diorex
Dedas

Ali Yılmaz kimdir? Ali Yılmaz kitapları ve sözleri

Eğitimci, Yazar Ali Yılmaz hayatı araştırılıyor. Peki Ali Yılmaz kimdir? Ali Yılmaz aslen nerelidir? Ali Yılmaz ne zaman, nerede doğdu? Ali Yılmaz hayatta mı? İşte Ali Yılmaz hayatı...

  • 13.05.2022 05:00
Ali Yılmaz kimdir? Ali Yılmaz kitapları ve sözleri
Eğitimci, Yazar Ali Yılmaz edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ali Yılmaz hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ali Yılmaz hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ali Yılmaz hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1970

Doğum Yeri: İzmit

Ali Yılmaz kimdir?

Ali Yılmaz 1970 yılında İzmit'te doğdu. İlköğretim ve liseyi İzmit'te, üniversiteyi 1989-94 yılları arasında Ege Üniversitesi Felsefe bölümünde okudu. "Foucault'da İktidar Kuramı" lisans teziyle buradan mezun olduktan sonra, 1995 yılında Ağrı'da öğretmenliğe başladı. İzmir, Zonguldak, Ankara, Mardin, Kocaeli ve Bartın gibi birçok ilde ve eğitimin her kademesinde resmi ve özel kurumlarda eğitimci olarak görev yaptı.

Ali Yılmaz Kitapları - Eserleri

  • Karanlık Vardiya
  • Kara Arşiv: 12 Eylül Cezaevleri
  • Anadolu Coğrafyası (Âkif'in Şehirleri)
  • Gözlerinde Berivan'ın Gülüşleri Işıldıyordu
  • Sağlık İletişimi
  • Şubatla Gelen
  • Uyuşturucular ve Bağımlılık

