tatlidede

Alain Finkielkraut kimdir? Alain Finkielkraut kitapları ve sözleri

Deneme yazarı Alain Finkielkraut hayatı araştırılıyor. Peki Alain Finkielkraut kimdir? Alain Finkielkraut aslen nerelidir? Alain Finkielkraut ne zaman, nerede doğdu? Alain Finkielkraut hayatta mı? İşte Alain Finkielkraut hayatı...
  • 26.01.2023 03:00
Alain Finkielkraut kimdir? Alain Finkielkraut kitapları ve sözleri
Deneme yazarı Alain Finkielkraut edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Alain Finkielkraut hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Alain Finkielkraut hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Alain Finkielkraut hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 30 Haziran 1949

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Alain Finkielkraut kimdir?

Ecole Polytechnique’de, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölü­mü’nde öğretmen. Le Messager Européen dergisinin yöneticisi. France-Culture adlı radyo kanalındaki Répliques programının redaktörü.

Yayımlanan eserleri: Le nouveau désordre amoureux (Pascal Bruckner ile ortak, 1977, Seuil); Ralentir: mots-valises! (1979, Seuil); Au coin de la rue, l’aventure (Pascal Bruckner ile ortak, 1979, Seuil); Le Juif imaginaire (1980, Seuil); Le petit fictionnaire illustré (1981, Seuil); L’avenir d’une négation (1982, Seuil); La réprobation d’Israël (1983, Denoël); La sagesse de l’amour (1984, Gallimard); La défaite de la pensée (1987, Gallimard); La mémoire vaine (1989, Gallimard); Le Mécontemporain (1992, Gallimard).

Alain Finkielkraut Kitapları - Eserleri

  • Sevginin Bilgeliği
  • Sevginin Bilgeliği

Alain Finkielkraut Alıntıları - Sözleri

  • Yararlanılan kelimeler, geldikleri yeri ifade etmekten başka bir şey yapmazlar. "Nerden konuşuyorsun?" sorusu en mükemmel totaliter sorudur. Nerden ko­nuşuyorsun? Yani sen kendini ifade ettiğini zannederken, senin içinde asıl konuşan kimdir? (Sevginin Bilgeliği)
  • "Benliği, konuştuğumuz anlarda olduğu gibi, itiraf edilmeyen düşüncenin ve bakışın açıklıklarından her zaman kaçıp kurtulamıyordu. Kendinden dışarda olan her şeyi kendine hatırlatı­yordu; kendi vücuduna sığınmış, kapanmış ve onda özetlenmişti." (Sevginin Bilgeliği)
  • Sevmek güzelliğe bağlılık göstermek değil, bir saplantı döneminde geçici bir süre için kendi ölçütlerinden ve kendi despo­tizminden yoksun kalmaktır. (Sevginin Bilgeliği)
  • Totaliter dünyada herkes potansiyel bir sanıktır ve hiç kimse kendi savunmasını yapabilecek güçte değildir. Ontolojik olarak cevap verme yeteneğinden mahrum kişiler mahkemeye çağrılır. Sözü aniden yitirmiş olanlara -muhteşem bir ironiyle- söz hakkı verilir. Yasal yapılara gösterilen riayet, böylece bütün olası yasallıkların yürürlükten kaldırılmasıyla at başı beraber gider. (Sevginin Bilgeliği)
  • “En çılgın zevk, hiçbir şeyi ele geçirememek, ulaşmanın mümkün olmadığı şeye hiç durmaksızın yaklaşmak, cezbetmek, ulaşılmaz bir teni aramaya çabalamak ve aşırı mutluluk veren bir kafa karışıklığı içinde mesafenin ve kendinde saklı olan sırrın kaderini yenememektir.” (Sevginin Bilgeliği)
  • Farz edelim ki gerçekten insan insanın kurdudur. Peki, bu evrensel savaşın hesabı nasıl verilecek? İçgüdüyle mi? Hayvani yanımızın izini daima taşıyacak olan ehlileştirilemeyen öfkeyle mi? Çıkar; yani bir rekabet halinde olan bencilliklerin savaşıyla mı? Insan şid det doludur; çünkü tutkuları şiddetlidir şeklindeki yanıt totolojiktir. Gerçekçilik, her şeyi kötülükle açıklamayı istemekten onu doğuran nedenleri düşünemez olmuştur. Kısacası gerçekçilik gerçekçi değil dir, işin kolayına kaçar: Kötülüğü doğal veri olarak değerlendirerek kötülükten kaçar. Oysa daha kesin olarak söylemek gerekirse, cani ya da barbar olan insanın doğası değil, insandaki doğaya geri dönüş özle midir. (Sevginin Bilgeliği)
  • Yaşlanmak, görüntü dünyasından yavaş yavaş el çekmektir. Goethe (Sevginin Bilgeliği)
  • Eğer insan, melankolik durumuna açık yüreklilikle meydan okuyorsa, duygunun varlıklar arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmayıp aksine derinleştirdigini bilmelidir. (Sevginin Bilgeliği)

Yorum Yaz