Çağrı Mert Bakırcı kimdir? Çağrı Mert Bakırcı kitapları ve sözleri
Türk Mühendis ve Yazar Çağrı Mert Bakırcı hayatı araştırılıyor. Peki Çağrı Mert Bakırcı kimdir? Çağrı Mert Bakırcı aslen nerelidir? Çağrı Mert Bakırcı ne zaman, nerede doğdu? Çağrı Mert Bakırcı hayatta mı? İşte Çağrı Mert Bakırcı hayatı...

Türk Mühendis ve Yazar Çağrı Mert Bakırcı edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Çağrı Mert Bakırcı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Çağrı Mert Bakırcı hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Çağrı Mert Bakırcı hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 4 Temmuz 1990
Doğum Yeri: Ankara, Türkiye
Çağrı Mert Bakırcı kimdir?
Evrim Ağacı'nın kurucusu ve idari sorumlusu, popüler bilim yazarı ve anlatıcısıdır. Doktorasını Texas Tech Üniversitesi'nden almıştır. Araştırma konuları evrimsel robotik, yapay zeka ve teorik/matematiksel evrimdir. "Evrim Kuramı ve Mekanizmaları" kitabının yazarı, "Evrenin Karanlığında Evrimin Işığı" kitabının yazar ve editörüdür.
Çağrı Mert Bakırcı Kitapları - Eserleri
- Evrim Kuramı ve Mekanizmaları
- 50 Soruda Evrim
Çağrı Mert Bakırcı Alıntıları - Sözleri
- Evrimi öğretmediğimiz her yıl, gelecek nesillerin biyolojiyi anlama ihtimaline biraz daha zarar veriyoruz, ülkemizde bilimin yeşermesinin biraz daha önüne geçiyoruz. (50 Soruda Evrim)
- Doğada her şeyin bilimsel bir açıklaması vardır. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- "Evrimin ışığı olmaksızın biyolojide hiçbir şeyin anlamı yoktur." (50 Soruda Evrim)
- "Ne en güçlü olan tür hayatta kalır ne de en zeki olan... Değişime en çok adapte olabilendir, hayatta kalan." (50 Soruda Evrim)
- Bana kalırsa, hayatın veya evrenin kendi başına bir anlamı yoktur. Ona anlam katan şey, bizim bu hayata ve evrene yönelik algılarımızdır. (50 Soruda Evrim)
- Bilim, hata yapabileceğini kabul eden ve hatalarını düzeltip, bunlardan ders almayı bilen bir bilgi türüdür. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- Bilginin cahil insanlar dışında hiç bir düşmanı yoktur. (50 Soruda Evrim)
- Hedefinden sapmamalı, yorulmamalı, bıkmamalı ve daha önemlisi... Düşmemeli, pes etmemeli. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- Canlılar, kabul etsek de, etmesek de değişirler; az veya çok. Önemli olan bu değişimin mekanizmalarıdır, nasılıdır, niçinidir. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- Halkımız, ömrünü bilime adamış insanların sözlerine değer vermek yerine, insanlara duymak istediklerini söyleyen kişilerin sözlerine kanmış, inanmıştır. İşte bir toplumun cahilleştirilmesinin en kolay yolu budur. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- O yaşına kadar doğada gördüğü ve insan için var olduğunu iddia ettiği ne olduysa, eğitimi ve küçük çaplı araştırmaları sırasında hiçbirinin insan için var olmadığını, insanın sonradan doğada var olanları kendi hayatına adapte ettiğini öğrenmişti. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- Evrimsel Biyoloji’nin karşıtı konumundaki kimseler, canlıların yoktan, bir anda, son halleriyle var olduğunu iddia ederler. Evrimsel Biyoloji’de böyle bir anlayışa yer yoktur. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- "Hayat iki şekilde yaşanır: ya hiç mucize yokmuş gibi, ya da her şey birer mucizeymiş gibi." (50 Soruda Evrim)
- Sanatsız, müziksiz, felsefesiz, bilimsiz bir hayat, sıkıcı ve boş bir hayat olabilecektir, bunu kabul ediyorum ve böyle bir hayatı desteklemiyorum. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- “Bilim, kendi kendini kandırmamanın bir yoludur. İlk kuralı, kendini kandırmamaktır. Çünkü kandırması en kolay kişi, kendinizsiniz.” (50 Soruda Evrim)
- Bilginin cahil insanlar haricinde hiçbir düşmanı yoktur. (50 Soruda Evrim)
- "Hayat iki şekilde yaşanır: ya hiç mucize yokmuş gibi, ya da her şey birer mucizeymiş gibi." (50 Soruda Evrim)
- "Milyonlarca insan elmanın düştüğünü gördü; ancak sadece Newton 'Neden?' diye sordu." (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- Bilim, hata yapabileceğini kabul eden ve hatalarını düzeltip, bunlardan ders almayı bilen bir bilgi türüdür. (Evrim Kuramı ve Mekanizmaları)
- Ne en güçlü olan tür hayatta kalır ne de en zeki olan. Değişime en çok adapte olabilendir, hayatta kalan… (50 Soruda Evrim)