Mardin’de 24 Aralık 2025 Tarihli Planlı Elektrik Kesintileri

MARDİN

Mardin Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü web sitesinde yer alan bilgilerine  göre, 24 Aralık 2025 tarihinde Mardin’in birçok ilçesinde planlı elektrik kesintileri gerçekleştirilecektir.

Kesintiler, bakım, onarım ve yatırım çalışmaları kapsamında yapılacak olup, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önceden bilgilendirme yapılmıştır.

 

İŞTE Mardin'de Kesinti Yapılacak İlçeler ve Bölgeler:

Yeşilli

Bahçebaşı mahallesinde 09:00 - 15:10 saatleri arasında 47TR-09313 kodlu trafoda 2. seviye kapsamındaki AG hat bakımı yapılacaktır.

Ayrıca Üçkavak, Kaynakkaya, Alıçlı, Beşikkaya, Kayabali, Kocakuyu, Kayadere, İkipınar, Salihköy, Anittepe, Göllü, Kayaüstü, Öztaş, Ovabaşı, Duygulu, Kayagöze, Ünsallı, Taşlıca, Çimenlik, Çatalyurt, Tokdere, Güzelağaç, Kömürlü, Yaylatepe, Tekkuyu, Çalışan, İkitepe, Harmankaya, Tavuklu, Pınarcık, Mutluca, Işıkdere, Topağaç, Çayıralanı, Havuzbaşı, Yeni, Cumhuriyet, Kocasirt, Taşgedik, Şafak, Şenköy, Sivritepe ve Uzunköy bölgelerinde 09:30 - 17:00 saatleri arasında Fider-16 Ömerli enerji nakil hattında bakım ve onarım çalışmaları yapılacaktır.

 

Ömerli

Kömürlü köyünde 09:00 - 17:00 saatleri arasında 3. seviye bakım çalışmaları kapsamında hat bakımı ve direk dikimi yapılacaktır.
Duygulu, Taşlıca, Harmankaya, Kömürlü, Kayagöze ve Ovabaşı bölgelerinde 09:00 - 16:00 saatleri arasında OSOS çalışması kapsamında elektrik kesintisi yaşanacaktır.
Alıçlı, Salihköy, Anittepe, Mutluca, Üçkavak, Şafak, Cumhuriyet, Güzelağaç, Tokdere, Yaylatepe ve Topağaç bölgelerinde 09:30 - 17:30 saatleri arasında 3. seviye bakım çalışmaları kapsamında hat bakımı ve direk dikimi yapılacaktır.

 

Midyat (Estel)

Anıtlı, Bağlarbaşı, Narlı, Başyurt, Barıştepe, Bardakçı, İzbirak, Yeşilöz, Bethkustan, Hanlar, Ortaca, Altıntaş, Danışman, Doğanyazı, Gülveren, İkizdere, Dolunay, Adaklı, Yuvalı, Beğendi ve Tanyeri bölgelerinde 09:00 - 18:00 saatleri arasında 3. seviye bakım çalışmaları kapsamında OG hat altında direk dikimi ve bakım çalışmaları yapılacaktır.
Yunus Emre, Bahçelievler, Sanayi, Ortaçarşı, Ulucami, Seyitler, Gölcük, Bağlar, Cumhuriyet ve Işıklar bölgelerinde 01:00 - 08:00 saatleri arasında 1. ve 2. seviye bakım çalışmaları kapsamında güvenlik amaçlı planlı kesinti uygulanacaktır.

 

Kızıltepe

Kocalar, Turgut Özal, Aşağıazıklı bölgelerinde 09:00 - 17:00 saatleri arasında hat altına direk dikim çalışması nedeniyle elektrik kesintisi yapılacaktır.
Küçükayrık, Büyükayrık ve Yayıklı bölgelerinde 09:00 - 17:00 saatleri arasında OSOS kapsamında elektrik kesintisi yaşanacaktır.

 

Derik

Kovalı, Ortaca ve Ambarlı bölgelerinde 09:00 - 17:00 saatleri arasında 3. seviye bakım işleri kapsamında pano ve ayırıcı değişimi yapılacaktır.

 

 

Artuklu

Yüce, Yayla, Savurkapi, Yalım, Kabala ve Kayacan bölgelerinde 09:00 - 17:00 saatleri arasında 3. seviye bakım işleri kapsamında abone aktarımı, iletken çekimi ve hat bağlantıları yapılacaktır.
Ayrıca 13:15 - 17:00 saatleri arasında Marsu birimine ait su pompası için müşterek direkte hat bağlantıları yapılacak, güvenlik amaçlı Ninova kökten Erdoba çıkışı kesilecektir.

Vatandaşlara Öneriler:

Planlı elektrik kesintileri nedeniyle mağduriyet yaşamamak için gerekli önlemlerin alınması, elektrikli cihazların kesinti saatlerine göre kullanılması önerilmektedir. Kesintilerin belirtilen saatler arasında yapılacağı ve çalışmaların tamamlanmasının ardından elektrik hizmetinin normale döneceği bildirilmektedir.

Daha detaylı bilgi ve güncel duyurular için Mardin Dicle Elektrik’in resmi web sitesi ve iletişim kanalları takip edebilirsiniz.