tatlidede
tatlidede

Bayındır'lı Başkanlar Mardin'de Toplandı

Bayındır Memur-Sen 12. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Mardin’de yapıldı.
  • 07.03.2018 17:01
Bayındır'lı Başkanlar Mardin'de Toplandı
Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu Başkanlığı’nda toplanan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen şube başkanları ve il temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Bayındır Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ayhan Aldagül, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Türk, Mustafa Büyük ve Gökhan Şimşek, Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın katıldı. Toplantı da sendika ve ülke gündemine ilişkin yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

Tufanoğlu: 16. yılımızı doldurmuş bulunmaktayız
Bayındır Memur-Sen’in ülkeye ve üyeye hizmette 16. yılını doldurmasından mutluluk ve memnuniyet duyduğunu dile getiren Genel Başkan Tufanoğlu, “Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede teslim aldığı bayrağı şerefiyle, onuruyla taşıyan Genel Başkanından, işyeri temsilcimize kadar herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. Sözlerine, hiçbir tehdide buyun eğmeden, birçok şeyden feragat ederek, sendikamıza kendini adayan merhum Mehmet Akif İnan, Yönetim Kurulunda birlikte çalışırken hayatını kaybeden merhum Genel Başkan Yardımcımız Zekeriya Ceyhan ve Çorum il Başkanıyken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden merhum İl Başkanımız Elvan Yalçın’a rahmet dileyerek devam eden Tufanoğlu, “Vatan, millet, ezan ve bayrak için gözlerini kırpmadan şahadete yürüyen tüm şehitlerimizi de minnetle anıyor ve kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Elhamdülillah milletimiz bütün sınavlardan geçti
Ülkemiz ve coğrafyamızda son yıllarda yaşanan olaylara dikkat çeken Tufanoğlu, “İslam dünyasında kan ve gözyaşı hiç eksik olmuyor, bu şunu gösteriyor ki tarih tekerrür ediyor: İslam dünyası yeni bir haçlı seferi ile karşı karşıyadır. Bu zihniyete hakîm olanlar; içimizdeki hainleri taşeron olarak kullanıp, bizi bölüp parçalamaya çalışıyor, uluslararası alanda ülkemizi yalnızlaştırmak istiyorlar.” değerlendirmesinde bulundu. Tufanoğlu konuşmasının devamında; “Son beş yılda ülkemize karşı saldırıların ivmesi artarak devam etmiştir. Gezi olaylarıyla başlayan süreç; 17-25 Aralık, 6-8 Ekim olayları, Çukur Siyaseti, 15 Temmuz işgal girişimi ve güneyimizde oluşturulmak istenen PKK/PYD terör devletiyle devam ediyor. Ama Elhamdülillah milletimiz bütün bu sınavlardan geçti ve geçmeye devam ediyor. Biraz önce ifade ettiğim bütün olaylarda, Memur-Sen camiası olarak birbirimize kenetlenerek, her zaman milletimizin ve devletimizin yanında yer aldık, inisiyatif alarak taşın altına gövdemizi koyduk. Bunun son örneğini de 15 Temmuz akşamı yaşadık. Ankara’da askeri hareketlenmeler başlayınca Genel Başkanımı arayarak gerekli talimatları aldım. Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımla buluşarak, il teşkilatlarımızla iletişime geçtik. Buradan ‘Bayındır Memur-Sen Başkanlar Kurulundan’ sesleniyorum. FETÖ’süne PKK’sına PYD’sine ve bunların ağ babalarına; bu vatan, haritalar üzerinde kurulmamış; bu topraklar rasgele vatan edinilmemiş, sınırlarımız icazetle çizilmemiştir. Bu milletin tarihinde nice kahramanlar, nice kahramanlıklar vardır. Hepiniz gelseniz de biz boyun eğdiremeyecek, diz çöktüremeyeceksiniz.” ifadelerine yer verdi.

Hiçbir zaman moralimizi bozmayacağız
Şube ve İl başkanlarına seslenen Tufanoğlu, “Çalışmalarınız sırasında, illerimizde sıkıntılar yaşadığımız anlar, canımızı sıkan olaylar oluyor. Hiçbir zaman moralimizi bozmayacağız. Resmin tamamına bakıp, ayrıntılara takılmayacağız. Bu süreçte en önemli şey birlik ve beraberliğimizi korumaktır. Çünkü biz sadece kendimiz ve sınırlarımızdan sorumlu değiliz. Biz bütün Ümmet ve mazlumlardan sorumluyuz.“ değerlendirmesinde bulundu.

