diorex
Dedas

Demet Ş. Dinler kimdir? Demet Ş. Dinler kitapları ve sözleri

Türk Yazar Demet Ş. Dinler hayatı araştırılıyor. Peki Demet Ş. Dinler kimdir? Demet Ş. Dinler aslen nerelidir? Demet Ş. Dinler ne zaman, nerede doğdu? Demet Ş. Dinler hayatta mı? İşte Demet Ş. Dinler hayatı...

  • 18.12.2022 22:00
Demet Ş. Dinler kimdir? Demet Ş. Dinler kitapları ve sözleri
Türk Yazar Demet Ş. Dinler edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Demet Ş. Dinler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Demet Ş. Dinler hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Demet Ş. Dinler hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Demet Şahende Dinler

Doğum Tarihi: 1977

Doğum Yeri: İstanbul

Demet Ş. Dinler kimdir?

Demet Şahende Dinler 1977, İstanbul doğumlu. Saint Benoit Lisesi’ni ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2005-10 yılları arasında yüksek lisans ve doktora çalışmalarına Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu (SOAS) Kalkınma Çalışmaları Bölümü’nde devam etti. İngiltere’de Historical Materialism dergisi editörler kurulunda ve bir akademi-sendika işbirliği olan Eleştirel Emek Çalışmaları grubunda yer aldı; SOAS, Birkbeck ve Queen Mary’de ders verdi. 2011’den itibaren Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’nun (ITF) koordinatörü olarak Türkiye’nin değişik kentlerinde işçilerle ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yürüttü; farklı bölgelerdeki kadın kooperatiflerinde finansal okuryazarlık eğitmenliği yaptı; Bilgi Üniversitesi’nde eleştirel etnografi üstüne ders verdi. Akademik ilgi alanları kalkınma politikaları, devlet, ekonomik antropoloji, emek çalışmaları; doktora tezi ise Ankara’dan Londra’ya geridönüşüm piyasasının işçi, tüccar ve küresel borsa aracılarını kapsayan etnografik analizi üzerinedir.

Demet Ş. Dinler Kitapları - Eserleri

  • İşçinin Varlık Problemi : Sınıf Erkeklik ve Duygular Üzerine Denemeler

Demet Ş. Dinler Alıntıları - Sözleri

  • İşçinin entelektüel ve kültürel pratiği burjuvazi için en büyük tehdittir; çünkü tam da bu alanda işçi ile burjuva arasındaki ayrımlar bulanıklaşır, işçinin “öteki tarafa” geçme tehlikesi başlar. (İşçinin Varlık Problemi : Sınıf Erkeklik ve Duygular Üzerine Denemeler)
  • Gündelik hayattan çıkıp hayatlarını belirleyen toplumsal düzenin eleştirisine geçecekler sonra; eğer bu sistem onlara iş sağlayabilseydi bu durumda olmayacaklardı çünkü. Ve düzenin değişmesi için hayaller kuracaklar. Kimi zaman çöpten bir elmas çıkmasına dair kişisel bir hayal, kimi zaman sömürünün sona erdiği, kimsenin kağıt toplamak zorunda olmadığı günlere dair kolektif bir kurtuluş hayali, bir ütopya olacak bu. Ne de olsa sabahtan akşama kadar bir tekstil atölyesinde ya da fabrikada patronun gözetimi altında çalışan işçilerin tersine, çalışırken hayal kurma şansı var geridönüşüm işçilerinin. Yaptıkları iş saatlerce yalnız yürüme ve düşünme olanağı veriyor çünkü onlara. Bu nedenle her bir atık kağıt işçisinin filozof olduğu söylenir Ankara sokaklarında. (İşçinin Varlık Problemi : Sınıf Erkeklik ve Duygular Üzerine Denemeler)
  • Demir dövmenin bayağı bir tarafı yok elbette. Tam tersine. Halkların özgürlüğünü savunan savaşçıların kılıcı da onları doyuran sabanın demiri de örste dövülür. (İşçinin Varlık Problemi : Sınıf Erkeklik ve Duygular Üzerine Denemeler)
  • Araştırmacının kâğıtçı çocuklara gösterdiği yakınlığı dini inançla açıklamaya çalışırken onun "Yaptığımız şeyler bu dünya için olmalı, iyilik de adalet de şimdi ve burada olmalı, yaşam öteki dünyaya ertelenemez," demesi üzerine kafa yormuş;bu dünyanın zevk ve erdemlerine daha fazla ulaşması gerektiği sonucunu çıkarmıştı. (İşçinin Varlık Problemi : Sınıf Erkeklik ve Duygular Üzerine Denemeler)
  • İşçinin entelektüel ve kültürel pratiği burjuvazi için en büyük tehdittir; çünkü tam da bu alanda işçi ile burjuva arasındaki ayrımlar bulanıklaşır, işçinin "öteki tarafa" geçme tehlikesi başlar. (İşçinin Varlık Problemi : Sınıf Erkeklik ve Duygular Üzerine Denemeler)
  • "dövüyorlar düşlerimin misket mavisini / küfre ve tütüne bulandı masumiyetim / bir işbaşı bile almadılar / abimin küçüklüğüdür giydiğim." (İşçinin Varlık Problemi : Sınıf Erkeklik ve Duygular Üzerine Denemeler)

Yorum Yaz