Açıköğretim Fakültesi Nedir, Nasıl Girilir? Açık öğretim Kaydı? Açık öğretim giriş? Açık Öğretim kayıtlar başladı mı?
Açık öğretim; düzenli ve fiziki olarak okula gitmeden derslere, kitaplar ve online eğitimler ile evden çalışıp belirli aralıkla sınava girilerek tamamlanan eğitim biçimidir.
Dersleri istediğiniz zaman ve yerde alabilirsiniz. Bu sistem, tüm öğrencilere eşit fırsatlar sunar ve okula gidemeyen kişilere eğitim imkanı sağlar. Bölgesel, coğrafi veya fiziksel engeli olan öğrenciler için büyük avantajlar sunar. Hem çalışan hem de öğrenim görenler bu şekilde eğitim alabilirler. Herkes bilgiye eşit erişim sağlar ve herkes kendi öğrenme hızına uygun dersleri alabilir.
Ayrıca, yüz yüze eğitimdeki barınma, ulaşım ve beslenme gibi masraflar ortadan kalkar, zaman ve mekan tasarrufu sağlanır.
Açık Öğretim Sistemi Nasıl İşler?
1982 yılından beri uygulanan bu hizmetle öğrenciler açık öğretim fakültesine kaydolur. Sadece sınavlara girip başarılı olmaları halinde mezun olabilirler. Fiziksel dersler yapılmaz, iletişim araçları ve internet üzerinden video dersler verilir. TRT Okul ve online platformlarda dersler yapılmaktadır.
Bu imkandan sadece Türkiye vatandaşları değil, aynı zamanda KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa'da yaşayan Türkler de yararlanabilirler. AÖF büroları aracılığıyla her ilde bulunan öğrenciler başvuruda bulunabilir ve kendi illerinde sınavlara girebilirler. Vize, final ve bütünleme sınavlarına katılım gösteren öğrenciler, kredilerini tamamlayarak bir sonraki döneme geçebilirler.
AÖF'deki bölümler, örgün eğitimde sunulan eğitimle aynı kalitede bir eğitim sunar. Mezun olduktan sonra, aynı imkanlara sahip olunabilir.
Kimler Açık Öğretim Okuyabilir?
Açık öğretim fakültesine girmek için ilk adım üniversite sınavına girmektir. Barajı aşan herkes AÖF'de okuyabilir. Üniversite mezunu olanlar da ikinci üniversite olarak AÖF'de okuyabilirler. İkinci üniversite okuyacaklar için üniversite sınavına girmek gerekmez, kayıt zamanı geldiğinde doğrudan kayıt yapılabilir. Aynı alanda olmamak şartıyla hem örgün hem de açık öğretime devam etmek mümkündür.