Antony Beevor kimdir? Antony Beevor kitapları ve sözleri
İngiliz Tarihçi ve Yazar Antony Beevor hayatı araştırılıyor. Peki Antony Beevor kimdir? Antony Beevor aslen nerelidir? Antony Beevor ne zaman, nerede doğdu? Antony Beevor hayatta mı? İşte Antony Beevor hayatı...

İngiliz Tarihçi ve Yazar Antony Beevor edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Antony Beevor hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Antony Beevor hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Antony Beevor hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 14 Aralık 1946
Doğum Yeri: İngiltere
Antony Beevor kimdir?
Winchester Üniversitesi ve Sandhurst Kraliyet Askerî Akademisi’nde modern askerî tarih öğrenimi yaptıktan sonra 5 yıl İngiltere ve Almanya’da 11.Süvari Birliği’nde görev yaptı. Annesi, büyükannesi, büyük ninesi de yazar olan Beevor, askerlikten ayrılınca bir süre bir reklam şirketinde finans müdürü olarak çalıştıktan sonra yazarlık alanına geçti
Antony Beevor Kitapları - Eserleri
- Stalingrad
- Berlin’in Düşüşü 1945
Antony Beevor Alıntıları - Sözleri
- Top takımları başlarındaki komutanların emirleriyle kızıştırdığı intikam sevinci içinde işlerine koyuldular:"Faşist inine-ateş!" , "Çılgın Hitler'e-ateş!", "Halkımızın dökülen kanı ve çektiği acılar için-ateş!" (Berlin’in Düşüşü 1945)
- Hitler,Traudl Junge'ye siyasal ve kişisel vasiyetnamelerini yazdırdı.Kendisi savaşı asla istememişti(!)Uluslararası Yahudi çıkar çevreleri ona savaşı dayatmıştı.Ona göre,savaş "bütün aksiliklere rağmen,ileride tarihe bir halkın yaşama iradesinin en şanlı ve en kahramanca tezahürü olarak geçecekti." (Berlin’in Düşüşü 1945)
- " Gece aydınlık,çünkü her şey alevler içinde." (Berlin’in Düşüşü 1945)
- Daha elli altı yaşına girmek üzere olan Führer bunak bir yaşlı adam havasında ve görünümündeydi.Şüphecileri mat edip dize getirmede kullandığı şaşırtıcı ayrıntı ve istatistik kavrayışını da yitirmişti. (Berlin’in Düşüşü 1945)
- Hitler itiraf etmemekle birlikte hatasını anladığında felaketten kaçınmak için çok geçti .. O aşamadaki neredeyse takıntılı neredeyse aşırı iyimser hırsları üzerine düşünüldüğünde Lav Tolstoy un 1886 da yazdığı "Bir insanın ne kadar toprağa ihtiyacı vardır ? hikayesini hiç okumadığı ya da okumuşsa sindirmediği açıkça görülür ... "Bütün ihtiyaç duyduğu şey başından topuğuna kadar altı kadem topraktı " sonucuna varır Tolstoy ... Atmış yıla yakın bir süre sonra yaşanan benzeri hikayedeki farklılık ...tek bir adamın değil ,onun adına hareket eden yüzbinlerce insanın toprağa gömülmesiydi ... (Stalingrad)
- ...günümüzün Rus gençleri ikinci Dünya Savaşı'nda çekilen acıları kavrayamıyor. (Stalingrad)
- Şartlar ne kadar elverişsiz olursa olsun,iş ve görev konusundaki Alman bağlılığı eskisi gibi tartışmasızdı. (Berlin’in Düşüşü 1945)
- Stalin 24 Mayıs'taki mahut zafer konuşmalarının birinde,"Sovyetler Birliği ulusları"nın başında Rusları,"zihin açıklığı,dayanıklılık ve sağlam karakter" açısından övdü.Bu esas olarak güneydeki Rus olmayan uluslara,on binlerce kişinin ölümüne yol açacak şekilde birçoğunu acımasızca yurtlarından sürdüğü uluslara yönelikti.Ancak Hitler'in aksine Stalin,temelde ırksal olmaktan ziyade siyasal soykırımın uygulayıcısıydı. (Berlin’in Düşüşü 1945)