Filistin’de El Halil Ziyareti, Cami ve evlerde Türk Bayrakları
Katılımcılarla kendisini çok etkileyen, Sayın Numan Kurtulmuş’un yaşamış ve AFAD’ın 5. Kuruluş yıl dönümü programında anlatmış olduğu bir olayı paylaşan Tufanoğlu, “Sayın Numan Kurtulmuş, Çadır Kent’te dünyaya gelmiş bir bebeği kucağına alıyor ve annesine adını soruyor. Anne, adını AFAD koydum diyor. Neden AFAD koyduğunu sorduğunda ise aldığı cevap çok manidar; ‘Hayatı boyunca bize yapılan zulmü, bize sahip çıkanları unutmasın diye bu ismi koydum’ diyor. Değerli Başkanlarım inşallah bu sıkıntılı süreçler geçecek, bu zor günleri atlatacağız. Fakat tarih bunları hep yazacak, insanlar bu olayları hep hatırlayacak.” İfadelerini kullandı.

Akademik ve üye merkezli sendikacılık yapacağız
            İl ve teşkilat ziyaretlerindeki gözlemlerini de paylaşan Tufanoğlu, “Yapmış olduğum il ve teşkilat ziyaretlerinde her bir çalışanımızın elini sıkmaya, hâlini hatırını sormaya çalıştım. Sizlerden de isteğim her bir üyemizle gönül köprüsü kurmanız. Artık slogan sendikacılık devri bitti. Akademik ve üye merkezli sendikacılık yapacağız. Sorunları üst üste koyup istifleyen değil, yan yana koyup çözen bir sendikal anlayışı benimsemeliyiz. Teşkilat içerisinde iletişimimiz çok iyi olmalı; dinamik bir yapı kurmalıyız. Bir olay karşısında hızlı karar verip, çözümler üretmeliyiz. İşyeri temsilcilerimizle kendi ilimizde en az ayda bir toplanmalıyız. İllerde istemediğimiz biri göreve gelebilir, istemediğimiz bir atama olabilir. Siyasetçiler ve amirlerimizle sıkıntı yaşayabiliriz. Asla karamsarlığa kapılmamalıyız. İstemediğimiz olaylar karşısında savrulmamalıyız.” değerlendirmesinde bulundu. Sözlerine, “Ziyaretlerde yapmış olduğum bir diğer tespit ise toplu sözleşmede elde ettiğimiz kazanımlardan işyeri temsilcilerimizin haberdar olmamasıdır. Bunu birçok ilde gördüm ve beni çok üzdü. Dediğim gibi işyeri temsilcilerimizle sık sık bir araya gelmenizi istiyorum. Kendi ilinizde iletişim ağı kurun. Bir de sendikal kazanımlarımız üzerinde konuşulmuyor, alamadıklarımız üzerinden gündem oluşturuluyor. Ne yazık ki bunu kendi teşkilatımızın mensuplarından da duymak beni üzüyor” diyerek devam eden Tufanoğlu, 3. ve 4. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarımızı tekrarladı.

Maaşlarda toplam dört yılda %40 üzerinde artış sağladık,
20.000 4c’li personelin 4b ye geçirilmesini sağladık,
2005 yılından sonra memuriyete başlayan personele 1 derece,
Kamu emeklilerine 100 TL seyyanen zam ve çalışanların emekli ikramiyelerinde 3.765 TL artış sağladık,
Cuma namazı izni ve Hac izni kazanımlarını elde ettik,
Yemekhanelerde Helal Et sertifikalı yiyecekler kullanılmasını sağladık,
Tapu müdürlüklerinde aylık 150 TL Fazla mesai ücreti aldık,
Kadastro çalışanlarına aylık 300 TL kadastro tazminatı aldık,
Tapu çalışanlarının Medeni Kanunun 1007. Maddesinden kaynaklanan Rücu sorununu çözdük,
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne Döner Sermayeden karşılanmak üzere 1500 personel alınmasını sağladık,
AFAD çalışanlarımızın fazla mesai ücreti sorununu çözdük,
AFAD ve Karayollarında ilave iş olarak şoförlük hizmeti yapan personele aylık 84 TL ilave ücret ödenmesini sağladık,
Arama Kurtarma Teknisyenleri için Risk Zammını 0 puandan 600 puana çıkardık,
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karayolları personellerine koruyucu giyim yardımı yapılmasını sağladık,
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karayolları Şube ve İşletme şefliklerinde aylık 150 TL fazla çalışma ücretinin verilmesini sağladık.

