Zenda Mahkumu - Anthony Hope Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Zenda Mahkumu kimin eseri? Zenda Mahkumu kitabının yazarı kimdir? Zenda Mahkumu konusu ve anafikri nedir? Zenda Mahkumu kitabı ne anlatıyor? Zenda Mahkumu PDF indirme linki var mı? Zenda Mahkumu kitabının yazarı Anthony Hope kimdir? İşte Zenda Mahkumu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Anthony Hope
Çevirmen: Zuhal İnal
Orijinal Adı: The Prisoner of Zenda (The Ruritania Trilogy #2)
Yayın Evi: Kidega
İSBN: 9786057966018
Sayfa Sayısı: 215
Zenda Mahkumu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Yönetmen Richard Thorpe tarafından beyazperdeye de aktarılan Zenda Mahkumu, on dokuzuncu yüzyıl edebiyatının en özgün yapıtlarından biridir. Kral Namzedine neredeyse tıpatıp benzeyen uzak akrabası Rudolf, taç giyme töreninin olduğu günün sabahında kendisini bir anda Kral Namzedinin yerini almak zorunda bulur. Büyük bir entrikanın içine düşen Rudolf, bir yandan gerçek taht sahibinin hayatını kurtarmaya çalışırken, bir yandan da kendisine ait olan görevi tamamlamaya uğraşmaktadır.
Dönemini hoş bir olay örgüsüyle eleştirmeyi bilen yazar, kahramanının kişiliğinde ideal bir yöneticinin vasıflarını tanımlamaya, akılcılığı, cesareti ve ileri görüşlülüğü büyük bir özveri ile işlemeye çalışmıştır.
''Hope'un gerçekçi yaklaşımı, bir masalı bir destana çevirmiş.''
- Boston Hook Rewiewer
''Geçmişte her alanda iyi kitapların yazıldığının kendi alanında ispatı. Hope, neyi, nerede ve nasıl anlatacağını ustaca kurgulamış ve sonra da oturup layığıyla yazmış.''
- Henry James
''Rudolf vicdanımızın sesi olmaya aday, dürüstlüğün saflık olmadığının güzel bir örneği olmuş.''
- Gertrude Stein
Zenda Mahkumu Alıntıları - Sözleri
- "Başka bir şey duymuyordum; bir aşkın kederinden yanmak dışında hiçbir şey hissetmiyordum."
- "Her zaman oyun oynayamayız. Aşk daima kendi payını alır."
- "Ona olan aşkım öylesine yüce ki, duygularımın içinde onu bulunduğu konumdan indirmeye yetecek en ufak bir ibare yok."
- Aslında, onu tekrar karşımda görmek, lanetlenmiş bir ruhun, cennetin tadına varışı, bekleyen kaçınılmaz kıyametin şekerle tatlandırılmış hali gibiydi.
- "Aslında, onu tekrar karşımda görmek, lanetlenmiş bir ruhun, cennetin tadına varışı, bekleyen kaçınılmaz kıyametin şekerle tatlandırılmış hâli gibiydi."
- Bizler onun oynadığı oyunun sadece birer piyonuyduk; ve piyonların tutkularla bir işi olamazdı.
- Hiçbir şey vermeden her şeye sahip olmaktan gayet memnundu.
- "Bir aşkın kederinden yanmak dışında hiçbir şey hissetmiyordum."
- Böylece birbirinden nefret eden iki insan, halkı aldatmak konusunda, bir noktada uzlaşmış oluyordu.
Zenda Mahkumu İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Rudolf, dürüstlüğün saflık olmadığı öğretisiyle yeniden yüzleştirdiğin için teşekkürler... Ruritanya Krallığında gelişen taht oyunları, entrikalar, aşk, hırs, ihanet, aksiyon ne ararsanız var. :) Kitabın baştan sona çok akıcı olduğunu söylemeliyim. Ve bu kitap ile İngiliz edebiyatı minör klasikler terimini de görmüş oldum. :)) (Sema ₪ ArtEMiS)
Zenda Mahkumu - Anthony Hope: Anthony Hope' un Zenda Mahkumu adlı eseri zevkle okuyabileceğiniz bir eser. Okumayı düşünenlere tavsiye ederim. Romanın konusu, anladığım kadarıyla, değerler ve bu değerlerin sevgi karşısındaki konumu. Kısaca özetlemem gerekirse; Temelinde ahlak bulunan sevgi ahlaksız davranışlara izin vermez. Temelinde belli bir amacı gerçekleştirmeye yönelik istek bulunan sevgi bu amaca aykırı bir yolda yürümeye izin vermez. Flavia ve Rudolf' un birbirlerine duydukları sevginin temelinde erdem bulunduğu için seçim vakti geldiğinde inandıkları değerlere aykırı davranamazlar. Zaten romanda olduğundan başka bir seçim yapsalar, aralarındaki sevgi de temelinden sarsılır ve zaman içinde yok olmaya yüz tutardı. Flavia' nın sevdiği Rudolf; onurunu ve görev bilincini kendi bencil isteklerinden önde tutan bir adam. Rudolf' un sevdiği Flavia; ailesi ve vatanına karşı görevlerini kendi duygularından önde tutan asil bir kadın. İkilinin arasındaki sevginin nedenlerinden bazıları bunlar iken, nasıl olur da bu nedenlere aykırı davranabilirler? https://bilmekiyidir.com/zenda-mahkumu-anthony-hope yazar/i19309 kitap/kitap--317608 (Emrah Özer)
