223 çocuk ve torun sahibi olan Gemra Nine hayatını kaybetti
Geride 223 kişiyi bırakarak 115 yaşında vefat etti
Mardin'in en yaşlı insanı 115 yaşında hayatını kaybetti.
Kesin doğum tarihi bilinmemekle birlikte aile yaşlılarının anlatımına göre 1912 tarihinde doğan Gemra Kurt, yaşlılığa bağlı vücut yetmezliğinde tedavi gördüğü Kızıltepe Devlet Hastanesinde vefat etti.
Kendi kanından 223 kişiyi geride bırakan 115 yaşındaki Gemra Kurt 27 yıl önce eşi Hacı Halef Kurt'u kaybetmişti.
36 yaşındaki torunu Ubeyd Kurt, "Gerçek yaşını tam olarak bilmiyoruz. Büyüklerimizin anlatımına göre Osmanlı vatandaşı olarak 1912 yılında doğdu. Cumhuriyet döneminde uzun süre kayıtsız kaldıktan sonra 1920 doğumlu olarak kaydedilir. Ancak ninemin gerçek yaşı 115 ile 120 arasında olduğu açık."dedi.
Gemra Kurt vefat ettiğinde 4'ü kız olmak üzere 8 çocuk, 32 torun, 106 torun çocuğu, 60 torunlarının torununu ve 17'de torunlarının torununun çocuğu olmak üzere toplam 223 kişiyi geride bırakarak vefat etti.
Kızıltepe'de defnedilen asırlık Gemra Nineye biz de Allah'tan rahmet diliyor ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.