tatlidede

2021 LGS Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi Taban puanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı! LGS Lise taban puanları 2021 açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) gelen son dakika haberiyle LGS sınav sonuçları erişime açılırken gözler sabah saatlerinden itibaren 2021 lise taban puanları ile ilgili detaylara çevrildi. Adaylar liselere geçiş sistemi kapsamında katılım sağladıkları sınav puanını öğrenirken tercihler için nefesini tuttu. Adaylar şimdi ise okulların açıkladığı yüzdelik dilim, kontenjanlara göre işlemlerini tamamlayacaklar. Bu kapsamda “MEB 2021 LGS Lise taban puanları açıklandı mı, 2021 LGS Anadolu, İmam Hatip, Fen liseleri için lise Taban puanları ve yüzdelik dilimleri ne zaman açıklanacak?” soruları yanıt aramaya başladı. İşte Lise taban puanları, yüzdelik dilimleri, kontenjanları ve tercih dönemine ait tüm detaylar…
  • 05.06.2022 14:30
2021 LGS Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi Taban puanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı! LGS Lise taban puanları 2021 açıklandı mı?

LGS Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi Taban puanları ve yüzdelik dilimleri şimdiden milyonlarca adayın gündemindeki yerini aldı.

Gözler bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelecek olan açıklamaya çevrilirken veliler "2021 LGS Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi Taban puanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı mı, Lise taban puanları ne zaman açıklanacak?" şeklindeki sorular da yanıt aramaya başladı.

Tercih dönemiyle beraber MEB okulların puan, kontenjan ve yüzdelik dilimlerini öğrencilerle paylaşacak. İşte LGS tercihleri ve lise taban puanları hakkında tüm detaylar...

2021 YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE ÖĞRENCİ ALAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

2021 YEREL YERLEŞTİRME TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

LİSELER KAÇ PUANLA ALIYOR?

En iyi okullara girmek için adayların birbiriyle yarıştığı LGS'de yüzdelik dilim büyük bir yer tutuyor.

Adayların puanları kadar hangi yüzdelik dilim içinde yer aldıkları de önem teşkil ediyor.

Buna göre, 0,03 yüzdelik dilimdeki bir öğrenci ülkenin en iyi okullarında eğitim görme hakkına sahip oluyor.

Tüm anadolu liseleri taban puan ile birlikte en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlerini de açıklıyor.

YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Yüzdelik dilim, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sonuçlarına göre değerlendirme kriterleri arasında önemli bir yer tutmaktadır.

Yüzdelik dilim, öğrencinin ülke genelinde ya da bulunduğu şehirde kaçıncı sırada olduğunun yüzde olarak ifade edilmesidir.

Örneğin, 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği bir sınavda 104 binlik bir sıralamaya sahip olan öğrenci ülke genelinde yüzde 8'lik dilimde yer almaktadır.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

LGS tercihlerinin başlangıç tarihi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi.

LGS sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanacağı duyuruldu.

Tercihlerin Temmuz ayı içinde yapılması bekleniyor.

LGS tercih tarihleri MEB açıklamalarının ardından haberimizde yer alacak.

LGS TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları açıklandı. Lise taban puanlarının ise eş zamanlı olarak e okul sistemi üzerinden yayımlanması bekleniyor.

2021 LGS TABAN PUANLARI E-OKUL ÜZERİNDEN BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yaz