2014 yılının aralık ayında göreve geldik
                 Yönetim Kurulu olarak göreve geldikleri Aralık 2014’ten itibaren yapılan çalışmalara dikkat çeken Tufanoğlu, “Bölgemiz ve ülkemiz bu kadar sıkıntılar yaşadığı bir dönemde 2014’ün aralık ayında göreve geldik. Yaklaşık üç yıl içerisinde 2 genel seçim 1 referandum 15 Temmuz işgal girişimi 2 tane toplu sözleşme geçirdik. 2014 Aralık ayında Yönetimi devraldığımızda, üye sayımız 12.000 olup 114.000 TL de borcumuz bulunmaktaydı. Teşkilatımıza ait araç bulunmamaktaydı. MESYET iktisadi işletmemizde verilen belge sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı, atıl bir vaziyette duruyordu. Sendikamızın faaliyetlerini tanıtmak, üyelerimizle iletişim kurabilmek için bir basın bültenimiz yoktu. Sendika içerisinde istişare toplantılarının sayısı yok denecek kadar azdı. Sendikamıza yakışmayan, çağa ayak uydurmayan hantal bir tüzüğümüz ve illere gönderilen geri dönüşüm avanslarında adaletsizlik, tutarsızlık ve eksiklik mevcuttu. İl başkanlarının huzur hakkı yoktu.” ifadelerini kullandı. Genel Başkan Tufanoğlu, sendikamızın bu süre zarfında geldiği noktayı madde madde sıraladı:
             Üye sayımızı sizlerin de büyük gayretleri sonucu %50 artırarak 18.000’e ulaştırdık.
Yeni hizmet binamıza bugüne kadar 2.000.280.00 TL ödeme yaptık. 600.000 TL daha ödeme yaparak Temmuz ayı sonu gibi yeni hizmet binamıza geçeceğiz.
400 üyeyi geçmiş bütün il teşkilatlarımıza 17 araç alımı gerçekleştirdik. Ayrıca 3 tane de Genel Merkeze araç aldık.
Mesyet iktisadi işletmesinde çalışan sayısını artırarak, 3500 kişiyi sınava tabi tutup 2500 kişiye belge verdik.
Sendikamızın faaliyetlerini tanıtmak, üyelerimizle doğru iletişim kurabilmek adına basın bülteni çıkarttık, mobil uygulamamızı hayata geçirdik.
3 yıl içerisinde 2 Büyük Türkiye Buluşması, 4 Başkanlar Kurulu gerçekleştirdik.
Geri dönüşüm avanslarını, her ile adil bir şekilde ve aksatmadan ödenmesini sağladık. Avansını kapatamayan illerimize ek hesap açarak hak ettiği avansı ek hesaba yatırdık. Ortalama %40 geri dönüşüm sağladık.
Her il başkanımıza huzur hakkı ödenmesini sağladık.
Ve en değerlisi sendikamıza birlik, beraberlik ve şeffaflığı getirdik. Kaybedilmiş itibarımızı artırarak, sendikamıza olan güveni artırdık.
              Sözlerine, “Rabbime Hamdolsun ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah daha büyük ve güçlü bir Bayındır Memur-Sen’i birlikte yeni ufuklara taşıyacağız. 12.Başkanlar kurulumuzda alacağımız kararların hem ülkemize hem de üyemize hayırlar getirmesi temennisiyle hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.” diyerek son verdi.
             Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik yaptığı selamlama konuşmasında ülke ve bölgeye ilişkin konulara değinen Çelik, Mardin ve tarihi hakkında da katılımcılara yararlı bilgiler verdi.
     
