Osman Hamdi Bey'in "Bursa Ulu Cami Önü" tablosu ne kadara satıldı? Yeni sahibi kim? Tablonun hikayesi ne?

KÜLTÜR SANAT

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen açık artırmada Türk ressam Osman Hamdi Bey'in Bursa Ulu Camii Önü isimli yağlı boya tablosu Türkiye'de madencilik işletmesi bulunan bir kişiye 571 bin 500 euro (20 milyon 736 bin 580 lira) bedelle satıldı.

Osman Hamdi Bey'in 1879 tarihli "Bursa Ulu Cami Önü" adlı tablosu Paris'te düzenlenen açık artırmayla rekor fiyata satıldı.

Türk sanat tarihinin en önemli eserlerinden biri olan 'Kaplumbağa Terbiyecisi'nin sahibi Osman Hamdi Bey'in 1879 tarihli "Bursa Ulu Cami Önü" adlı tablosu Paris'te düzenlenen açık artırmayla satıldı. Paris'teki Drouot Müzayede Evi'nde açık artırmaya çıkarılan tablo, rekor fiyata alıcı buldu.

YENİ SAHİBİ TÜRKİYE'DEN!

Türkiye'de madencilik şirketi bulunan bir kişi tarafından telefon görüşmesi üzerinden satın alındığı açıklanan tablonun 571 bin 500 Euro'ya alıcı bulduğu öğrenildi. Osman Hamdi Bey’in yağlıboyadan 60x42 santimetre ebadındaki eseri sanatçının özgün tarzının en önemli örneklerinden biri olarak görülüyor.

Bursa Ulu Camii Önü tablosunun hikayesi nedir?

Genellikle Osmanlı mimari yapılarını resmeden Osman Hamdi Bey Bursa Ulu Camii Önü isimli eserinde kapıda duran bir din adamını tasvir ettiği düşünülüyor. Eser 1879 yılına ait izler barındırırken yağlı boya bir çalışma olarak tanınır.