Beton Santral Operatörü nedir, ne iş yapar? Beton Santral Operatörü olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?
Beton Santral Operatörü nasıl olunur? 2022 Beton Santral Operatörü maaşı ne kadar? Beton Santral Operatörü olmanın şartları nelerdir? Beton Santral Operatörü görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Beton Santral Operatörü olmak için ne yapılmalı? Beton Santral Operatörü sınavı var mı? İşte Beton Santral Operatörü için merak ettiğiniz bütün detaylar...
Beton Santral Operatörü Nasıl Olur? Beton Santral Operatörü maaşları ne kadar? Beton Santral Operatörü görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Beton Santral Operatörü nasıl olunur? Beton Santral Operatörü olmak için gerek şartlar nelerdir? Beton Santral Operatörü mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.
Beton Santral Operatörü nedir, kime denir?
Belirlenen süre içerisinde beton santralinde bulunan sistemleri kullanarak üretim planına uygun biçimde süreci kontrol eden meslek profesyoneline beton santral operatörü denir. Beton santral operatörü aynı zamanda üretim kalitesini de kontrol eder. Beton santral operatörü, santralin belli aralıklarla bakımını ve küçük arızaların onarımını yapar. Beton partileri kırıldıktan sonra ürünün müşterinin ihtiyacına cevap verecek durumda olup olmadığını da kontrol eder. Bunların hazırlanmasında personelle uyum içinde çalışır.
Beton Santral Operatörü ne iş yapar? Görevleri nedir?
Beton santral operatörü, elinde bulunan plan dahilinde her bir betonun üretilmesine yardımcı olur. Betonun hazırlanmasından müşteriye transfer edilme sürecine kadar pek çok görevi yerine getiren beton santral operatörünün şu görevleri bulunur:
- Santrali beton üretimi için hazır hale getirmek,
- Zaman zaman santralin bakımını yapmak,
- Otomasyon sisteminden mekanik sistemlere ve su sistemlerine kadar üretim esnasında kullanılan her bir teçhizatı kontrol etmek,
- Mekanik aksamları yağlayarak beton üretimi için uygun koşulları sağlamak,
- Betonun ham maddesini üretim için kantara yükleyerek kantarın ayarını doğru bir biçimde yapmak,
- Beton malzemelerini karıştırıcıya koyduktan sonra parametreleri dikkatlice takip etmek,
- Betonun mikserde kalma süresi bittiğinde mikseri devre dışı bırakmak,
- Beton hazırlama işlemi tamamlandıktan sonra mikserin içerisini temizlemek, bakımlarını yapmak.
Beton Santrali Operatörü olma şartları nedir?
Beton santrali operatörü olmak istiyorsanız, en az ilkokul mezunu olmanız gerekir. Kurslar, Milli Eğitim Bakanlığı denetimindeki özel kurumlar tarafından verilir. Eğitime katılmak isteyenlerin 19 yaşından da gün alması istenir. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara MEB onaylı beton santrali operatörü sertifikası verilir.
Beton Santrali Operatörü olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?
Sertifika programı dahilinde kursiyerlere Beton Santralini Durdurma, Beton Üretim Teknikleri, Santralde Kullanılan Makineler, Makinelerin Bakım ve Onarımı, Mikserin Ayarlanması, Mekanik Sistemler, Kantar Ayarı, Arıza Tespit Yöntemleri gibi eğitimler verilir. Kursiyer, eğitim sonunda mekanik sistemlerden kontrol sistemlerine kadar pek çok konuda bilgi sahibi olur.
Beton Santral Operatörü maaşları ne kadar?
Beton Santral Operatörü mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Beton Santral Operatörü maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Beton Santral Operatörü maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Beton Santral Operatörü maaşları farklılık arz etmektedir. Beton Santral Operatörü maaşı en düşük 4.270 TL, en yüksek 10.690 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Beton Santral Operatörü ortalamasına göre Beton Santral Operatörü maaşı yaklaşık 6.730 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.