Biyomedikal Cihaz Teknikeri nedir, ne iş yapar? Biyomedikal Cihaz Teknikeri olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?
Biyomedikal Cihaz Teknikeri nasıl olunur? 2022 Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşı ne kadar? Biyomedikal Cihaz Teknikeri olmanın şartları nelerdir? Biyomedikal Cihaz Teknikeri görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Biyomedikal Cihaz Teknikeri olmak için ne yapılmalı? Biyomedikal Cihaz Teknikeri sınavı var mı? İşte Biyomedikal Cihaz Teknikeri için merak ettiğiniz bütün detaylar...
Biyomedikal Cihaz Teknikeri Nasıl Olur? Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşları ne kadar? Biyomedikal Cihaz Teknikeri görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Biyomedikal Cihaz Teknikeri nasıl olunur? Biyomedikal Cihaz Teknikeri olmak için gerek şartlar nelerdir? Biyomedikal Cihaz Teknikeri mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.
Biyomedikal Cihaz Teknikeri nedir, kime denir?
Biyomedikal cihaz teknikeri; hastanelerde kullanılan, ultrason cihazı, hasta monitörü ve elektrikli tekerlekli sandalye gibi tıbbi cihazların, bakım ve onarımını yapmakla sorumludur. Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atılmaktadır.
Biyomedikal Cihaz Teknikeri ne iş yapar? Görevleri nedir?
- Sağlık kuruluşlarında kullanılan, elektronik, elektromekanik ve hidrolik ekipman kontrolünü sağlamak ve arızaları gidermek,
- Sağlık kuruluşunda kullanılması önerilen biyomedikal ekipmanı değerlendirmek,
- Testler yaparak yeni biyomedikal ekipmanı onaylamak,
- Biyomedikal ekipmanı kalibre etmek ve test etmek suretiyle yeni biyomedikal ekipmanı kurmak,
- Makine-hasta etkileşimini inceleyerek biyomedikal ekipman performansını geliştirmek,
- Verileri analiz ederek biyomedikal raporlar hazırlamak ve ilgili birimlere sunmak,
- Ekipman bakım, onarım veya güncellemeleri ile ilgili kayıtları tutmak,
- Diğer sağlık hizmeti personelini ekipman kullanım ve bakımı konusunda bilgilendirmek,
- Stokları kontrol ederek biyomedikal ekipman ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak,
- Güvenlik testleri yaparak güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmak,
- Eğitimlere katılarak mesleki bilgiyi güncel tutmak.
Biyomedikal Cihaz Teknikeri olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?
Biyomedikal cihaz teknikeri olmak için, Meslek Yüksekokullarının iki yıllık eğitim veren Biyomedikal Cihaz Teknolojisi önlisans programlarından mezun olma şartı bulunmaktadır.
Biyomedikal Cihaz Teknikerinde Olması Gereken Özellikler
Tıbbi ekipmanın kontrollerinin yapılmasından sorumlu olan biyomedikal cihaz teknikerinin öncelikli olarak yüksek konsantrasyon sahibi olması ve detay odaklı çalışması beklenir. İşverenlerin biyomedikal cihaz teknikerinde aradığı diğer nitelikler şunlardır;
- Hassas cihazları kullanabilecek el - göz koordinasyonuna sahip olmak,
- Teknik problemler ve makine kullanım yöntemlerini basit bir dille ifade edebilecek sözlü iletişim yeteneği göstermek,
- Ekip çalışmasına uyum sağlamak,
- Laboratuvar gibi kapalı mekanlarda uzun süre çalışabilecek fiziki yeterliliğe sahip olmak,
- Kendisine tayin edilen görevi son teslim tarihine uygun şekilde tamamlamak,
- Erkek adaylar için, askeri yükümlülüğü bulunmamak.
Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşları ne kadar?
Biyomedikal Cihaz Teknikeri mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşları farklılık arz etmektedir. Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 9.240 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Biyomedikal Cihaz Teknikeri ortalamasına göre Biyomedikal Cihaz Teknikeri maaşı yaklaşık 5.380 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.