Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi - Baltasar Gracian Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi kimin eseri? Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi kitabının yazarı kimdir? Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi konusu ve anafikri nedir? Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi kitabı ne anlatıyor? Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi PDF indirme linki var mı? Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi kitabının yazarı Baltasar Gracian kimdir? İşte Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Baltasar Gracian
Çevirmen: Özlem Küskü
Editör: Özlem Küskü
Derleyen: Özlem Küskü
Yayın Evi: Destek Yayınları
İSBN: 9786053117711
Sayfa Sayısı: 96
Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
“İhtiyatlı suskunluk kutsaldır.”
Aragon Krallığı topraklarında dünyaya gelen, yaşamını teoloji ve felsefe profesörü, vaiz, papaz, yönetici ve yazar olarak sürdüren Baltasar Gracián, insanca yaşamanın incelikleri üzerine ortaya koyduğu düşünceleriyle ölümsüzleşmiştir.
Her şeyin kısa ve öz ifade edilmesi gerektiğini savunan Baltasar kısa ve öz olanın faydasının iki katına çıkacağının altını çizer. Karmaşık, kalabalık, uzun, yoğun ve komplike olan her şey, hayatı daha da zora sokmaktan başka bir işe yaramaz.
“İnsan” olgun, bilge, sağduyulu, muhakeme yeteneği üst düzeyde, gelişmiş zevklere sahip, eylemlerinde tutarlı ve zekidir. Ancak bu insan aynı zamanda kendini her şeyiyle ortaya saçmayan, bazen saklanmasını da bilen ancak bunu ustalıkla yapan bir hayat kumarbazı da olabilmelidir. İhtiyat, insanoğlunun geliştirmesi gereken en değerli düşünce kasıdır.
Başarı, güç, para, aşk... Bütün bunları elde etmek için doğasından vazgeçen insan, kötücülleştikçe aldanmaya sürüklenir. Ahlaksızlığa düşmeden başarılı olmanın çok daha pratik ve işlevsel yolları vardır. Baltasar, Nietzsche ve Schopenhauer gibi dehalara ilham vermiş, rehber alınabilecek eşsiz isimlerden biridir.
Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi Alıntıları - Sözleri
- Gecenin kör vakti elinde fenerle “İnsan arıyorum” diyen Diyojen misali bizler de insanlığımızı arıyoruz.
- “Ah, keşke bakıp saçımıza başımıza çekidüzen verebildiğimiz gibi anlayışımız için de aynalar olsaydı...”
- Kalabalığın kulağına göre ağız olmak sizi sıradan yapar..
- "Bir mahkemede karar veren hakimi ölümsüz kılan şey onun adil olmasıdır. Çünkü zulmetmeden sağlanan adalet insanı gafilce saçılan merhametten daha çok mutlu eder."
- Tanrı insanı sopayla değil zamanla terbiye eder.
- “Seni kaybedenler seni kazanmak için hep geç kaldı.”
Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi İncelemesi - Şahsi Yorumlar
İnsana farklı bakış açısı ve düşünceler katabilecek bir eser. Baltasar Gracian kimdir? Kimlere öncülük etmiştir kimlerden etkilenmiştir ve toplumdaki yeri nedir gibi bilgiler yer alıyor kitabın başlarında. Daha sonra düşünce tarzı ve felsefesine yer verilmiş. Günlük hayatta karşımıza çıkan ve çıkabilecek şeylerden yola çıkarak kendinizi kıyas edip kitaptan rehberlik alabilirsiniz. Yaşam tavsiyeleri verebilecek kıvamda yazılmış iyi bir kaynaklık ediyor aslında kitap insana. Açık ve net cümlelerle yazılmış sadece bir çeviri hakim. Bu kitabın çoğunluğunu denize karşı okudum okurken daha bir etkili oldu. (Fatmanur Zeybek)
Yazar keşiş, papaz, yazar, yönetici ve felsefe profesörü sıfatlarına sahip. Çok yönlü bir insan olması, özellikle de felsefeyi sevmesi benim çok hoşuma gitti. Başta papaz falan yazınca acaba saçmaladı mi diye düşünmedim değil. Kitaba ilk başlamamla beraber anladım ki bu adam kendisini geliştirmiş. Uzun uzun okumuş araştırmış. Google'da bir cok sözüne baktım ve çok isabetli sözleri var Gracian'in... Sanırım bu setin hepsine aşık olacağım daha 35 kitap var... Bu adam çok derin bi insan.. Beni çok etkiledi. Keşke ben de bu kadar derinlik sahibi olabilsem.Cok mantıksal yaklaşımları var. Sizi hayata hazırlayan bir çok görüşü var. Bu kitabı bir felsefe kitabından ziyade. Nasıl davranmam gerekir, tarzında bir kişisel gelişim kitabı olarak gördüm. *En sevdiğim nasihatlerinden birisi " kendini insanlara karşı fazla açma" oldu. Yani bir insan kendini ortaya fazla dokerse herkes ondan bıkar. Bazen ortadan kaybolmak gerek. * Ayrıca seni üzen birisine karşı merhametli olmayı bırak. Çünkü o bunu hak etse seni uzmezdi. *Çalışkanlığa ve üretmeye çok önem veriyor. Superdi. Keyifli okumalar :) (Fatma Tulumcu)
Bu zor zamanlarda, bazılarının insan kalmaları için kitap yazılmış. Muhakak okunması gereken kendimize ders çıkarabileceğiniz konulara parmak basıyor. Herkese iyi okumalar ️ (Kübra Çiftci)
Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi PDF indirme linki var mı?