Ali Yılmaz Alıntıları - Sözleri

  • Sağlık iletişimin temel amacı bireyleri ve toplulukları Sağlık konusunda bilgilendirmek farkındalığı yükseltmek doğru ve sağlıklı davranışlara teşvik edip devamlılığını sağlayarak sağlık sonuçlarını olumlu yönde etkilemektedir. (Sağlık İletişimi)
  • Esrar kullanmanın dışa yansıyan en belirgin özelliği gözlerin kızarmasıdır. Ağız kuruması, küçük tuvalet ihtiyacı, acıkma, uykulu bir hal, fazlaca terleme, soluk bir yüz, diğer görüntülerdir. Başlangıçta, neşe ve konuşma hali gibi canlılık veren esrarın bir süre sonra etkisi değişerek hayal gösterici niteliğe sahip olur. Zaman, mekan, duygu mefhumları değişir. (Uyuşturucular ve Bağımlılık)
  • Amerikan Tıp Enstitüsü sağlık profesyonelleri ve hastalar açısından hasta merkezli kaliteli sağlık bakımını yansıtan dokuz temel boyut belirlemiştir. Hasta değerlerine saygı Hasta tercihlerine ve ifade edilen ihtiyaçlara özen Bakımın koordinasyonu ve entegrasyonu Bilgi, iletişim ve eğitim Fiziksel rahatlık Duygusal destek Ailenin ve arkadaşların katılımı Süreklilik Bakıma erişim (Sağlık İletişimi)
  • Bir toplumun homojen olarak inşa edilmesi, devletin meşruiyet temellerinin sağlanması, bir toplum içindeki her türlü çelişkinin örtülmesinin sihirli kavramı gibi duran düşman tehdidi, savaş seferberliği ve bunlara dayanarak güvenlik fikri devletin kullandığı dikkat çekici bir toplumsal kontrol ve tahakküm tekniğidir. (Karanlık Vardiya)
  • Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım, Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım. (Anadolu Coğrafyası (Âkif'in Şehirleri))
  • Dünyanın her yerinde evrensel ilke ve tutumları benimsemeyen antidemokratik yönetimler yıllarca bunları yapmıştı. Bazı yönetimler o kadar azıtmıştı ki sahibi olduklarını düşündükleri devleti korumak için öldürüp kaybettikleri insan sayısı bir kent nüfusu kadar olmuştu. Devletlerinin tüm olanaklarını kıyım için seferber etmişlerdi. Kendilerini yüksek maaşlı memur tayin edip, şürekasına özel araçlar tahsis etmişler, ödenekler almışlar ve dokunulmazlık içinde yaşamışlardı. Evrensel ilke ve tutumların benimsendiği ve demaokrasi anlayışının hakim olduğu bir iklim oluşturulduğunda bir kesim iktidarı ele geçiriip devlet içinde gizli örgütlenmeler kurmaya, hiç kimseye hesap vermeden binlerce insanın kanını dökmeye kalkışamayacaktır. Ülkenin sahibi gibi davranamayacaklar; devlet içinde yasalardan, yargıdan ve yürütmeden bağımsız bir şebeke kuramayacaklardır. Bu yönetim ve şebekeleri, canları sıkıldıkça gece yarısı çıkıp, kendi bedeniyle soğuk yatağını yeni ısıtmış gencecik insanları evlerinden aldılar. Gözlerini bağlayıpsorgulama yaptıkları binalarına getirdiler. Korkudan ve acıdan titreyen masum bedenlere işkanceler yaptılar. Yoruldukça başkasına devredip dinlenme odalarına çay ve sigara içmeye çıktılar. yaptıkları büyük işin görev aşkıyla geri döndüler işlerinin başına. Ellerinden kurtulanlar travma içinde, sakat ve hastalıklarla boğuştu yıllarca. Bazen üşenip öldürdüklerini, sorguladıkları binanın bahçesine gömüverdiler. Bazen ‘Hem de dolaşırız’ deyip daha uzağa götürüp attılar. Kimi zaman ise altlarındaki arabalarda sorguladılar; işkence yaparken nerede öldüyse orada bıraktılar. Altlarında araba, ceplerinde para, bir şehirden aldıkları genci bir haftada başka bir şehre götürdüler. Her şehre uğrayıp işkence yaptılar. O kadar korku yaydılar ki kimse korkularından karışamadı bu şebekelerin işlerine. Yollarda, kırlarda, ormanda canları sıkıldıkça durup işkencelerini sürdürdüler. 17-18 yaşındaki çocukları aylar boyunca ışığın bile giremediği yerlerde sorguladılar; bazı gençleri demirin bile çürüdüğü hücrelerde unuttular. İnsanlara vahşice işkence eden, onları eziyetle öldüren veya sakat bırakan iktidarların yöneticileri ve onların bağlı olduğu görevlilerin toplum içinde hiçbir şey yokmuş gibi yaşamaları, hatta yaptıklarını savunmaları, kutsanmaları ve ödül almaları o topluma yapılan en büyük haksızlıktır. Evrensel ilklere göre kötüyü savunan, kötüyü yargılamayan ve kötülüğün kutsandığı bir toplumun durumu içler acısıdır. İşte bu nedenlerle topluma ve insanlığa karşı yaptığı hak ihlallerinin sağlıklı biçimde yargılanmasının ayrı bir önemi var. Bu, evrensel insani ilkeleri temel alan, demokrasinin ilkelerinin tamamının ne anlama geldiğini anlamış, herkesin isteyebileceği şeyleri isteyebilen bir anlayış demektir. (Kara Arşiv: 12 Eylül Cezaevleri)
  • Hegemonik projenin gerçekleşmesinde, toplumsal rızanın inşasında aydınların rolü büyüktür. (Karanlık Vardiya)
  • "Âkif Bey, siz ağlıyorsunuz" dedim. "Ne yapayım, sevincimi bastıramıyorum." Yanıtını verdi sonra ekledi: "Ama sizin de gözleriniz yaşlı, Paşam!" (Anadolu Coğrafyası (Âkif'in Şehirleri))
  • Ve öğrendik biz soğuk sıralardan sıcacık gönüllerde mekân tutabilmeyi. Büyük sevdaları, yüce gönülleri küçücük gönüllere sığdırabilmeyi. Kimi kırık kimi ezik yürekler… Tıpkı girişlere saklanan kırık aynalar gibi. Kırık aynalarda pürüzsüz bir bütün görmeye uğraştık. (Şubatla Gelen)
  • Hekimin kendisininde bir reçete olabilmesi ancak etkili ve iyi bir iletişim ile mümkündür. (Sağlık İletişimi)
  • Allah, bir hükümeti zayıf bırakmasın. En büyük felaket budur. Hükümet zaafa düşünce her yer oğul verir. (Anadolu Coğrafyası (Âkif'in Şehirleri))

Yorum Yaz