Barboy nedir, ne iş yapar? Barboy olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

MESLEK REHBERİ

Barboy nasıl olunur? 2022 Barboy maaşı ne kadar? Barboy olmanın şartları nelerdir? Barboy görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Barboy olmak için ne yapılmalı? Barboy sınavı var mı? İşte Barboy için merak ettiğiniz bütün detaylar...

Barboy Nasıl Olur? Barboy maaşları ne kadar? Barboy görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Barboy nasıl olunur? Barboy olmak için gerek şartlar nelerdir? Barboy mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Barboy nedir, kime denir?

Barboy; kafe, otel, restoran, pub gibi mekanların bar bölümünde barmene yardımcı olarak gün içindeki işleyişi kolaylaştıran kişidir. İçeceklerin hazırlanması için barmene malzeme tedarik eder, masalara servis yapar, bardakları toplar, bulaşıkla ilgilenir, deponun düzeninden sorumludur. Barmen veya barmaid, müşterilerle ilgilenip ürünleri hazırlarken, barboy da işleyişin devam edebilmesi için rutin işleri yapmaya devam eder. Bunların yanı sıra müşteriyle birebir iletişim kurması gerektiği durumlarda iyi bir görüntü sergileyerek, markayı temsil eder.

Barboy ne iş yapar? Görevleri nedir?

Barboy, bir barın düzeni için en az barmen kadar gereklidir. Genel olarak ayakta çalıştığı için işler sırasında daima enerjik kalabilmesi oldukça önemlidir. Enerjisi tükendiği noktada bile güler yüzlü olması beklenir. Barboy'un görevleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Barın temizlik ve düzenini sağlamak,
  • Masalardaki boş bardakları toplamak, yeniden kullanılması için hazırlamak,
  • Alkollü ve alkolsüz içeceklerde eksikleri takip etmek, gerektiği durumda tamamlamak,
  • Yeni gelen ürünleri depoya yerleştirmek,
  • Kokteyl hazırlanırken limon kesmek, çalkalamak gibi hafif işleri üstlenmek.

Barboy Olmak İçin Gerekenler

Barboy olacak kişilerde çok fazla tecrübe aranmaz. Enerjik, güler yüzlü, öğrenmeye hevesli herkes barboy olarak çalışmaya başlayabilir. Barboylar, çalışma esnasında beraber çalıştıkları barmenleri dikkatle izleyerek barmenliği öğrenebilir, daha yüksek bir gelir kazanabilecekleri bu mesleğe yükselebilir.

Barboy olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

Barboy olabilmek için özel bir eğitim gerekmez. Barboyluk, bir nevi barmen çıraklığı olarak görülebilir. Barda çalışan bu kişiler çalışma süreleri boyunca bu mekanların işleyişlerini de yakından takip ederek kendilerini geliştirebilirler. Barmenlik ve miksoloji sertifika programına da devam ederek bu sürecin sonunda “usta” olarak nitelendirilebilecek barmenliğe ya da mekân işletmeciliğine geçiş yapabilirler.

Barboy maaşları ne kadar?

Barboy mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Barboy maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Barboy maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Barboy maaşları farklılık arz etmektedir. Barboy maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 4.580 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Barboy ortalamasına göre Barboy maaşı yaklaşık 4.270 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.