- “doktor girgenshon… belirgin sebep olmadan ölen askerlerin cesetlerine otopsi yaptı. …eldeki yakıtın az olması nedeniyle kaskatı olan cesetlerin buzunu çözmede büyük güçlük çekildi. bir hademe küçük bir demir fırının etrafında istiflenmiş cesetleri gece boyunca döndürmek zorundaydı.” (Stalingrad)
- İçeceği zehrin işe yaramamasından çok korkan Hitler,Dr.Stumpfegger'in siyanür kapsüllerinden birinin test edilmesinde diretmişti.Hitler'in çok sevdiği dişi Alman çoban köpeği Blondi bariz adaydı.Kaldığı odada alan olmadığı için mecburen başka yere konan hayvancağız ha bire kaçıp yanına gelmekteydi.Görünüşe bakılırsa bu olay Hitler'in koşulsuz sadakat takıntısına büyük katkı yapmış olsa gerek.Ama Blondi'nin mutlak bağlılığı canını kurtarmasına yetmedi. (Berlin’in Düşüşü 1945)
- Bu kitap için araştırmalara başladığımda "Arsivimizde basit bir kuralımız var" dedi bana Rus Savunma Bakanlığındaki bir albay... "Siz bize konuyu söylersiniz, biz dosyaları seçeriz " (Stalingrad)
- " Ah,savaştan önce hayat ne güzeldi! " (Berlin’in Düşüşü 1945)
- Berlin'in alelade kadınları hava akınından sonra sığınaklardan yiyecek kuyruğuna girmek üzere dışarıya çıktılar.Gün ışığı birçoğunun moralini yükseltti."Birdenbire insan ilkbaharda olduğunu hatırlıyor." diye yazdı bir genç kadın."Ateşle kararmış harabelerin arasında sahipsiz bahçelerin leylak kokusu dalgalar halinde geliyor." (Berlin’in Düşüşü 1945)
- Muharebe stresinin ve savaş dehşetinin bir araya gelmesi Alman askerler arasında intihar oranını yükseltti .... "Arazide intiharın firara denk olduğu " uyarısında bulunan bir emre göre .. "Bir askerin hayatı Anavatanı 'na aitti " Çoğu asker tek basina nöbetteyken kendisini vurmaktaydı ... (Stalingrad)
- Bir alman subayı kendi vatandaşlarının cesetlerindeki elbiseleri sevinçle çıkaran Rus sivillerinin görüntüsü karşısında kendisinin ve askerlerin nasıl şoka uğradığını anlatacaktı .. Oysa Alman askerleri canlı sivillerden bizzat kendileri için elbiseler ve postallar alıyor daha sonra.onları dondurucu metruk alanlara atarak çoğu durumda soğuktan ve açlıktan ölmeye mahkum ediyordu ... (Stalingrad)
- “volga buzlarının ilkbaharda erimesinden sonra, pıhtılaşıp kararmış olan ten toprakları nehir kıyılarına vurdu. general de gaulle aralık 1944’te kuzeye doğru moskova’ya giderken stalingrad’ta mola verdiğinde kazılan topraklardan hala ceset çıktığını görünce şaşırdı: oysa bu durum birkaç on yıl daha sürecekti. kentteki her inşaatta muharebeden kalan insan kemiklerine rastlandı.” (Stalingrad)
- Alman askeri makamlarının en feci hatası,Kızılordu'nun ilerleyiş yolu üzerindeki içki stoklarını yok etmekten kaçınmış olmalarıydı.Bu kararın gerekçesi sarhoş olmuş bir düşmanın çarpışamayacağıydı.Oysa kadınlar açısından trajik bir sonuçla,böyle korkunç bir savaşın sonunda kutlamalar yapmanın yanı sıra tecavüze girişme cesaretini toplamak için Kızılordu askerlerinin ihtiyaç duyduğu şey tam olarak içkiydi. (Berlin’in Düşüşü 1945)
- "Kuşlar cıvıldıyor.Tomurcuklar açıyor.Doğa savaşa aldırmıyor." (Berlin’in Düşüşü 1945)
- Hitler kendisini Alman halkıyla öylesine özdeşleştirmişti ki,kendisine karşı çıkan herkesin bir bütün olarak Alman halkına karşı olduğu ve ölmesi halinde Alman halkının onsuz ayakta kalamayacağı kanısındaydı. (Berlin’in Düşüşü 1945)
- “rus subayı, prens dolha’ya tayın sıkıntıları yüzünden yarı aç olan taburun bir rumen erzak deposunu ele geçirmesinden sonra 150 askerin ‘aşırı yemek yemekten’ öldüğünü anlattı.” (Stalingrad)