tatlidede

2022-MEB Yaz okulu başvuru nasıl yapılır (DYK yaz kursu başvuru yap)? e-kurs yaz okulu öğrenci başvuru kaydı ne zaman sona erecek, yaz okulu ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından bu yıl 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan tüm eğitim gruplarına açılacak yaz okulları için başvuruları devam ediyor. Peki, Yaz okulu 2022 MEB başvuru nasıl yapılır? e kurs yaz okulu başvuru kaydı ne zaman sona erecek? Yaz okulu ne zaman başlıyor? İşte merak edilen ayrıntılar...
  • 17.06.2022 21:14
2022-MEB Yaz okulu başvuru nasıl yapılır (DYK yaz kursu başvuru yap)? e-kurs yaz okulu öğrenci başvuru kaydı ne zaman sona erecek, yaz okulu ne zaman başlıyor?

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı sona erdi.

Koronavirüs nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklığı telafi etmek için bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı, 4 farklı Yaz Okulu açacağını açıkladı.

Temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara, ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden açılacak yaz okullarına başvuruları 15 Haziran’da başladı.

Peki, yaz okulu ne zaman başlıyor, yaz okulu başvurusu nasıl yapılır?

YAZ OKULU 2022 BAŞVURU TARİHLERİ, MEB YAZ OKULU KAYIT NE ZAMAN BİTİYOR?

Başvurular 18 Haziran’a kadar devam edecek.

YAZ OKULU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Haftada 12 saat, toplamda ise 48 saat uygulanacak yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos’ta öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idareleri tarafından belirlenen tarihler arasında açılacak.

YAZ OKULU 2022 MEB BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Yaz okullarında temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara yönelik; ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce dersleri olacak.

Öğrenciler destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları için 15-18 Haziran tarihleri arasında başvuruları e-kurs modülü üzerinden yapabilecek.

Yaz okulu kapsamında açılacak kurslar 4’üncü sınıf, 5-6’ncı sınıf (tek grup), 7-8’inci sınıf (tek grup), 9-10’uncu sınıf (tek grup) 11-12’nci sınıf (tek grup) şeklinde oluşturulan sınıf seviyelerinde oluşturulacak.

SINAV GRUPLARINA ÖZEL KURS

Yaz okullarında tüm kademeler için matematik ve İngilizce dersleri verilecek.

Ancak 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencileri için ayrıca farklı derslerden destekleme kursları da olacak.

Yaz okulları kapsamında 8’inci sınıf öğrencileri için Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil derslerinden kurslar açılacak.

12 ve mezun öğrenciler için açılacak kurslar ise şöyle: “Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, felsefe, psikoloji, sosyoloji, mantık.”

Yorum Yaz