tatlidede
tatlidede

Aileler arasındaki husumet yer sofrasında son buldu

Eren ile Ete Aileleri arasında yaşanan husumet, tarafların araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Husumetli aileler Kızıltepe'de düzenlenen barış merasiminde bir araya gelerek, aralarındaki husumetin tatlıya bağlandığını belirttiler.
  • 11.04.2021 18:11
Aileler arasındaki husumet yer sofrasında son buldu

Kızıltepe'de üç yıl önce aralarında henüz öğrenilemeyen bir nedenle aralarında tartışma çıkan Hakan Ete ile Ali Eren'in yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Ali Eren (25) yaşamını yitirmişti.

Yaşanan kavganın ardından aralarında husumet başlayan Ete ile Eren aileleri arasındaki husumet, araya girenlerin gayretiyle sona erdi.

Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı, Muhittin Çağrı ile Fikret Ezi'nin arabuluculuğuyle bugün Kızıltepe Cumhuriyet Mahallesi Bahçet Keleşoğlu taziye evi'nde bir araya gelen tarflar aralarındaki husumetin tatlıya bağlandığını ifade ettiler.

Kur'an tilavetiyle başlayan barış merasimi, barışa vesile olanların arasında bulunan Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı'nın taziye evinde toplanan taraflara hitaben teşekkür konuşmasıyla devam etti. 

Bölge'de bu ve buna benzer husumete vesile olan üzücü olayların yaşandığını, bu gibi vuku bulan bütün husumetlerin tarafların itidali ve yapıcı yaklaşımlarıyla son bulması gerektiğine her seferinde çağrıda bulunduklarını kaydeden Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı, "Mardin’i Mardin yapan güzel hasletleridir. Burası kadim bir medeniyetin izlerini günümüze kadar taşıyan güzel bir kardeşlik şehridir. Bu kardeşliğin bozulması, aralardaki dargınlıkların, husumet ve nifak tohumlarının ortadan kalırılması için hepimize görevler düşüyor. Ailelerimizin büyükleri, kanaat önderleri, STK temsilcileri, bilim ve eğitim adamlarının bu hususta büyük fedakârlıkta bulunmaları gerekiyor. Yanlışta ısrar etmek, hataların üzerine yeni hatalar eklemek için hepimiz üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz. Eren ve Ete Aileleri'nin iki genci arasında yaşanan kazadan kaynaklı olan husumetin ortadan kaldırılması için her iki tarafla da görüşmelerimiz oldu. Yaşanan görüşmelerin neticesinde her iki ailenin olumlu yaklaşımı ile bugün burada bu husumeti bitirmek üzere toplandık. Ben her iki ailemize de teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel barış merasimi, aralarında husumetleri devam eden diğer ailelerimizin de barışına vesile olur" diye konuştu.  

Barış merasiminde gençlere de nasihatlerde bulunan Müftü Taşçı, "Gençlerimizden de istirhamımız, büyüklerin gösterdiği yolda yürüyüp tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeleri ve husumetlerin olmasına mahal vermemeleridir." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Ete Ailesi ile Eren Ailesi'nin mensupları tokalaşarak aralarındaki husumetin sona erdiğini ilan ettiler.

Yaşanan barış merasiminde bir araya gelen taraflar daha sonra Ete Ailesi'nin ikamet ettiği Yukarı Yeni Köy Mahallesi'nde verilen barış yemeği sofrasında buluştu.

 

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Mardinli
12.04.2021 / 21:14

Her iki aileye de geçmiş olsun der barışın hayırlı olmasını Cenab-ı Allah tan temenni ederim. Keşke şu yemek olayı da olmazsa pandemide kalabalığın olmaması gerekirdi.Sadece her iki aile ve barışa aracı olanlarla bu iş yapılabilirdi

Image
Abdulkadir çoktan
12.04.2021 / 11:10

Yahu bu pandemide Yer sofrası yemeğe ne gerek vardı yazık<br>bölgemizin kanayan yarası işallah son olur

Yorum Yaz