tatlidede

Ahmet hoca işini yap işini!

Ahmet hoca işini yap işini!

Allah dostu insanların ramazan ayında kadir gecesinin de içinde olduğu son 10 günü dünyevi işlerden uzak durarak ibadet içinde geçirildiği günler olarak bildiğimiz itikâfla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alıntı yaptım.

İtikâfın tanımı aynen şöyle yazılı:

“Dinî bir terim olarak itikâf akıl sağlığı yerinde ve ergenlik çağına gelmiş bir müslümanın beş vakit namaz kılınan bir mescitte ibadet/Allah’a yakınlık elde etme niyetiyle bir süre durması demektir. İtikâfa giren kimse, camide yer, içer, uyur ve ihtiyacı olan şeyleri mümkün olduğu takdirde camide tedarik eder.”

Mardinli bir ilahiyatçı olarak bilinen Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’da Üniversitede göreve başladığı günden bu yana ramazan ayı boyunca izin kullanarak, mübarek ramazanı ibadet içinde geçirmeye çalışır. Allah hepimizin (gösterişten uzak olan) yaptığımız ya da yapacağımız ibadetleri dergâhı izzetinde kabul etsin.

Ahmet hoca bir ilahiyatçı, ömrünü dini hizmetlere adamış bir ilahiyatçı olması hasebiyle demek ki arınması gereken çokça günahının olduğunun farkında. Üstelik bunu ramazan ayının son 10 günüyle de sınırlı tutmayarak mübarek ramazanın geneline yayıyor.

Ahmet hoca, bu yılki itikâfı 24 Haziran erken seçimlerinin de etkisiyle daha erkene aldığını bizatihi kendi paylaşımlarından sonradan öğrenmiş bulunuyoruz.

URAP'ın Üniversitelerin akademik başarılarının ölçümüyle belirlediği başarı sıralamasında toplam 102 üniversite arasında 101. Sırada kendine yer bularak sondan ikinci olan Mardin Artuklu Üniversitesi’nin akademik başarı grafiğini zirveye çıkararak(!) çalışmalara ara veren Ahmet Hoca, zamanının geriye kalan kısmını da tamamen siyasete vakfetmiş durumda.

Daha önce şahsi sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin Temsilcisi olduğunu ve siyaset üstü bir misyona sahip olduğunu ima eden Ahmet Hoca, AK Parti adına 24 Haziran seçimleri için Mardin’den gösterilen aday listesini sonuca bağlamış olmanın(!) getirdiği keyfi takipçileriyle paylaşıyor.

Ne diyor Ahmet Hoca, “Mardin AK Parti Listelerinin hazır olduğunu görüyorum. Çok kıymetli arkadaşlar liste başlarında bunların başarıyla hizmet edeceğine ve geçirdiğimiz boş yılları telafi Edeceklerine İnanıyorum” diyor, bir sonraki Twitte hoca bu defa da “Bugün keyif yerinde bunun sebebini bilen biliyor. Geçirdiğimiz iki gecede büyük bir mücadele verdik ve başardık”…  

Ahmet hoca geceyi kiminle geçirmişse geçirmiş, kime karşı mücadele vermişse vermiş, verdiği mücadelenin sonunda da kazanıp başardığını muzaffer bir eda ile takipçileriyle paylaşıyor.

 Ramazan’da daha fazla ibadet etmek için izne ayrılan ve bunu ramazan aynın geneline yayan Ahmet hoca, bu mübarek geceleri beraber geçirdiğini söyledikleri her kim iseler bizi hiç ama hiç ilgilendirmedikleri gibi kime karşı ve neye karşı nasıl ve ne için bir mücadele verildiği de bizi hiç mi hiç ilgilendirmez.

24 Haziran seçimlerinde Ahmet hocanın müzaffer edası ve imasıyla şekillendiğini ima ettiği liste açıklandı.

Açıklanan listede bizim de sevdiğimiz dostların olduğunu gördük ve biliyoruz. Bu dostların seçildikleri taktirde Mardin’e iyi hizmetlerde bulunacaklarını bizler de ümit ediyoruz.

Aday listesinde bulunmak üzere resmen müracaatta bulunan 92 aday adayı ile birlikte; adaylık müracaatı bulunmayan ancak sonradan dışardan eklenen ve şuanda açıklanan listede kendilerine yer bulan iki adayı da ekleyecek olursak toplam 94 adaydan 6’sı beklendiği üzere listedeki yerlerini aldı.

Listede kendilerine yer bulan 6 adayın mücadelesini verdiğini dile getiren sayın hocamızın dediklerinin velev ki doğru olduğunu varsayarsak geriye kalan 88 aday adayına hoca tarafından verilmesi gereken bir cevabın olması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak hocaya bir tavsiyede bulunarak kapatmak istiyorum.

