tatlidede
tatlidede

Abdülkadir Selvi kimdir? Abdülkadir Selvi kitapları ve sözleri

Yazar Abdülkadir Selvi hayatı araştırılıyor. Peki Abdülkadir Selvi kimdir? Abdülkadir Selvi aslen nerelidir? Abdülkadir Selvi ne zaman, nerede doğdu? Abdülkadir Selvi hayatta mı? İşte Abdülkadir Selvi hayatı...
  • 24.11.2022 02:00
Abdülkadir Selvi kimdir? Abdülkadir Selvi kitapları ve sözleri
Yazar Abdülkadir Selvi edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Abdülkadir Selvi hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Abdülkadir Selvi hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Abdülkadir Selvi hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1964

Doğum Yeri: Sivas

Abdülkadir Selvi kimdir?

Sivas Yıldızeli’nde doğdu. Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümü’nde tamamlayan Selvi, Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıktan sonra HBB TV’de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı. Bu kanalda “Politika Gündemi” isimli programı hazırlayarak sundu. TGRT’de Ankara Haber Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001 yılından bu yana Yeni Şafak Gazetesi’nde haber müdürü olarak görev yapmakta. Abduülkadir Selvi Erhan Seven ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan “İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına : Alperen” adlı kitabı kaleme aldı. 2011 yılında ise “Ateşten Yıllar : Siyasette Said Nursi Tartışması” adlı kitabını yayınlayan Abdülkadir Selvi, evli ve 3 çocuk babası.

Abdülkadir Selvi Kitapları - Eserleri

  • Ateşten Yıllar
  • İçimizdeki Gladio İle Yüzleşmek
  • Darbeye Geçit Yok

Abdülkadir Selvi Alıntıları - Sözleri

  • İsmet Paşa Meclis'te bir konuşma yaptı. Siz şeriatı hortlatıyorsunuz, irticayı hortlatıyorsunuz, Bediüzzaman'ı gezdirtiyorsunuz" diye. İsmet Paşa'ya yanıt anında geldi. Hem de Menderes'ten. Menderes: "Allah aşkına, paşa, niçin bu kadar dinden, dindarlardan rahatsız oluyor? Öleceğini bilmiyor mu? Şimdiye kadar kendisine ne zararları dokunmuş? Bütün hayatını dine vakfetmiş bir pîr-i faniden ne istiyor? Niçin eziyetten, niçin meşakkat çekmesinden hoşlanıyor? Niye bu kadar dine ve dindarlara karşıdır, anlamıyorum." (Ateşten Yıllar)
  • "İsmet Paşa hastadır. Hastalığının adı da iktidar hastalığıdır." (Ateşten Yıllar)
  • Tahkikat komisyonunun kurulması görüşmeleri sırasında İnönü, millî iradenin yegâne temsilcisi olan Meclis kürsüsüne çıkmış; "Arkadaşlar! Şartlar tamam olduğu zaman milletler için ihtilal meşru bir haktır. Bu yolda devam ederseniz, ben de sizi kurtaramam" demişti. İsmet Paşa'nın konuşması Meclis'i karıştırdı. Darbenin gün saydığı bir ortamda İsmet Paşa'nın sözü bomba gibi patladı. CHP'ye yakın yayın organları, Paşa'nın sözlerini manşete çekti. İnönü'nün damadı gazeteci Metin Toker, "İsmet Paşa herkesin anlayacağı şekilde, ülkeyi başka türlü kurtarmak isteyen, ama tekrar demokrasiye dönmeyi de amaç edinmiş kuvvetlere yeşil ışık yakmasa bile, sarı ışığı yakmış oldu" diyordu. Işığın sarısı kırmızısı kalmamıştı artık. İsmet Paşa Meclis kürsüsünden ihtilale yeşil ışık yakmıştı. (Ateşten Yıllar)
  • 1959 yılı, demokrasi açısından kayıp bir yıldı. Bundan öte, çarelerin bir bir tüketildiği, ihtilalin önündeki engellerin bir bir kaldırıldığı bir yıldı. (Ateşten Yıllar)

Yorum Yaz