Aydın: 28 Şubat Mağdurlarına İade-i İtibar Verilmesi Gerekiyor
            Mardin Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın yaptığı konuşmasında 28 Şubat sürecinde o günün delil ve sahte belgeleriyle yargılanan, mahkum edilen ve hala ceza evinde bulunan mağdurların tekrar adil olarak yargılanarak, iade-i itibar verilmesi gerektiğini belirtti. Suriye ve Irakta yaşanan olaylara ilişkin de açıklamalarda bulunan Aydın, Doğu Guta’daki ambargonun kalkması ve bölge de yaşanan sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerektiğine dikkat çekti. Mardin’in tarihi dokusu ve sendikal çalışmalar hakkındaki konulara da değinen Aydın, Bayındır Memur-Sen’in 12. Başkanlar Kurulu Toplantısını Mardin de yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yılmaz: Mardin ilinde etkili ve yetkili durumdayız
             Başkanlar Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapan Bayındır Memur-Sen Mardin İl Başkanı Abdulsamet Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada Mardin ilinde etkili ve yetkili durumda olduklarını belirtti. Mardin Memur-Sen ailesi içinde tam bir eşgüdüm ve dayanışma halinde çalışma yaptıklarına dikkat çeken Yılmaz “Bayındır Memursen'imizin Genel Merkez yönetimini ve 80 İl Başkanı nı Mardin'de ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade ederek konumama başlamak istiyorum.
Bu vesileyle Mardin'de başkanlar Kurulu'nun toplanmasına katkıda bulunan herkese ve siz değerli misafirlerimize Hoş geldiniz diyorum.
Bayındır Memursen olarak, Memursen ailesinin üye sayısı açısından belki küçük, ancak duruş ve özgül ağırlık olarak ciddi ve etkili sendikasıyız.
Türkiye genelinde olduğu gibi Mardin'de de yetkili ve etkili durumdayız.
Mardin Memursen ailesi içinde tam bir eşgüdüm ve dayanışma içinde olduğumuzun yani sıra, farklı sosyal sorumluluklar içinde de gerekli mesuliyetleri ve temsiliyeti ihfa etmeye çalışıyoruz Bu meyanda bazı şehir merkezlerinin duvar ve çukur politikaları yüzünden yaşanamaz hale geldiği ve operasyonlarla beraber ilçe halkının zorunlu olarak göç ettiği yakın geçmişte kurulan "kardeşlik ve dayanışma Platformu"'nun başkanlığını üstlendim. Silopi, Cizre, İdil, Dargeçit ve özellikle de Nusaybin'den gelen yaklaşık 60 bin kişiye bir müslüman duyarlılığı içinde kucak açtık ve sahiplendik. Böylece insani drama ve sosyal infiale fırsat vermedik 
Değerli başkanlarım Muhterem Haziran,
Zor bir dönemde ve zor bir coğrafyada bulunmanın idraki içinde bir taraftan teknik sendikacılık yaparken, öbür yandan sosyal sorumluluk ve inanç değerleri ekseninde kurumumuz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ile alakalı her meselede duruşumuzu ve iddiamızı ortaya koymaya çalışıyoruz 
Bu vesileyle hepinize tekrar Mardin'e Hoş geldiniz diyor ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Teşkilat içi eğitim kapsamında gerçekleştirilen sunumlarda;
           Eğitim, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Mesyet İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Gökhan Şimşek; Kurumsal Medya Kullanımı ve Mesyet İktisadi İşlemesi ile ilgili,
Mali konulardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Türk; Mali Yönetmelik Formlarının kullanımına ilişkin,
Mehmet Akif İnan Vakfı Genel Müdürü Bilal Arpaguş; Motif Kart ile ilgili,
Sendikamızın avukatı Burak Taştekin; sendikamız hukuk birimi ve mevcut davalar ile ilgili,
Sunumlar gerçekleştirdi ve sorular sorulara cevap verdi.

Mardin İl Başkanından, Genel Başkanımız Soner Can Tufanoğlu'na Plaket
Bayındır Memur-Sen Mardin İl Başkanı Abdulsamet Yılmaz, Genel Başkanımız Soner Can Tufanoğlu'na yürüttüğü başarılı ve özverili çalışmalardan dolayı plaket taktim etti.

Genel Başkan Tufanoğludan, Emekli Olan Eski İl Başkanlarına Plaket
Görev süresini tamamlayarak, emekli olan Bayındır Memur-Sen eski Adıyaman İl Başkanı Nevzat Dişbudak, Edirne İl Başkanı Rıfat Özel ve Bayburt İl Başkanı İlhan Yılmaz’a Genel Başkan Soner Can Tufanoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Yorum Yaz