Zenda Mahkumu Yorum: “ZENDA MAHKUMU” Tüm kitap dostlarına merhaba! Bugün bir solukta okuyabileceğiniz, oldukça sürükleyici ve hoş bir kitap önerisiyle geldim. Aslında bu kitap kidegadan yaptığım alışverişte hediye olarak gelmişti. Eğer üst üste ağır eserler okuduysanız arada sizi eğlendirecek ve hiç sıkılmadan bitireceğiniz bir kitap arıyorsanız tam size göre. Gelelim konusuna, kitapta ilk olarak kızıl renk saçlarıyla dikkat çeken, zengin bir İngiliz ailesine mensup, hayatında neredeyse hiçbir işle meşgul olmamış ve çevresi tarafından sürekli eleştirilere maruz kalan Rudolf Rassendyll ile tanışıyoruz. Bu kendinden ödün vermeyen ve başına buyruk kahramanımız Rudolf, bir gün hem evden biraz uzaklaşmak, hem de içten içe merak beslediği Ruritania Krallığı’na gitme isteği üzerine yola çıkar. Yalnız Ruritania’da başına gelmeyen kalmaz. Kralla büyük bir benzerliğe sahip olan Rudolf kral namzedinin zehirlenmesi ve kaçırılması üzerine kendini bir anda kral namzedinin yerinde bulur. Kralın yakın adamları olan Sapt ve Fritz ise artık her konuda Rudolf’a destek olmakta ve kralı kurtarmak için her yolu denemektedirler. Bu kısımdan sonrası kralın hayatını kurtarma planları ve büyük düşman Kara Michael’ le baş etme çalışmalarıyla ilerler. Bu olaylar yaşanırken aralarında güzel de bir dostluk oluşur. Diğer yandan Rudolf’un (aslında gerçek kralla evliliği herkes tarafından beklenen) güzeller güzeli Prenses Flavia’ ya duyduğu aşk ve kaldığı ikilem de kitaba ayrı bir tat katmış. Ben okurken hiç sıkılmadım ve keyif aldım. Umarım sizde beğenirsiniz. Keyifli okumalar. (Gamze Yorulmaz)
Zenda Mahkumu PDF indirme linki var mı?
Anthony Hope - Zenda Mahkumu kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Zenda Mahkumu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Anthony Hope Kimdir?
Anthony Hope (9 Şubat 1863 - 8 Temmuz 1933) olarak bilinen Sir Anthony Hope Hawkins, İngiliz romancı ve oyun yazarıdır. Özellikle macera romanlarında üretken bir yazardı, ancak ağırlıklı olarak sadece iki kitapla hatırlanır: Zenda Tutsağı (The Prisoner of Zenda, 1894) ve devamı Rupert of Hentzau (1898).
Marlborough'da ve Oxford'daki Balliol College'da eğitim gördü, 1887'de avukat oldu. Altıncı romanı Zenda Tutsağı'nın (1894) ve devamı olan Rupert of Hentzau'nun (1898) ani başarısı onu tamamen yazmaya yöneltti. Bu romanlar, İngiliz Rudolph Rassendyll'in efsanevi Ruritania krallığındaki tehlikeli maceralarını anlatıyordu. Hope'un diğer çalışmaları arasında yüksek sosyete sohbetleri The Dolly Dialogues (1894) ve Cecil Rhodes'un kariyerine dayanan The God in the Car (1894) gibi bir dizi roman yer alıyor.
Hope 1918 yılında "şövalye" unvanına layık görüldü ve kaleme aldığı anıları da Memoirs and Notes (1927) adıyla yayımladı.
Anthony Hope Kitapları - Eserleri
- Zenda Mahkumu
- Kara Ok
- Zenda Mahkumları
Anthony Hope Alıntıları - Sözleri
- "Her zaman oyun oynayamayız. Aşk daima kendi payını alır." (Zenda Mahkumu)
- "Bir aşkın kederinden yanmak dışında hiçbir şey hissetmiyordum." (Zenda Mahkumu)
- "Başka bir şey duymuyordum; bir aşkın kederinden yanmak dışında hiçbir şey hissetmiyordum." (Zenda Mahkumu)
- Böylece birbirinden nefret eden iki insan, halkı aldatmak konusunda, bir noktada uzlaşmış oluyordu. (Zenda Mahkumu)
- Hiçbir şey vermeden her şeye sahip olmaktan gayet memnundu. (Zenda Mahkumu)
- bu dünyada kendisine bir yol çizmek isteyen biri işe, önce hangi cehennemde olduğunu bilerek başlamalı. (Zenda Mahkumları)
- Bizler onun oynadığı oyunun sadece birer piyonuyduk; ve piyonların tutkularla bir işi olamazdı. (Zenda Mahkumu)
- "Ona olan aşkım öylesine yüce ki, duygularımın içinde onu bulunduğu konumdan indirmeye yetecek en ufak bir ibare yok." (Zenda Mahkumu)
- Aslında, onu tekrar karşımda görmek, lanetlenmiş bir ruhun, cennetin tadına varışı, bekleyen kaçınılmaz kıyametin şekerle tatlandırılmış hali gibiydi. (Zenda Mahkumu)
- "Aslında, onu tekrar karşımda görmek, lanetlenmiş bir ruhun, cennetin tadına varışı, bekleyen kaçınılmaz kıyametin şekerle tatlandırılmış hâli gibiydi." (Zenda Mahkumu)