Ayşegül Tözeren kimdir? Ayşegül Tözeren kitapları ve sözleri
Yazar Ayşegül Tözeren hayatı araştırılıyor. Peki Ayşegül Tözeren kimdir? Ayşegül Tözeren aslen nerelidir? Ayşegül Tözeren ne zaman, nerede doğdu? Ayşegül Tözeren hayatta mı? İşte Ayşegül Tözeren hayatı...

Yazar Ayşegül Tözeren edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ayşegül Tözeren hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ayşegül Tözeren hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ayşegül Tözeren hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Ayşegül Tözeren kimdir?
Ayşegül Tözeren Kitapları - Eserleri
- Edebiyatta Eleştirinin Özeleştirisi
- Yeni E Dergisi Sayı 62
Ayşegül Tözeren Alıntıları - Sözleri
- Afrika, emperyalist sömürgeciliğin ve köle ticaretinin acımasız kırbaçlarıyla lime lime edilmeden önce; ortak yaşam kültürlerinin, çeşitli dillerin, sözlü edebiyat geleneklerinin, dansın ve ritmin, müziğin ve sair insan faaliyetinin alternatif bir sahnesiydi. Kapitalist uygarlık, onu hunharca katletti, doğası ve insanıyla bir 'hammadde' olarak gördü, kanını emdi. (Yeni E Dergisi Sayı 62)
- Tıpta tartışılan bir önerme vardır: "İnsan kendi kendinin doktorudur." (Edebiyatta Eleştirinin Özeleştirisi)
- İsterim hep Beni gözün abartmalarıyla değil Tanrının yarattığı gibi görmeni, Varlığının nesnelliğinde somutlanan. Çünkü yere basıyorum ayağımı sıkıca Evrendeki tüm insanlar gibi. |Sipho Sepamla, Durdurun Yalanları (Yeni E Dergisi Sayı 62)
- Dil değiş tokuşu, din değiş tokuşu için maymuncuktur. (Yeni E Dergisi Sayı 62)
- Şair, bir ses bir çığlık bir toplumsal pusula olarak, hayatını önyargısız bir dünya ve insanlık onuru için tüketir, tüketecektir. (Yeni E Dergisi Sayı 62)
- Dursun istiyorum yalanlar. Bırakın yoksulları beslediğinizi anlatmayı Çünkü siz çıkardınız açlığı Altın çukuruna akıttığınızda kanımı. |Sipho Sepamla, Durdurun Yalanları (Yeni E Dergisi Sayı 62)
- Bir şiiri anlamak için, şiirin amacının ne olduğunu kavramaya çaba sarf etmek de çok gereklidir. Yani bir şiirin gerçekleştirdiği özün ne olduğunu kavramaya çalışmak gereklidir. T.S. Eliot (Yeni E Dergisi Sayı 62)
- Avrupa'nın kültürel birikimi, Afrika'dan ne daha ağır çeker ne de ondan üstündür. Eşitler içinde birinci de değildir. Avrupa'nın Afrika'da yoktan var ettiği tek şey sömürgeciliktir. (Yeni E Dergisi Sayı 62)
- Afrika'nın kara kutusudur şairleri. (Yeni E Dergisi Sayı 62)
- Yaşam coşkusunun yerini ölüm korkusunun aldığı ve gün be gün yalnızlaştığımız zamanlarda şiir bize yaşama umudu veriyor; içinde bulunduğumuz toplumsal bunalımdan arındırarak içsel benliğimize yolculuk yapmamızı sağlıyor. (Yeni E Dergisi Sayı 62)