tatlidede

1100 TL sosyal yardım alanlar tekrar alacak mı 2021

1000 TL pandemi sosyal yardımı alanlar tekrar alabilir mi 2021? Sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Koronavirüs salgını sürecinde 1. ve 2. faz şeklinde vatandaşlara verilen yardım parası için gözler 3. faza çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi ailelere verilen 1000 liralık nakdi yardımın 1100 TL çıkartıldığını açıklamıştı. Sosyal yardımdan daha önce yararlanan vatandaşlar, tekrar ödeme alıp alamayacağı merak ediliyor. İşte, 1000 TL yardım alanlar tekrar alacak mı 2021? Tam kapanma yardım parası ne zaman yatacak? İşte başvuru sonuçları...
  • 16.05.2021 15:15
1100 TL sosyal yardım alanlar tekrar alacak mı 2021

Koronavirüs salgını sürecinde vatandaşlara ödenen pandemi sosyal yardım destek başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Son duyuruya göre, bin liralık ödeme bin 100 lira yükseldi. Daha önce ödeme alanlar ise tekrar başvuru yapıp yapamacağını merak ediyor. Peki, 1000 TL sosyal yardım alanlar tekrar alabilecek mi? 1100 TL e-Devlet yardım başvurusu nasıl yapılır, kimler alacak? İşte detaylar...

1100 TL E-DEVLET YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, KİMLER ALACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak amacıyla "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" adı altında yeni bir yardım programını başlattıklarını belirtti.

Yargıtay'dan Fazla Mesai ve Kıdem Tazminatı İle İlgili Örnek Teşkil Eden Karar

İşte başvuruya dair bilgiler;

Söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik, başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını aktaran Yanık, şunları kaydetti:

"Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz."

E-DEVLET PANDEMİ SOSYAL YARDIMI İÇİN TIKLAYINIZ

1100 TL SOSYAL YARDIM ALANLAR TEKRAR ALABİLECEK Mİ?

Aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarının da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacağını bildiren Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumunun, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden kontrol edilebileceğini anımsattı.

1100 TL 'Tam Kapanma' Yardım Başvuru Şartları Neler? Ne Zaman Ödenecek? e-Devlet Başvuru Formu Doldur ve Sorgulama

SYDV'LERE 183 MİLYON LİRA İLAVE KAYNAK AKTARILACAK

Öte yandan Bakanlık tarafından destek ödemelerinin, daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağı ifade edildi.

Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek.

Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek olunan diğer hanelere desteğin devamı için ayrıca 183 milyon lira ilave kaynak aktarımında bulunacak.

1000 TL Sosyal Yardım ve Pandemi Destek Başvuru Sonuçları Sorgulama 2021

KİMLER BAŞVURACAK?

Düzenli geliri olmayanlar, günlük yevmiye ile çalışan işsizler, her haneden bir kişi.

KYK yattı mı? KYK ne zaman yatacak? Mayıs ayı KYK kredi burs neden yatmadı?
6 Mayıs A101 aktüel ürünler kataloğu! A101 aktüel katalog bu hafta neler var?
Bayram ettiren kredi müjdesi! 15-25 bin TL hesaplarda! Geri ödeme ise 3 ay sonra...

KİMLER ALAMAYACAK?

Kamu işçileri, memurlar, emekliler, kısa çalışma, işsizlik maaşı gibi desteklerden yararlananlar, daha önce destekten yararlananlar.

Ciro kaybı desteği (2000 TL devlet desteği) başvuru nasıl yapılır? e-Devlet Ciro kaybı desteği ne kadar, kimlere verilir?

Yorumlar

Image
Songül Aksu
02.07.2021 / 09:59

Bende maddi manevi destek bekliyorum

Image
Muhsin
17.05.2021 / 13:46

Engellire hic bir para yardimi yapilmuyor maaslar az 609 aliyorum oda ilaclara gidiyor adalet yok

Yorum Yaz