Akın Üner kimdir? Akın Üner kitapları ve sözleri
Türk Yazar Akın Üner hayatı araştırılıyor. Peki Akın Üner kimdir? Akın Üner aslen nerelidir? Akın Üner ne zaman, nerede doğdu? Akın Üner hayatta mı? İşte Akın Üner hayatı...

Doğum Tarihi: 1971
Doğum Yeri: Samsun, Türkiye
Akın Üner kimdir?
1971’de Samsun’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Samsun’da tamamladıktan sonra 1992’de Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin ulaşım planlama ana bilim dalında yüksek lisansını tamamladı. 1993 – 1999 tarihleri arasında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesinde görev yapmaya başladı. Samsun Ulaşım A.Ş’de 2 yıl süreyle genel müdürlük yaptıktan sonra halen Büyükşehir Belediyesi’nde raylı sistem proje müdürü olarak çalışmaktadır. Rumeli kültürü ve tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan Akın Üner, bu konuda faal sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Romanlarında Balkan Türkçesinden ve kültüründen izler taşıyan özgün bir edebiyat dili kullanan Akın Üner’in üçüncü kitabı “Selanik Masalı” ise 93 Harbi öncesinde bu şehirde yaşanan acıklı bir aşk hikâyesini işliyor. Üner 2015 Genel Seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı oldu. Akın Üner, evli ve bir çocuk babasıdır.
Akın Üner Kitapları - Eserleri
- Çalı Harmanı
- Selanik Masalı
- Sarı Saltık Aşkabad Yolcusu
- Mümin Bulut
- Alperenler Dergahı
- Debreli Hasan
- Bal ve Kan
- Karadeniz'in Eski Çocukları-Çalı Harmanı 2
- Sarı Saltık
Akın Üner Alıntıları - Sözleri
- Ben kul için değil,Hak için uğraş veririm. (Mümin Bulut)
- Kücücük bir aşk kıvılcımı bütün kenti tutuşturabilir. (Selanik Masalı)
- Aşkın tarif edilebilmesi için - ateşin barutu patlatması misali - hasretin hakikatle teması gerekiyormuş meğer... (Selanik Masalı)
- Hayatı yaşamaz Anadolu kadını. Hayat onu eskitir, o kadar... (Çalı Harmanı)
- İlimle İslamiyet birbirinin rakibi değil , bilakis yardımcısıdır . Lakin nasıl ilim tedrisatı camide yapılmazsa , din tedrisatı da mektepte olmaz. Bu münasebetle dini tedrisat yapmıyoruz , sadece talebelerimize ahlâk ve edep öğretmeye çalışıyoruz . (Selanik Masalı)
- Cenabı Allah,kıymet bilmeyen gelin güveyi gurbetle imtihan edermiş. (Selanik Masalı)
- Seravil"Baba erenlerin cezbe dedikleri bir hal vardır ki herkese nasip olmaz.Cenabı Hak,sadece makbul kullarını manen kendisine çeker;ona türlü mucizeler gösterir.Gönül gözlerinindeki perdelerin bazılarını indirir"diye anlatırdı (Sarı Saltık Aşkabad Yolcusu)
- Sırlarım gönül kapımda mühürlüdür. (Selanik Masalı)
- Sen bir kır çiçeği... Ben başımın üstünde seni taşıyan kara toprak... Meramım o ki, esirgeme tebessümünü benden. (Debreli Hasan)
- Kan kokusu olan yere bereket gelmez! (Karadeniz'in Eski Çocukları-Çalı Harmanı 2)
- Kaç yaşında olursa olsun, babası öldüğünde büyürmüş insan.... (Debreli Hasan)
- Her canlı ölümü tadacaktır. (Karadeniz'in Eski Çocukları-Çalı Harmanı 2)
- Kudurmayla yol bulunsaydı köpekler seyyah olurdu. (Sarı Saltık Aşkabad Yolcusu)
- "Ab-ı Sükun"derler,Hazar Denizi'nde kan kokusunun bulaşmadığı bir ada vardı.Havası yumuşak,Bağı bahçesi bereketli,kurttan kuştan ırak,rüzgarın huzur olup uçuştuğu küçük bir ada... (Sarı Saltık Aşkabad Yolcusu)
- "Marifet iltifata tâbidir!" (Debreli Hasan)
- Denizden bakınca esmer bir dilbere benzer Samsun. (Karadeniz'in Eski Çocukları-Çalı Harmanı 2)
- Yüreciğinde insan sevgisi, hatta hayvan sevgisi olmayan, Allah sevgisinden de ıraktır. (Selanik Masalı)
- Güzellik ve cazibe, yeni bir aşkın çağrısı değil, çoğunlukla önceki aşkın imtihanıdır. Gönül şıpsevdidir, akıl ise sebatkâr... Aldanan gönlünün sesini dinler, kıymet bilen aklının sesini... (Debreli Hasan)
- Gece avcısı pek yaman olur. Lakin avcının en yamanı, av diye geceyi avlayandır. (Debreli Hasan)
- Hürriyet her yerde aynı: Sudan aziz, ekmek kadar tatlı, aşktan büyülü.... Kavuşmak için bedel ödenen sevgili. (Debreli Hasan)