden Atilla, başlık parası olarak Roma İmparatorluğu'nun yarısı üzerinde hak iddia eder ve böylece savaş makinelerini harekete geçirir.
Hunlarla açık bir savaşın, imparatorluğun mahvına sebep olmasından korkan Romalılar, gizli kapaklı yollar arar. Diplomatik uzlaşma arama kisvesi altında Atilla'nın kampına gönderilmek üzere bir elçilik grubu oluşturan Romalı liderler, Atilla'nın savaş beylerinden birini Atilla'yı öldürmesi için bir suikast planının içine çekmeye çalışır. Hırslı bir entelektüel olan Jonas, tarihçi olarak bu elçi grubuna dahil edilir. Ama suikast planı ortaya çıkınca, bir tarihçiden daha fazlası haline gelir. Hunlar tarafından rehin alınan Jonas, diplomaside sahip olduğu yeteneklerin yanı sıra hayatta kalmak için kılıçla ilgili olarak yeni yeteneklere de ihtiyaç duyduğunu anlar. Ama tek sorunu hayatta kalmak değildir. Hun kampında esir olan ve Hun savaşçılardan birine verilmesi söz konusu olan Romalı güzel Ilana'yla tanışır. Tek başına kaçma girişimi bir çılgınlık olacaktır. Bir de Ilana'yı kurtarma düşüncesi intihar demektir. Ama yaşamına mal olsa bile, Ilana olmadan kamptan ayrılamayacağının farkındadır.
Jonas, kaçışını planlarken Roma ile Hunlar arasında olacak savaşta, neyin hayati bir önem taşıdığını anlar. Şimdi artık sadece kendi yaşamı söz konusu değildir. Ilana ve imparatorluğu kurtarmak adına Batı medeniyetinin geleceğine karar vermek için karşı karşıya gelecek iki büyük ordunun, tarihteki en büyük savaşına Roma'yı hazırlamak üzere bilgiler ve eski bir kılıcı ulaştırmak zorundadır.
Tanrı’nın Kırbacı Atilla Alıntıları - Sözleri
- Çok fazlasını arzu etmek, kaybetme riskini beraberinde getirir.
- Ümit etmekten korkmak bir korkaklık işaretidir.
- "Ümit etmekten korkmak bir korkaklık işaretidir."
- "Bigilas, su yolu kemeri olarak adlandırdığı bir yapıyı da gösterdi. Edeco, Romalıların neden bir nehir kenarında yaşamak yerine nehirler inşa ettiklerini merak etti. Toprak Ana insan ihtiyaç duyduğu herşeyi vermişti ve Romalılar tüm yaşamlarını var olan şeylerin kopyasını yapmaya çalışarak tüketiyorlardı."
- "Kimin dostun kimin düşmanın olduğu konusunda asla o kadar emin olma. Kaderin değiştirme gibi bir gücü vardır."
- "Genellikle kendi kendilerine gülmek isteyenler en yetenekli kişilerdir."
- Her şey,ölüm ve yaşam,bir kelebeğin kanadı kadar rastgele şansa dönüşmüştü.
- " Bir Hun'u satın almak öldürmekten daha kolaydır...."
- "Yeteneksizliğin, erdemden daha fazla nefret ettiği başka bir şey daha yoktur."
- Hunlar çocuklarına düşkündüler ve biz, Romalıların çocuklarımıza tarihi ve hitabeti öğrettiğimiz ciddiyetle onlar da çocuklarına biniciliği öğretiyorlardı. Yokluk yaşamın bir parçası olarak kabul ediliyor ve oruçlarla, sudan mahrumiyetle, uzun yüzme seanslarıyla, ateşe dağlanmayla ya da diken batırmayla insanlar zorluklara alıştırılıyordu.
- Güneşin battığı yere kadar yürümek, şafağın insanlarının kaderinde var.
Tanrı’nın Kırbacı Atilla İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kitap üslubu dolayısıyla sıkmayan,rahat akan bir kitap. Ancak şöyle bir sorun var ki içerisinde doğru olmadığını düşündüğüm bir sürü bilgi var. Bir tarih kitabının daha özenli yazılmış olmasını isterdim. It is an easy-flowing book that is not boring due to its book style. However, there is a problem that there is a lot of information in it that I think is not correct. I wish a history book had been written more carefully. (raistlin majere)
D&R'da gezinirken "Tanrı'nın Kırbacı Atilla" adlı kitabın gözüme çarpmasıyla elime alıp arkasını okumam bir oldu. Heyecanlandım ve direkt satın aldım. Herkesin olduğu gibi Atilla'nın kudretiyle ilgili kabataslak bir bilgim vardı. Lakin başarılarını, hayatını ve kudretini ayrıntılı bir şekilde öğrenmek için can atıyordum. Kitap muhteşem bir tarihi kurgu romanı. İnsanı okurken maceradan maceraya sürüklüyor. Atilla hakkında çok bilgi edinmek de beklenmemeli. Zaten hunların kendi yazıları olmadığı için tarihleri hakkında da çok bir bilgi kayda geçmedi. Gene de Hunlarla ilgili olduğu kadar bilgi edinebiliyorsunuz. Şunu da belirtmek isterim ki Atilla çok acımasız, gaddar lakin iyi bir lider olarak yansıtılmış kitapta. Gerçekte de öyle değil miydi zaten? Bu durumda okurken kendinizi Batı Roma İmparatorluğunu desteklerken ve Jonas'ın başarıya ulaşmasını beklerken buluyorsunuz. Sonra kendinize gelip ben Türk'üm ve benim atam Atilla, bırak da Hunlar kazansın deyiveriyorsunuz :D İşte kitabı okurken böyle çelişkiler içinde oldum. Skilla ah Skilla... Kendinizi onu sevmekten alıkoyamayacaksınız. Daha fazla anlatırsam spoilere girecek o yüzden burada noktalıyorum. Kitabın sonundaki Tarih Notu kısmını da okumayı atlamayın. Nelerin hayal ürünü nelerin gerçek olduğu yazıyor ve Hunlar hakkında da biraz daha bilgi veriyor. Okumanızı tavsiye ediyorum, keyifli okumalar diliyorum. (Yasemin)
Game of thrones filmininin kurgusu bu romandan alınmış olmalı hatta neredeyse karakterler bile aynı.Ama kendilerine uyarlamışlar. Filme, kurguya ihtiyaç yok. Bence her türkün içinde zaten bir ATİLLA var. (Atilla)
Tanrı’nın Kırbacı Atilla PDF indirme linki var mı?
