tatlidede

2023 İş Güvenliği Kursu Kayıtları Başladı

2023 iş güvenliği kursu kayıtları başladı. 2023 yılına girmemizle birlikte İş güvenliği uzmanı olmak isteyen adayların heyecanı da zirveye çıktı.
  • 24.01.2023 17:29
2023 İş Güvenliği Kursu Kayıtları Başladı

Şimdiden sınava girmek için kurum arayan adaylar için bu yıl 2013 yılından beri 20 bin kursiyeri sınava hazırlayan İş Güvenliği Eğitim Merkezi Tema Akademi kayıtlarını başlattı ve yeni sınıflar açtı.

Yüz yüze eğitim yanında online eğitim de veren Tema Akademi İş Güvenlik Kursu erken kayıt yapan adaylar için farklı fırsatlar sunuyor. İletişime geçerek kursiyerler bilgi alabilirler.

 

İş Güvenliği Eğitimi

İş güvenliği eğitimi çalışan kişilere ortaya çıkabilecek iş kazalarından nasıl korunacaklarını ve iş güvenliği kurallarını öğretmek, alınacak tedbirler ile ilgili bilinçlendirmek, daha güvenli bir çalışma alanı hedeflemek için oluşturulan temel bir eğitimdir. İş güvenliğinin bir iş ahlakı olarak yer edinmesi aşamasında çalışan kişilerin bilgilerini pekiştirmek ve yetkinlik düzeyini arttırmak amaçlanmaktadır.

İş güvenliği eğitiminin pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar şu şekildedir:

  • Çalışan kişileri can güvenlikleri için çalışma alanlarında nasıl davranması gerektiği ile ilgili bir algı oluşturur.
  • Çalışan kişileri meslek hastalıklarından ve iş kazalarından korumak için proaktif tedbirlerin önemi ile ilgili farkındalık oluşturur.
  • Çalışanların yalnızca kendi sağlığı değil ekip arkadaşlarının da can güvenliği için destek alabileceğinin farkında olmalarını sağlar. Bu da bir iş yerinde çalışanlar arasında sorumluluk duygusunun oluşmasını sağlayacaktır.
  • İşverenlerin daha güvenli ve daha profesyonel bir çalışma alanı oluşturmasını sağlayacaktır.

Hangi Kurumlar İş Güvenliği Eğitimi Veriyor, Fiyatlar Ne Kadar?

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre işveren bünyesinde çalıştırdığı çalışanlara iş güvenliği eğitimi vermek mecburiyetindedir. İşletmeler bu eğitimi kendileri sağlamıyorsa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan eğitim kurumlarından temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldırmalıdırlar.

Çalışanlara verilecek olan iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresi eğitim verilecek kurumun iş yeri tehlike sınıfına göre farklılık gösterir. Yönetmelikte yer alan maddelere göre;

  • Çok tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerinde senede en az bir kez 16 saat temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi,
  • Tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerinde iki senede en az bir kez 12 saat temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi,
  • Az tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerinde üç senede en az bir kez 8 saat temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alması gerekir.

Nasıl Kayıt Olurum?

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi almak için yapmanız gereken ilk şey hangi kurum ile anlaşacağınıza karar vermektir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi hizmeti veren kuruma karar vermek için detaylı bir şekilde araştırma yapmak gereklidir. Alanında uzman olmayan ve yeterli deneyime sahip olmayan bir kurum ile anlaşmanız durumunda pek çok sorun ile karşı karşıya kalmanız çok yüksek bir ihtimaldir.

Anlaşma yapacağınız kuruma karar verdikten sonra iletişim bilgilerinden dilediğiniz zaman ulaşım sağlayabilirsiniz. Size yanınızda bulundurmanız gereken belgeler, gerekli olan evraklar ve diğer detaylar ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi vermektedirler. Bu bilgiler doğrultusunda gerekli dokümanlar ile beraber dilediğiniz kuruma kayıt olabilir ve en kısa süre içerisinde iş sağlığı ve güvenliği sertifikanızı alabilirsiniz.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz