Bayraktar Bayraklı kimdir? Bayraktar Bayraklı kitapları ve sözleri
İlahiyat Profesörü Bayraktar Bayraklı hayatı araştırılıyor. Peki Bayraktar Bayraklı kimdir? Bayraktar Bayraklı aslen nerelidir? Bayraktar Bayraklı ne zaman, nerede doğdu? Bayraktar Bayraklı hayatta mı? İşte Bayraktar Bayraklı hayatı...

Doğum Tarihi: 1947
Doğum Yeri: Rize
Bayraktar Bayraklı kimdir?
Bayraktar Bayraklı, (d.1947, ikizdere, Rize), ilahiyat profesörü, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi.
Rize'nin Güneyce Nahiyesi'nde doğan Bayraklı, ilkokulu ve hafızlığı köyünde tamamladı. 1968'de İstanbul İmam-Hatip Okulu'ndan, 1969'da İstanbul Eyüp Lisesi'nden, 1972'de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden, 1977'de ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu.
1972-77 yılları arasında lise öğretmenliği yapmıştır. 1983'de Yardımcı Doçent, 1986'da Doçent ve 1993'de Profesör olmuştur.
1984-85 akademik yılını, sahasında araştırmalar yapmak üzere İngiltere'de geçirdi. 1985 yılında Amerika'da bulundu, çeşitli üniversitelerde konferanslar verdi. Daha sonra ise yurtdışı konferanslarını İngiltere, Almanya, Hollanda ve Belçika'da yaşayan Türk işçilerine yönelik olarak sürdürmüştür.
"İslam'da Eğitim" adlı eseri Türkiye Milli Kültür Vakfı ödülüne layık görülmüştür.
21 ciltlik "Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tefsiri", "Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Meali", "İslam'da Eğitim", "Farabi'de Devlet Felsefesi", "İmtihan Pedagojisi", "Ayetlerin Isığında İman,İbadet ve Ahlak Üzerine Sohbetler", "Kadın, Sevgi ve Temel Haklar", "Mukayeseli Eğitim Felsefesi Sistemleri", "Kur'an'da Değişim, Gelişim ve Kalite Kavramları", "Kur'an'da Hz. Peygamber", "Din ve İletişim", "Kur'an'da İçsel-Sosyal-Maddi Çevre Kavramlarıi" adlı eserleri ve İngilizce yayınlanmış makaleleri bulunan Bayraklı, ayrıca "Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi" ni de çıkarmaktadır. "Kadın, Sevgi ve Temel Haklar" adlı kitabı "Woman, Love and Basic Rights According to The Qur'an" adı altında İngilizceye çevrilip basılmıştır.
Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı görevinin yaninda bilimsel araştırmalarını da aralıksız sürdüren Bayraklı, Arapça ve ingilizce bilmektedir.
Bayraktar Bayraklı Kitapları - Eserleri
- Kur'an'sız Müslümanlık
- İnsanlığın Vebası Şirk
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur’an’ı Kerim Meali
- Din Ve Kadın
- Farabi'de Devlet Felsefesi
- Kur'an'da Hz. Peygamber
- Kur’an’a Göre Müslüman Şahsiyet
- Allah Tasavvuru
- Din ve İletişim
- Kur'an Müslümanlığı
- Kur'an'a Göre Kiminle?
- Kur'an' Göre Takva
- İslam'da Eğitim
- Vahyin Hedeflediği Toplum
- Kur’an’i Ahlak
- Kadın Sevgi ve Temel Haklar
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tefsiri Cilt: 18
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 1
- Medeniyetlerin Batışı
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur’an’ı Kerim Meali
- Farabi'de Devlet Felsefesi
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 17
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 16
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 15
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 14
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 13
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 12
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 11
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tefsiri: Cilt 10
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 9
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tefsiri: Cilt 8
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 7
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 6
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 5
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri Cilt: 21
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri Cilt: 19
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 4
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 3
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri Cilt: 20
- Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Tesfiri: Cilt 2
- Kur'an'da İçsel-Sosyal-Maddi Çevre Kavramları
Bayraktar Bayraklı Alıntıları - Sözleri
- çocuğun güzel bir davranışı görülürse, ikram ve ödüllendirilmelidir. (İslam'da Eğitim)
- Mü’minler gerçeklerin peşinden koşmalı ve hayâl âleminde dolaşmamalıdır. Hayaller ve kuruntular ferde ve topluma başarısızlık hastalığını getirir, toplumun gittikçe gerilemesine neden olurlar. (Kur'an'a Göre Kiminle?)