William Dietrich - Tanrı’nın Kırbacı Atilla kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Tanrı’nın Kırbacı Atilla PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı William Dietrich Kimdir?
Tarihçi ve doğa bilimci William Dietrich, Pulitzer Ödülü sahibi bir muhabirdir. Seattle Times gazetesinde makaleler yazan ve Western Washington Üniversitesi’nde ders veren yazarın Scourge of God ve Hadrian’s Wall adlı iki kitabı daha bulunmaktadır.
William Dietrich Kitapları - Eserleri
- Tanrı’nın Kırbacı Atilla
- Napolyon'un Piramitleri
William Dietrich Alıntıları - Sözleri
- "Kimin dostun kimin düşmanın olduğu konusunda asla o kadar emin olma. Kaderin değiştirme gibi bir gücü vardır." (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- Kimse onun (Napolyon) neye inandığını, kendisi de dahil, bilmiyordu ama Bonapart yine de dinin kitleleri nizama sokma konusundaki yararının sağlam bir savunucusuydu. "Din fakirleri zenginleri öldürmekten alıkoyan şeydir" Napolyon (Napolyon'un Piramitleri)
- Her şey,ölüm ve yaşam,bir kelebeğin kanadı kadar rastgele şansa dönüşmüştü. (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- "Genellikle kendi kendilerine gülmek isteyenler en yetenekli kişilerdir." (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- Ümit etmekten korkmak bir korkaklık işaretidir. (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- Güneşin battığı yere kadar yürümek, şafağın insanlarının kaderinde var. (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- "Yeteneksizliğin, erdemden daha fazla nefret ettiği başka bir şey daha yoktur." (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- "Bigilas, su yolu kemeri olarak adlandırdığı bir yapıyı da gösterdi. Edeco, Romalıların neden bir nehir kenarında yaşamak yerine nehirler inşa ettiklerini merak etti. Toprak Ana insan ihtiyaç duyduğu herşeyi vermişti ve Romalılar tüm yaşamlarını var olan şeylerin kopyasını yapmaya çalışarak tüketiyorlardı." (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- "Ümit etmekten korkmak bir korkaklık işaretidir." (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- " Bir Hun'u satın almak öldürmekten daha kolaydır...." (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- Memluk süvarileri kendini beğenmiş, cesur adamlardı. Adları "satın alınmış adamlar" anlamına gelen, köle savaşçılardan meydana gelen bu kast, ünlü Salahaddin tarafından haçlı seferleri sırasında özel bir koruma gücü olarak oluşturulmuşlardı. Kafkaslardan gelen bu savaşçılar o kadar güçlüydüler ki, Mısırı Osmanlı Türkleri için fethetmişlerdi. Cengiz Hanın Moğol kavimlerini ilk mağlup eden, asker olarak ölümsüz şöhrete kavuşanlar da bu Mısırlı Memluklardı. (Napolyon'un Piramitleri)
- Monge: Peki ya devrimin neden olduğu ateizmle ilgili ne düşünüyorsunuz? Napolyon: Başarısız olmaya mahkum bir siyasi görüş ve çok büyük bir hatadır. Tanrının var olup olmadığı önemli değildir. Dini ve hatta batıl inançları, özgürlükle ikileme soktuğunuzda insanların aklında din her zaman özgürlükten üstün gelecektir, bu kadar basit. (Napolyon'un Piramitleri)
- Hunlar çocuklarına düşkündüler ve biz, Romalıların çocuklarımıza tarihi ve hitabeti öğrettiğimiz ciddiyetle onlar da çocuklarına biniciliği öğretiyorlardı. Yokluk yaşamın bir parçası olarak kabul ediliyor ve oruçlarla, sudan mahrumiyetle, uzun yüzme seanslarıyla, ateşe dağlanmayla ya da diken batırmayla insanlar zorluklara alıştırılıyordu. (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- Çok fazlasını arzu etmek, kaybetme riskini beraberinde getirir. (Tanrı’nın Kırbacı Atilla)
- İdealizmin çok çabuk tiranlığa ve kurtarıcıların da hızla diktatörlere dönüşebileceğini unutma. (Napolyon'un Piramitleri)
- Tüm Hıristiyan inançları ve sembolleri Mısırlı tanrılardan gelir. Diriliş, ölümden sonra yaşam, bir tanrı tarafından hamile bırakılmak, tanrı-oğul-kutsal ruh, bir insanın hem insan hem de ilahi bir şey olabileceği düşüncesi, kurban, meleklerin kanatları, şeytanın tırnakları ve çatallı kuyruğu bile; bütün bunlar İsanızdan binlerce yıl önceye uzanır. ...Din bir ağaç gibidir. Mısır bu ağacın gövdesidir, diğerleriyse dalları. (Napolyon'un Piramitleri)