diorex
Dedas

Ali Osman Tatlısu kimdir? Ali Osman Tatlısu kitapları ve sözleri

Yazar Ali Osman Tatlısu hayatı araştırılıyor. Peki Ali Osman Tatlısu kimdir? Ali Osman Tatlısu aslen nerelidir? Ali Osman Tatlısu ne zaman, nerede doğdu? Ali Osman Tatlısu hayatta mı? İşte Ali Osman Tatlısu hayatı... Ali Osman Tatlısu yaşıyor mu? Ali Osman Tatlısu ne zaman, nerede öldü?

  • 02.12.2022 23:00
Ali Osman Tatlısu kimdir? Ali Osman Tatlısu kitapları ve sözleri
Yazar Ali Osman Tatlısu edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ali Osman Tatlısu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ali Osman Tatlısu hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ali Osman Tatlısu hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1887

Doğum Yeri: Eskişehir

Ölüm Tarihi: 29 Mayıs 1950

Ölüm Yeri: İstanbul

Ali Osman Tatlısu kimdir?

Bursa ve İstanbul’da zamanının tanınmış alimlerinden

öğrenim gördü ve Medresetü’l-Kuzât’tan mezun oldu. Fatih Medreselerinde dersiâmlık (ders hocalığı) yaptı. Eskişehir Darü’lHilâfe (Hilafet Merkezi) müdürü iken Yunanlılara esir düştü. Yurda döndükten sonra İstanbul Beyoğlu müftülüğü yaptı.

Ali Osman Tatlısu Kitapları - Eserleri

  • Esmaü-l Hüsna Şerhi

Ali Osman Tatlısu Alıntıları - Sözleri

  • Dünya bir imtihan yeridir. (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • " Kullarımdan bir kuluma bedeni, yahut malı, yahut evlâdı yüzünden bir musibet verirsem o da bunu sabr-ı cemîl ile karşılarsa, kıyamet günü kendisi için mizan kurmaktan yahut amel defterini açmaktan haya ederim. " (Bir hadis-i kutsi meali) (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • O halde öğrenilecek ve dostluğu kazanılacak olan zat ancak Allahu Teâlâ’dır. O’nun dostluğunu kazanmak her şeyi kazanmak demektir. Fakat Allah’tan başka her şeyi kazanmak, hiçbir şeyi kazanmamaktır. (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • İnsanın ömrü doğduğu günden değil, Allah’ı bildiği günden itibaren başlar. (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • Gafil insan! Allahu Teala'nın senden başka nice nice kulları var, öyleyken O seni görüp gözetleme işini sanki senden başka kulu yokmuş gibi hususi bir ehemmiyetle yerine getirmektedir. Senin ise O'ndan başka tutanın ve gözetenin yokken, seni bırakıverdiği surette, güya elinden tutacak, hayatını kurtaracak başka hamiler varmış gibi, O'nun kulluğundan tembellik edip gevşeklik gösteriyorsum. Allah'ın rahmeti, inayeti ne büyük... Senin gafletin ne derin! (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • Allah iyilik bilenleri sever , nankörlük edenleri sevmez. (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • "insanın ömrü doğduğu günden değil, allah'ı bildiği günden itibaren başlar." (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • Dünya milletleri arasında Allahu teala'nın ahlakını, evsafını en dürüst ve en geniş bilenlerin Müslümanlar olması icabeder. Böyle olunca, mesela bu ism-i şerifin hükmüne göre "fikri teşebbüs" Müslümanlar için en umumi ve en tabii bir haslet olması lazım gelirken, i'tiraf etmeliyiz ki, Müslümanların çoğu, bugün Müslümanlık esaslarını her zamankinden ziyade ihmal etmişlerdir. Bunun neticesi olarak dünya yüzündeki Müslümanların ne duruma düştükleri de meydandadır. (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • Herkes anlayışı nispetinde yerleri, gökleri, havayı, bulutu, yağmuru, değişen mevsimleri, geceleri, gündüzleri, yerden çıkan mahsulleri, sınıf sınıf hayvanları ve nihayet kendi şahsını, içinde, dışında yapılmış, kurulmuş, durup dinlenmeden işleyen bunca makinaları düşünmeli, düşünmeli de basit bir bostan kulübesinin bile kendi kendine olamayacağına ve her eserin bir müessiri bulunacağına göre bütün bunları yapan, eden görüp gözeten, kurup işleten, mutlak kudret sahibi bir zatın varlığına ve O'nun kemal sıfatlarına yürekten inanmalı. (Esmaü-l Hüsna Şerhi)
  • Vapurun kaptanı olduğu gibi, vücudun kaptanı da akıl ve ilimdir. Fakat onu destekleyecek olan kuvvet de imandır. (Esmaü-l Hüsna Şerhi)

Yorum Yaz