Baltasar Gracian - Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Baltasar Gracian Kimdir?
Baltasar Gracian Kitapları - Eserleri
- Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi
- Akıllı Yaşama Sanatı
- Kahramanların Cep Aynası
- Dünyevi Bilgelik Sanatı
- How to Use Your Enemies
Baltasar Gracian Alıntıları - Sözleri
- . Nezaket ve onurun şu avantajı vardır: Onları hiçbir şey kaybetmeden başkalarına bahşederiz. ... (Dünyevi Bilgelik Sanatı)
- “Düşüncelerinizi çok açık seçik dile getirmeyin. Çoğu insan anladığı şeyleri küçümser, anlamadıklarına saygı duyar.”:::!!! (Kahramanların Cep Aynası)
- “Hoş bir geri adım cesur bir saldırı kadar şanlıdır.”:::!!! (Kahramanların Cep Aynası)
- . Akıllı insanlar genelikle sabırsızdır çünkü insanın bilgisi artıkça ahmaklara karşı sabırsızlığı çoğalır. . (Akıllı Yaşama Sanatı)
- . Kendi çıkarınız için başkasının batmasına izin vermeyin. . (Akıllı Yaşama Sanatı)
- “Gamze bir kusurdur ama insana güzellik katar.” (Kahramanların Cep Aynası)
- . Kim kötü konuşursa daha kötüsünü işitir. . (Akıllı Yaşama Sanatı)
- “Seni kaybedenler seni kazanmak için hep geç kaldı.” (Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi)
- "Bugünlerde felsefeye pek itibar edilmiyor; fakat o hâlâ, bilge insanların en temel meselesidir. Düşünme sanatı eski ününü kaybetti. Seneca onu Roma’ya tanıttı, felsefe bu yüzden birkaç kez mahkemelik de oldu, fakat şu anda oralarda esamisi bile okunmuyor. Yine de dalaverenin keşfi, her zaman düşünen bir beynin gerçek gıdası, erdemli bir ruhun gerçek zevki olarak kabul edildi." (Akıllı Yaşama Sanatı)
- Umut büyük bir gerçek yanıltıcısıdır. (Dünyevi Bilgelik Sanatı)
- . Dil vahşi bir hayvandır ve bir kez gevşediğinde kafesine geri dönmek zordur. ... (Dünyevi Bilgelik Sanatı)
- . Bir arkadaşı nasıl tutacağını bilmek, yeni bir arkadaş edinmekten daha önemlidir. ... (Dünyevi Bilgelik Sanatı)
- Cesur hevesler asla basit taklitlere yenik düşmezler. (Kahramanların Cep Aynası)
- Espri yapmaya her zaman hazır olan insanlar, ciddi şeyler için asla hazır olamazlar. İnsanların hiçbir zaman inanmadıkları yalancılara benzerler. Yalancıların her söylediğinin yalan olmasının beklendiği gibi, bunların her lafının altında da bir espri aranır. ...Birçok kişi esprili olmanın keyfini çıkarır, fakat bunun bedelini mantıklı olmanın getireceği primi kaybederek öder. Espriye çok az vakit ayrılır, fakat ciddiyet geri kalan bütün zamanı alır. (Akıllı Yaşama Sanatı)
- . Cahiller kendilerini bilmedikleri için, eksiklerini asla bilemezler. Bazıları zaten öyle olduklarına inanmasalardı bilge olurdu. ... (Dünyevi Bilgelik Sanatı)
- Kalabalığın kulağına göre ağız olmak sizi sıradan yapar.. (Zor Zamanlar İçin İnsan Kalma Rehberi)
- “Bir insan öğrendikçe çoğalıyorsa, uğraşlardan en asili öğrenmektir.”:::!!! (Kahramanların Cep Aynası)
- "Bugünlerde insan ilişkilerinde beklenmeyen uçurumlarla karşılaşmak mümkün olduğu için, her adımı dikkatle atmak gerekir." (Akıllı Yaşama Sanatı)
- “İtibar cam kadar kolay kırılır. Onu mütevazılıktan yapılmış bezlerle sarmalayıp kuytu köşelere saklayın.”:::!!! (Kahramanların Cep Aynası)
- . Aptalların daha sonra yaptığını akıllılar daha erken yapar. Her ikisi de aynı şeyi yapar; farklı olan tek şey ne zaman olduğudur. ... (Dünyevi Bilgelik Sanatı)