tatlidede

AK Parti Hakkari Birinci sırada adayı kimdir? Abdulmuttalip Özbek Nerelidir?

AK Parti Hakkari milletvekili adaylarını açıkladı. Hakkari'de birinci sırada adayı olan Abdulmuttalip Özbek kimdir? Aslen nerelidir?
  • 14.05.2023 15:39
AK Parti Hakkari Birinci sırada adayı kimdir? Abdulmuttalip Özbek Nerelidir?

28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim eden AK Parti'nin Hakkari adayları belli oldu.

Hakkari'de birinci sırada adayı olan Abdulmuttalip Özbek Hakkari'de doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Hakkari'de  alan Abdulmuttalip Özbek daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü görevler aldı. Siyasete AK Parti çatısı altında devam eden Abdulmuttalip Özbek 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti'den Hakkari  Milletvekili birinci sıra adayı oldu.

Abdulmuttalip Özbek, evli ve çocuk babasıdır.

İşte AK Parti'nin Hakkari Adayları

HAKKARİ 1 ABDULMUTTALİP ÖZBEK HAKKARİ 2 MEHMET BUDAK HAKKARİ 3 HİKMET YAŞAR

İŞTE AK PARTİ'DE ÖNEMLİ İSİMLERİN ADAY OLDUĞU İLLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti listelerde yazar, entelektüel gibi sürpriz isimlerin de yer alacağını belirtmişti. İl ve belediye başkanlarının yer aldığı AK Parti'de yeni yüzler de aday olarak gösterildi.

Yeni yüzlerin yanı sıra tecrübeli isimlerin de yer aldığı Faruk Çelik Artvin, Lütfi Elvan Mersin, Nihat Zeybekçi Denizli, Ömer Çelik, Adana, Abdülhamit Gül Gaziantep'ten aday oldu.

MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş Ankara'dan ve TBMM esi Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç Manisa'dan aday olacak. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır'dan aday gösterildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'dan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş İstanbul'dan.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun'dan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir'den aday oldu.

Yorum Yaz