Sevgili hoca; siz o çok değerli zamanınızı ne itikafa ne de siyasete harcamayın. Siz zamanınızı başında bulunduğunuz üniversiteye harcayınız. Harcayınız ki; diplerde sürünen üniversitemizi layık olduğu yere çekebilesiniz. İnanın ki sizin için en büyük ibadet de bu olacaktır.

Ve sonuç olarak unutmayın ki üniversitenin kalitesi bulunduğu sırayla eşdeğerdir. Ve yine unutmayınız ki; bir kurumun kalitesi başında bulunan yetkilisiyle eşdeğerdedir.

Değerli hoca; İşiniz olmayan siyaseti bir kenara bırakıp asli görevinizi tam anlamıyla ifa ederek üniversitemizin sıralamasını daha yukarılara taşıyacağınız günleri görebilme ümidiyle….

Yorumlar

Image
MEHMET
30.05.2018 / 11:39

yoksa sahiden Mardin i Ahmet hoca mı yönetiyor? bu kadar aleni mesajları ve itiraflarına rağmen o makamda ise demek ki gücü büyük yerden alıyordur. Ama o zamanda hatırlatırız tüm günahların baş mimarı da kendisi...

Image
süleyman göz
28.05.2018 / 18:01

TAŞI AK BAHTI KARA BU MEMLEKETE NEDEN HİÇBİRŞEY YAPILMIYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR. HALBUKİ HER ŞEY YAPILIYOR. GÖRMÜYORMUSUNUZ. KÖRMÜSÜNÜZ

Image
Mardinli
28.05.2018 / 12:44

Ahmet hocaya gösterdiğin ilgiyi günlerdir akmayan beyaz suya da ver.Ama nafile.Ahmet hocayı daha çok seversin.

Image
Selim Doğan
28.05.2018 / 03:04

Yazıya katılıyorum. Ahmet Hoca eğer bu yazıyı okursa -ki okuyacaktır- eleştiri mahiyetinde ele alıp yanlışlarını düzeltmelidir.

Image
zınnaro
25.05.2018 / 15:42

BIRAKIN BU EĞİTİMCİ MÜSVEDDESİNİ.ÜNÜVERSİTE YERİNE KENDİ KURDUĞU DERNEĞİ TANITAN REKTÖRDEN NE BEKLERSİN.

Image
Kabala
30.05.2018 / 13:35

Bu ne biçim hitap! Yorumunu okuyan Nobel ödülünü almış biri olduğunu mu zannedecek. Allah bilir kendi adını bile yazamayacak kadar berbat eğitimli birisin topu topu zınnarosun

Image
Faysal Efe
24.05.2018 / 22:37

kadir üründü diyorsa yapacaksın işini başka çaren yok hoca

Image
Şeyhmus Ayhan
24.05.2018 / 22:34

Kadir ürünlü yü ilk kez kutlarım süper Bi yazı

Image
kasım mungan
24.05.2018 / 21:17

fetöcülerin paralel valileri ve emniyet müdürlerinden ne farkı var hocanın bu açıklamalarının? ben paralel il başkanıyım, mardinin paralel vekiliyim diyor açık açık.ben il başkanının yerine olsam gider " hocam, size danışıyor olabilirler ama böyle yetkili sizmişsiniz gibi açıklamalarınız doğru değil.sonuçta atanan il başkanı benim derim. 86 vekil aday adayı şimdi hocaya nasıl kızmasın.acaba hangi biri vardı da çıkarılmasını sağladı diye merak edip hocaya kin beslemezler mi? hangi kritere göre isim çıkardı hoca? kul hakkına girdi mi acaba? şehrin kaderiyle olumsuz yönde oynadı mı? bu mevcut adayları beğenmediğimiz anlamında anlaşılmasın. kadir beyin dediği gibi Allah için işini yap, paralelcilik oynamayı bırak