- Sevginin kurduğu devleti adalet devam ettirecektir. Aksine yıkacak olan da zulümdür. (Farabi'de Devlet Felsefesi)
- İslâm âlemi, mezheplerin zincirinden, bağından,cemaatin özgürlük tanımayan baskısından, tarikatların bencilliğinden kurtulmadıkça,oralardan hicret etmedikçe kurtuluşa eremeyecektir. Bütün bu odak noktalarından Kur'an'a hicret etmek için bizim için en büyük ibadet olacaktır. İslâm ve Kur'an okuluna girip oraya hicret etmekten daha büyük hicret olur mu? (Kur'an'da Hz. Peygamber)
- Allah, eğitilecek kişilerin bazen çevresini değiştirerek eğitmiştir. (İslam'da Eğitim)
- "İlk Reis"in ruhu "Faâl Akılla" münasebet kurar. "Faâl Akıl" seviyesine çıkmadan önce, "Munfail Akılla" alâka kurmalı. Bu merhaleden sonra mustefad akılla ilişki kurar. Bu iki merhaleden sonra "Faâl Akılla" irtibat kurabilir. Bu seviyeye ulaşan kişiye ise "İlk Reis" demektedir. (Farabi'de Devlet Felsefesi)
- İman ve takvâ kendiliğinden oluşmaz; bir eğitimin, bir olgunlaşmanın neticesinde elde edilirler. (Kur'an Müslümanlığı)
- 205. O/münafık, bir iş başına geçtiğinde, yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, kültürü ve nesli helak etmeye çalışır. ALLAH bozgunculuğu sevmez (Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur’an’ı Kerim Meali)
- Farabi'nin hedefi, Eflatun felsefesini öğrenmek onu yorumlamak, onun aktarıcısı olmak değildi. Aksine kafasındaki problemlerin çözümü için bir vasıta olarak kullanmaktı. (Farabi'de Devlet Felsefesi)
- Beden veya akıl, kudretini göstermek için ruhi gücünü baskı altına alabilir. (İslam'da Eğitim)
- Doğu kültürünün siyaset anlayışı ile Yunan felsefesinin siyaset anlayışının sentezi Farabi'ye nasip olmuştur. (Farabi'de Devlet Felsefesi)
- Toplumsal akıl, toplumsal düşünce meydana getirirken hem ideal toplumu kurar, hem de onu yönetir. Akıl, düşüncesi vasıtasıyla toplumsal hayatın bütün damarlarına akar, oralara can verir. Kanın gitmediği yer nasıl kangren olursa düşüncenin gitmediği toplumsal oluşumlar da sosyal kangrene döner. (Vahyin Hedeflediği Toplum)
- Fârâbî kendisine "İkinci Muallim" ünvanı verilmiş olmasına rağmen, birçok tenkide maruz kalmıştır. Öyle ki, bu tenkidler onun bir İslâm filozofu olup olmadığı noktasına kadar varmıştır. (Farabi'de Devlet Felsefesi)
- Yüce Allah’ın Rabb sıfatı gereği sahip olduğu şeref ,eğitim yoluyla insanlara nuksetmektedir.İnsanalrın ruhlarını bilgi ile zenginleştiriyor,şekillendiriyorlar,sevgi aşılayarak kabalıklarını gideriyor,doğru davranışlara yönlendiriyor,neticede ilahi eğitimin bütün faaliyetlerini onlara kazandırarak onlara Şerefinden şeref veriyor. (Allah Tasavvuru)
- (Allah) O, insanlar umutlarını kestikten sonra yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır. O, dost olandır, övülmeye lâyık olandır. (Allah Tasavvuru)
- İnsanın duyguları da hastalanır. (Kadın Sevgi ve Temel Haklar)
- O'nun kudret çamuru bitmiş ve çamurdan kadın yaratmış; dönüp Hz. Âdem'e demiş ki 'ver bana bir kemik, yaratayım sana bir hanım.' Bu nasıl bir anlayış ve nasıl bir hurafedir? (Kur'an'sız Müslümanlık)
- Bilgi zihni aydınlatan bir özelliktir. Eğitimse bilgi ve hüküm verme metotlarının inceliklerine nüfuz etmeyi temin eder (İslam'da Eğitim)
- Namazı kılmak için ön hazırlık olarak abdesti şart koşan Yüce Allah, Kur'an'ı ele almak için abdest almayı şart koşamaz mıydı?Neden Yüce Allah'ın demediğini, ' demiş ' gibi bizler fetva veriyoruz. (Kur'an'sız Müslümanlık)
- İlmin olduğu yerde aldatma olmaz. (Kur’an’i Ahlak)