Image
Göksel Adıbelli
24.05.2018 / 17:33

Mardin life Gazetesinin Yetkili Şahısları ve Şahsiyeti Gerçekten Ahmet Ağırakça Acaba Kendisinin Ne Yaptığını Biliyor mu Ayıp Yahu Ayıp Sadece Görevi Mardin Üniversite Rektörlüğünde İlim ve İrfan Olması Gereken Hocanın Sadece Siyasetle İlgili Olması İlginç Tuhaf ve Çelişki Sorumlu Olduğu Koltuk Tarafsız Ol Diyor Taraf Bile Olursan İçinde Taraf Ol Üniversitende Binlerce Öğrenci Var ve Hepsi Tek Taraftan Siyasi Görüş Mensubu Değil Bu Konuda Sorumlu Olduğun Öğrenciler Sana Karşı Nasıl Saygı Duyacak Nasıl Güvenecek Okudukları Okulda Başka Görüşe Mensup Oldukları İçin Öğrenciler Acaba Hangi Gönül Ferahlığıyla Okulu Bitirebileceklerini Sanıp ve Düşünecekler Ahmet Hoca REKTÖRLÜKTEN İstifa Et ve Bence SİYASETE Geç Hem Sen Kurtul Hem Mardin Üniversitesi Sondan Birincilikten Kurtulsun Hemde Biz Kurtullalım. Siyasette Bu Kadar Etkili ve Yetkili ve Liste Belirleyici Unsursan ve Attığın Twitlerde Bunu Açıkça Kendi Yazınla Afişe Ediyorsan Neden 24 Hazirandaki Seçimler İçin Aday Adayı Olmadın Bence Bu Kadar Güçlüysen Şansını Dene Derimde Derim Derim ama Bana Hislerim..?

Image
Sabri Aslan
24.05.2018 / 12:43

Cihat ile başlayıp, hüsran ile sona erecek başarısız bir politika...Söz konusu başarısız politikanın mimarı mevcut sistem, temel bilimlerden ve akademik araştırmalardan uzaklaşıp teknoloji ve sanayiye yönelmeyi hedefliyor görünse de ülkedeki diğer tüm kurumlarda olduğu gibi üniversiteler de yandaş kadrolaşmasının sonucu oluşan çürümüş, yozlaşmış anlayıştan nasibini almıştır. Şimdi böyle önünde Prof. ünvanlı bir zat çıkmış ve hiçbirimizi şaşırtmamıştır. Bu zat ve etkisindeki insanlardan beklenen; iyi cinlerin topluma adaptasyonu ve deve sidiğindeki şifa gizeminin çözülmesi gibi konuların üzerinde daha fazla durmak ve geleceğimizi daha aydınlık kılmak olmalı oysaki!!Ha bu arada, daha fazla papaz eriğini imam eriğine çevirme enstitüsü. Çok daha fazla dua ile kavanozda fasulye üretme teknolojisi ana bilim dalı isteriz. Bir de, yardımcı doçentlik son derece gereksiz bir vasıf, direk çalınmış makalelerle profesörlük ünvanı verilmelidir.

Image
Sabri Aslan'a
24.05.2018 / 15:35

Eleştireyim derken sahiciliğini ve insafını rezerve almış, mağdur olduğunu düşünen alışılagelmiş bir tepki gibi geldi. Galiba bir şeyleri gözden geçirmenin zamanı gelmiş

Image
Emrah Çiftsüren
24.05.2018 / 02:22

Ne kadir üründüyü nede ahmet hocayı şahsen tanırım ama bu yazının her noktasına katılıyorum kalemine saglık...

Image
Zeki Çiçek
24.05.2018 / 01:24

Artuklu Üniversitesi yatırımlarda engel olmaya aday, türkiyenın en büyük geri dönüşüm tesısımize neden şehr koydurtugunu da izah etsin ve etmeli yoksa hem vebali hemde başına açacağı derten kurtulamayacağını burdan belirtmek isterım.

Image
Zehra
24.05.2018 / 01:15

Demokrasinin kafirlerin sistemi olduğunu alenen söylediği dönemde bile meclise girebilmek için kulis yaptığını bilen bilir. Bulunduğu makama saygı duymadan kendisinin olmayacağını bildiği için aday olmayıp ama Yinede kendini siyasetten mahrum bırakmamış ve bunu alenen söylemektende çekinmemiştir. Rektörlükten istifa etmesi farzdır artık...

Image
Bürokrat
23.05.2018 / 23:39

Kadir beyciğim yazını okudum çok güzel, lakin memleketin ahvali bu şekilde. Liyakatın tek ölçüsü dalkavukluk olmuş. İlesizlik toplum olarak en büyük sorunumuz. Dindarı dinsizi malesef çok farketmiyor. Bu durum Ülkemizin gün geçtikçe sıkıntılara düçar olacağını gösteriyor. Üzülen biz oluyoruz. Menfaat değil memleket severler baş ağrısı yaşıyor. Kendi dostlarımıza yanlışlarını söyleyemiyoruz. Alternatif sıkkntımız olduğu için sıkıntıyı yine biz yaşıyoruz ve yaşayacağız. Dalkavukların menfaati dünyevi olduğu için manevra kabilyetleri çok yüksek ve vicdani rahatsızlık gibi bir korkuları olmayacağı için giden paşam gelen ağam diyecekler

Yorum Yaz